Найкрасивіші мости в Росії

Anonim
Різноманітність мостів, як древніх, так і сучасних, вражає. Як відомо, містом мостів називають Санкт-Петербург. У Росії чимало мостів, які можна назвати одними з найкрасивіших у світі.

Красиві мости Петербурга

Мости Санкт-Петербурга не схожі один на інший. У місті мостів і містків близько восьмисот. У творах поетів і письменників часто можна зустріти згадки про цих грандіозних будовах, нерідко прикрашених унікальними статуями.Туристи ж прагнуть познайомитися з найвідомішими мостами міста, побачити їх розведення.

Великий Обухівський міст

Далеко не всі мости в Петербурзі розводяться. Один з них - Великий Обухівський міст. При довжині дві тисячі вісімсот двадцять чотири метри він є найдовшим в місті. У нього високий проліт, тому міст практично непомітний для судів, що пливуть по Неві.

Вид на Великий Обухівський міст з висоти

Міст Олександра Невського

Через Неву перекинуть ще один красивий міст-рекордсмен - це міст Олександра Невського. Він є найдовшим серед усіх розвідних мостів північній столиці. Разом з пандусами його довжина становить без малого 96 метрів. Розведення моста займає всього за дві хвилини.

Міст Олександра Невського - один з найкрасивіших в Петербурзі

Міст Петра Великого

Не можна не назвати одним з найкрасивіших мостів міст Петра Великого. Його так само називають Большеохтінскім. Він виглядає значним завдяки тому, що підйомні механізми виконані у вигляді маяків.

Прекрасний вид на міст Петра Великого в Петербурзі

Анічков міст

На початку вісімнадцятого століття в Петербурзі побудували міст, який назвали на честь підполковника Михайла Анічкова. Свій сучасний вигляд він знайшов до середини дев'ятнадцятого століття. З двох сторін його прикрашають скульптури коней.

Анічков міст знаменитий, в тому числі, завдяки цим скульптурам

Банківський міст

Мабуть, одним з найбільш фотографованих є Банківський міст. Поруч знаходиться Асигнаційний банк, за що і було дано назву цьому красивому підвісному ланцюговому мосту. Скульптури грифонів прикрашають його з обох сторін.

Банківський міст прикрашений двома парами прекрасних златокрилий грифонів

поцілунків міст

Як свідчить одна з романтичних легенд, Поцілунків міст раніше знаходився майже на самому краю міста, саме там зустрічалися і прощалися закохані. Є і офіційна версія такої назви - міст, нібито, названий на честь купця Никифора Поцелуева.

Вид з Поцелуева моста

Палацовий міст

В середині дев'ятнадцятого століття в самому центрі Петербурга був відкритий Палацовий міст, завдяки якому можна дістатися з Центральної площі на Васильєвський острів. Цей красивий міст - одна з візитних карток Пітера і один з часто фотографованих розвідних мостів.

Палацовий міст, мабуть, найкрасивіший у Санкт-Петербурзі До речі, саме в Петербурзі знаходиться одна з найкрасивіших і великих бібліотек в світі. На сайті є докладна стаття про це.

Інші красиві мости в Росії

Мости - один із предметів гордості Росії. Серед великої кількості можна виділити найкрасивіші мости країни.

Міст «Червоний дракон» в Ханти-Мансійську

У Ханти-Мансійську є міст незвичайної форми, перекинутий через річку Іртиш. Мова про міст «Червоний дракон». Свою назву він отримав за схожість з казковим істотою. Металеві опори моста пофарбовані в червоний колір. Довжина споруди - більше кілометра.

У Ханти-Мансійську знаходиться один з найкрасивіших мостів в Росії

Мальовничий міст в Москві

У 2007 році в російській столиці було відкрито Мальовничий міст. Його довжина - півтора кілометра при ширині тридцять сім метрів. До верху його вантової арки, що фарбує в червоний колір, Додана конструкція у вигляді еліпса. За задумом конструкторів, там могли б проходити церемонії одруження, могла бути організована оглядова площадка або відкритий ресторан. Поки ці плани не реалізовані через відсутність підйомного механізму.

Мальовничий міст в Москві

Двоповерховий міст в Хабаровську

На початку двадцятого століття в Хабаровську між берегами Амура був зведений Двоповерховий міст. Він з'явився завершенням будівництва Транссибірської магістралі. Загальна його довжина - без малого чотири кілометри. Він, як зрозуміло з назви, двоповерховий. По нижньому ярусу рухаються поїзди, по верхньому - автомобілі.

Унікальний поєднаний міст в Хабаровську

Бугрінскій міст в Новосибірську

Береги Обі з'єднує в Новосибірську красивий Бугрінскій міст. Витонченістю конструкції він нагадує Мальовничий міст в столиці. Його ванти закріплені на арці, висота якої 380 метрів. Урочисте відкриття цієї гігантської споруди відбулося в дві тисячі чотирнадцятого року.

Прекрасний Бугрінскій міст в Новосибірську

Найкрасивіший міст в Росії

Недалеко від міста Мурома зведений міст, названий Муромським. Він вважається одним з найбільш незвичайних мостів в Росії. У 2013 році саме його визнали найкрасивішим в країні, згідно всеросійського інтернет-опитування.

Вантовий міст в Муромі називають співаючим Довжина цього моста - без малого 1400 метрів. Кажуть, що у вітряну погоду його ванти видають своєрідні звуки, схожі на спів.