Іркутська обласна клініка отримала в користування інноваційний рентген-апарат

Anonim
Ангіограф вже освоїли лікарі клініки. .
Іркутська обласна лікарня встановила і запустила в експлуатацію вже другий за рахунком Ангіографічнийознака комплекс. На сьогоднішній день це найсучасніший апарат в Росії, призначений для діагностики та лікування судин. Ангіограф має плоский детектор і містить 3D-графіку. Він дозволяє медикам отримати вичерпну інформацію про поточний стан кровоносних судин організму. В апарата з'явилися і принципово нові функції, що підвищують якість різного роду процедур, пов'язаних як з діагностикою, так і з лікуванням. «Контрольний ультразвук, присутній в ангіографі, перевіряє якість імплантування стента, ступінь щільності його прилягання, лікар може бачити, чи повністю стент закриває бляшку. За допомогою нового апарату в Іркутську лікарям стали доступні інноваційні технології, які використовуються в області судинної хірургії по всьому світу », - зазначив Сергій Атаманов - лікар іркутської обласної лікарні.

Ангіограф Співробітники клініки спеціально навчалися роботі на новій апаратурі. Цієї осені ряд фахівців регіону також будуть відряджені з метою навчання роботи на сучасному обладнанні судинного ультразвуку. Високотехнологічна допомогу стала доступна іркутяне якраз завдяки покупці і запуску нового, вже другого за рахунком ангіографічної комплексу. Головлікар клініки Петро Дудін зазначив: серед пацієнтів чергу на коронарографію помітно скоротилася. Медики виконують більше сотні втручань в тиждень: і діагностичних, і лікувальних. З одним апаратом їх налічувалося трохи більше 70-ти.

Медики Іркутська навчилися працювати про нове обладнання Високотехнологічне медичне рентгенобладнання завжди вимагає особливих умов його утримання. Зокрема, двері рентгенозащитний - одне з таких необхідних пристосувань. Рентгенозахисні двері повинні бути в кожному дверному отворі рентгенкабінету. Це повинні врахувати всі медичні установи, які містять відповідні апарати або планують їх придбати.

Іркутська обласна клінічна лікарня «Для Іркутської клінічної лікарні кошти на покупку нового ангіографічної комплексу виділив регіональний бюджет. Сума склала близько 63 млн. Рублів », - повідомив головний лікар клініки.
Редакція «» сподівається, що в лікарнях інших регіонах Росії з'явиться таке високотехнологічне медичне обладнання.