Чистий офіс - незаплямована репутація.

Anonim
Клінінгові послуги - це те, що до недавнього часу носило назву «прибирання» і проводилося суворого виду тітками, одягнених в халати невизначеного кольору і збройних швабра і ганчірками сумнівної чистоти. Зараз надання подібних послуг - перспективний бізнес, як для фірм, які їх надають, так і для потенційних споживачів. Основними споживачами послуг клінінгу є власники офісних приміщень і окремо розташованих будівель комерційного призначення, яким періодично необхідно швидко і ефективно провести прибирання офісів, миття вікон і фасаду, а також привести територію, прилеглу до будівлі, в належний вигляд.

В арсеналі компаній, що надають клінінгові послуги, є сучасне обладнання і різні хімічні засоби. При цьому кожна компанія, має індивідуальну методику роботи. Це і є причиною різниці в тимчасових, трудових витратах і вартості послуг.В основному розрізняють ручну і механізоване прибирання.

Засоби і технологія для очищення певної поверхні, фахівці, які надають клінінгова послуги, підбирають з урахуванням всіх її особливостей: матюкала виготовлення, ступеня забруднення, розташування та інших. Володіючи найширшим спектром чистячих і миючих засобів, їх застосовують акуратно: для фасадів використовують досить потужні хімікати, які ніколи не задіюють для прибирання всередині офісу, віддавши перевагу щадним хімічних складів. Технологія очищення різних поверхонь вибирається таким чином, щоб гарантовано не пошкодити ні одну з них.

Серед клінінгових послуг найбільш затребуваним є зовнішнє миття вікон на різній висоті. Природно, з очищенням скляних поверхонь всередині приміщення цілком може впоратися і штатна прибиральниця, яку, однак, навряд чи зведуть лаври Людини-павука. А ось співробітники клінінгової компанії, що мають великий досвід висотних робіт і оснащені спорядженням для промислового альпінізму, можуть позмагатися з цим персонажем коміксів в умінні швидко і професійно виконувати роботи на будь-якій висоті. Співробітники компаній, які надають висотні клінінгові послуги, повинні періодично проходити перепідготовку та курси по техніці безпеки при проведенні подібних вузькоспеціалізованих робіт, в іншому випадку вони втратять допуску до них.

Для підтримки презентабельного вигляду фасади офісних будівель епізодично потребують миття. Особливо актуально це для будинків, розташованих уздовж жвавих магістралей або ж мають світле забарвлення. Для проведення заходу з миття фасадів потрібно залучити велику кількість професійно підготовлених учасників, щоб не розтягувати його у часі, що і робить їх прерогативою клінінгових компаній.

Клінінгові послуги включають в себе прибирання території навколо комерційних будівель, санаторіїв, розважальних комплексів і навіть парків, якщо комунальні служби міста вважатимуть за можливе зробити подібне замовлення. Це може бути прибирання снігу або вивезення сміття, озеленення території або догляд за вже наявними насадженнями. При проведенні подібних робіт, компанія обов'язково забезпечує їх відповідність санітарно-епідеміологічним нормам.

Клінінгові послуги можуть надаватися одноразово або на постійній основі. У разі абонентського обслуговування офісного приміщення або будівлі, клінінгова компанія приймає регулярні заходи з підтримки в чистоті ввіреного їй об'єкта.