Ікер Касільяс (Iker Casillas) біографія воротаря, фото, особисте життя і його дружина 2019

Anonim

Біографія Ікера Касільяса


Ікер Касільяс - це не просто футбольний воротар, це справжня легенда мадридського «Реала» і збірної Іспанії. Його яскрава спортивна кар'єра могла б стати сюжетом для якого-небудь голлівудського фільму, адже на футбольному полі цей талановитий гравець часом здається справжнісіньким суперменом.
Його шлях у великому спорті почався дуже рано. Уже в сімнадцять років він почав виходити в основі одного з кращих клубів планети і з тих пір не нікому не поступається заповітне місце в воротах. Тільки вдумайтеся: ось вже більше 15 років Ікер Касільяс охороняє ворота «королівського клубу»! У команді змінювалися гравці, тренери, члени директорату …
Але «Реал» продовжував перемагати. Тому що в воротах мадридської команди завжди стояв один з той же воротар - Ікер Касільяс.

Ранні роки, дитинство і сім'я майбутнього футболіста Ікера Касільяса

Легендарний іспанський воротар з'явився на світ 20 травня 1981 року в невеликому містечку Мостолес, який, фактично, є містом-супутником Мадрида. Його сім'я була звичайнісінькою. Батько працював шкільним педагогом, а мама більшу частину дня працювала по господарству. Здавалося, що спортивна доля - це не для Ікера Касільяса. Однак в якийсь момент в мірний плин речей втрутилася справжнісінька магія.

Майбутній кращий воротар світу Ікер Касільяс народився в простій іспанській родині Як одного разу зізналася мама великого воротаря, футбольну долю її сина в один прекрасний день передбачила випадково зустрілася на її шляху ворожка. У той період жінка перебувала на пізньому місяці вагітності і навіть не надала значення словами випадково зустрілася ворожки. Але коли хлопчина почав дорослішати і виявляти незвичайні таланти на футбольному полі Марія Кармен Фернандес (мама Ікера) все-таки згадала про випадково почуте прогнозі.
Недовго думаючи, вона відвела сина в кращу футбольну академію Мадрида і незабаром з подивом дізналася, що її хлопчик успішно пройшов строгий відбір. Як згадує сам Касільяс: «У моїй родині завжди говорили, що я повинен стати відомим футболістом». Тому не виправдати покладених на нього сподівань хлопець просто не міг.
Уже в ранньому віці наш сьогоднішній герой успішно минула всі нижчі щаблі клубної ієрархії і почав тренуватися в одній з юніорських команд під чуйним керівництвом відомого тренера Вісенте дель Боске. «Містер Картопля», до речі, неабияк попотел, намагаючись зробити з жвавого і активного хлопчика важливий гвинтик командних побудов «Реала».Проект «Легенда» -Ікер Касільяс За свою поведінку юний голкіпер постійно отримував наганяй, проте потрапивши в руки до великого наставнику, дуже скоро навчився спрямовувати свою невгамовну енергію в більш продуктивне русло. Ще до досягнення повноліття талановитий голкіпер зумів виграти чемпіонати світу в вікових категоріях U-15, U-16, U-21, а також отримати виклик до головної команди мадридського «Реала».
Дзвінок з радісною звісткою пролунав зовсім несподівано. Почувши слова про те, що головний тренер «королівського клубу» хоче бачити його в складі першої команди, хлопець кулею вилетів зі школи і, навіть не заїжджаючи в додому, помчав в аеропорт. Того разу він був вперше включений в «заявку» на матч Ліги Чемпіонів. Про появу на полі, звичайно ж, не могло бути й мови.
Але просто перебувати в компанії Йерро, Редондо, Санчіса і інших зіркових гравців мадридського клубу - вже було величезним досягненням для молодого хлопця. Та поїздка до Норвегії на матч Ліги Чемпіонів запам'яталася молодому голкіперу на все життя. А тому на всіх наступних тренуваннях він займався з подвоєною ретельністю.

Кар'єра Ікера Касільяса в «Реалі» і збірної Іспанії

Вперше з'явитися в складі першої команди «королівського клубу» Ікера довелося в 1998-му році. Того року основний голкіпер клубу - Бодо Іллгнер - вів складні переговори про поліпшення умов контракту, а тому думав про що завгодно, але не про футбол. «Другий» ж голкіпер - Альбано Біссарі - часом чудив так, що весь тренерський штаб тільки встигав хапатися за серце. Саме тому в якийсь момент тренер «галактікос» Джон Тошак вирішив звернути свій погляд на номінально третього голкіпера - Ікера Касільяса. Хлопцеві було надано шанс, і він не вдарив обличчям у багнюку. Дебютний для Касільяса матч проти «Валенсії» мадридці успішно виграли. Ікер Касільяс 2012 Кращі воротар світу Однак ставити в основу молодого сімнадцятирічного голкіпера ніхто не збирався. Після кількох вдалих ігор Ікер поступився місцем недавно купленому воротареві Сесар Санчесу. На наступний рік наш сьогоднішній герой був відправлений в «Реал Мадрид С», а потім - в «Реал Мадрид Кастілья».
Поїздивши по дублюючим командам, в 2000-му році талановитий голкіпер знову повернувся в основу головної команди і з тих пір вже не віддавав своє місце нікому. До теперішнього моменту Ікер Касільяс провів в основі «Реала» (тільки вдумайтеся) 477 матчів! У складі «Королівського клубу» талановитий воротар виступає вже п'ятнадцять сезонів поспіль, зумівши за ці роки виграти просто немислиме кількість всіляких титулів.
Так, в особистій колекції нашого сьогоднішнього героя є п'ять золотих медалей чемпіонату Іспанії, кубок Іспанії, а також чотири Суперкубка цієї країни. Крім того, будучи гравцем мадридського «Реала» Ікер двічі вигравав Лігу Чемпіонів, а також по разу піднімав над головою Суперкубок УЄФА і Міжконтинентальний кубок.
Чималих успіхів домігся Касільяс також і в складі національної збірної Іспанії. Будучи воротарем команди, починаючи з 2000-го року, Ікер двічі виграв Чемпіонат Європи, одного разу приміряв на себе золоті медалі Чемпіонату світу, а також по разу завойовував бронзу і срібло Кубка конфедерацій.
В даний час Касільяс продовжує все також виступати в складі мадридського «Реала» і збірної Іспанії, залишаючись капітаном обох команд. У другій половині 2013-го року в пресі з'явилися повідомлення про те, що Ікер подумує про відхід з «королівського клубу», проте з плином часу подібні чутки зійшли нанівець.

Особисте життя Ікера Касільяса

Ікер Касільяс і Сара Карбонеро У 2010-му році після перемоги над збірною Голландії у фіналі Чемпіонату світу Ікер Касільяс відмовився давати інтерв'ю всім журналістам, крім відомої іспанської телеведучої Сари Карбонеро. Після короткої розмови новоспечений чемпіон раптом притягнув дівчину до себе і пристрасно поцілував в губи. Після цього, просто помахавши їй рукою, Касільяс додав: «Побачимося будинку».У цей момент вся Іспанія дізналася, що відомий воротар і спортивна журналістка ось уже рік як зустрічаються. З тих пір пара більше не приховує факт своїх відносин і часто з'являється разом на публічних заходах.