Тімоті Далтон (Timothy Dalton) фото, особисте життя, біографія актора 2019

Anonim

Біографія Тімоті Далтона

дитинство

Про дитинство Тімоті відомо не багато. У 1964 році він випустився зі школи і став грати в театрі, протягом трьох років навіть був провідним актором молодіжного театру Майкла Крофта. А потім три роки паралельно навчався в Королівській академії драматичного мистецтва.

акторська кар'єра

У 1966 році Тімоті Далтон отримав першу роль на телебаченні. На великому ж екрані актор з'явився через два роки, йому дісталася роль короля Філіпа в історичному фільмі «Лев узимку» Ентоні Харві. Тут свої акторські можливості також показали Ентоні Хопкінс і Пітер О'Тул. Сюжет переносить глядача в 1183 рік, коли похилого життя короля Англії Генріха Другого котилася до заходу. З дня на день повинні були назвати ім'я спадкоємця. В цей же час всі члени королівської сім'ї ненавиділи один одного, їх об'єднувало тільки одне - жага влади.
Після ролі Філіпа на Далтона звернули увагу. У 1970 році актор знявся в декількох картинах, серед яких іспанські, італійські проекти, а так само історичні телепостановки.
Тоді ж Тімоті почав працювати над історичним оповіданням про громадянську війну 17-го століття «Кромвель». А роком пізніше вже був задіяний в історичній драмі «Марія - королева Шотландії» Чарлза Жарро. Далтон виконав роль лорда Дарнлі Генрі. У тому ж році презентували картину «Великі вистави», там Тімоті дісталося всього лише роль другого плану.

Привабливий і мужній На цьому життєвому етапі кар'єра актора вже був більш яскрава. У 1978 році Тімоті Далтону вперше довелось зіграти в американській картині, мюзиклі «Секстет» Кена Хьюза. Тут колегами британського актора стали Будинок Делуїс і Мей Уесн. Ну а трохи пізніше глядачі побачили британську картину «Агата».
У 80-х роках минулого століття вже стало зрозуміло, що Тімоті Далтон - справжній актор. Щороку на екрани випускали фільми з його участю.Кіноподія початку десятиліття - це фантастична стрічка «Флеш Гордон» Майка Ходжис. Ця стрічка, при вдалому збігу обставин, могла б перерости в космічну сагу, але це не здійснилося, оскільки сюжет не в'язався з серйозною фантастикою. А час був якраз підходяще. Світ переживав бум, навіяний «Зоряними війнами» Джорджа Лукаса.
До слова, в стрічці був вдалий любовний кінодует Тімоті Далтона і актриси Орнелли Муті. Кіногерої грали досить щиро свої почуття.
У 1983 році у актора був досягнутий пік кінокар'єри на британському телебаченні. Вершиною став телесеріал «Джейн Ейр» Джуліан Еміс. Далтону дісталася головна роль Едварда Фейрфакс Рочестера, а партнеркою виступила Зела Кларк. Історія оповідала про життя Джейн, яка рано втратила батьків і провела своє нерадісне дитинство у тітки. Після була відправлена ​​до сирітського притулку, але змогла вирватися звідти.
Слідом Тімоті створив цілу галерею яскравий ролей в картинах «Гріхи», «Доктор і дияволи», «Володар Баллантре».

Новий Джеймс Бонд

Критики почали активно відзначати неординарну гру Тімоті Далтона, а режисери в цей час приміряти на нього ролі. Так, в 1987 році акторові дісталася робота, яка принесла йому всесвітню славу. Це агент 007 Джеймс Бонд. Тут колегами по знімальному майданчику стали Ерун Краббе і Меріам д'Або.

У ролі Рочестера Легендарному образу Тімоті надав нові риси. До слова, це останній фільм бондіани, де було назва роману Флемінга, і перший, де дівчина кіногероя роздяглася до пояса. Далтон став четвертим виконавцем Джеймса Бонда.
Ну а в 1989 році актор погодився зіграти в пригодницькому бойовику «Ліцензія на вбивство» Джона Глена. Тут він знову з'явився в ролі Джеймса Бонда. Його оточували актори Роберт Деві і Кері Лоуелл.

Життя після Бонда

Після появи в бондіані кар'єра Тімоті Далтона зробила стрибок. У 1990 році актор з'явився у фільмі «Королівська повія», це екранізація роману Жака Турньє «Жанна де Люне, графиня де віру». Тімоті відіграв головну роль разом з Валерією Голіно і Стефан Фрейсс. Сюжет розвивався в 17 столітті в італійському П'ємонт. Ну а після Далтон відмінно попрацював в американських фільмах «Голий в Нью-Йорку», «Капкан», «Ракетчик».
Це самий пристрасний і легендарний любовний роман, який потряс весь світ, своїм поверненням на екран. Тімоті Далтон зіграв разом з Джоен Уоллі-Кілмер. З роллю Ретта Балтера актор впорався відмінно. 007 СПЕКТР | фан трейлер з Тімоті Далтоном До речі, телесеріал «Скартлетт» був занесений в книгу рекордів Гіннеса ще до прем'єри. Сталося це в 1991 році, коли з'явилася інформація, що група європейських і американських інвесторів вклала 8 мільйонів доларів за своє право на телеекранізацію роману Олександри Ріплі.
До всіх своїх робіт Тімоті Далтон ставився відповідально. Його вабили і маленькі ролі, як наприклад, «Концерт перевертня» або «Лосеня». З'явився він у 1997 році і в мелодраматичної комедії «Перукарка і чудовисько» Кена Коупіса. Картину зняли в ретро-стилі, вона розповідала про уряд країни тиранів і королів, а так само простий перукарці їх Нью-Йорка. Остання вирушила в Словецію, щоб служити вчителькою для трьох дітей овдовілого диктатора.
У 90-х Тімоті Далтон так само знявся у фільмах «Інформатор», «Люди мафії», «Клеопатра».
Втім, за свою кар'єру актор знявся в декількох стрічках, які стали класикою Голлівуду. Він не нехтував комерційними стрічками, які ставали хітами прокату. На початку 2000-х він відпрацював в стрічках «Одержимий дияволом», «Американські герої». В середині десятиліття його запросили в пригоди «Геркулес». Тут мова йшла про життя бога-героя римської міфології, якому потрібно було зробити 12 подвигів.
Віртуозно Тімоті Далтон відіграв у Едгара Рейта у фільмі «Типу круті лягаві». Робота просто вразила глядачів.

Особисте життя Тімоті Далтона

Тімоті Далтон - серйозний і досить замкнута людина. Він не любить, коли лізуть до нього в життя, тим більше особисту. Саме тому відомо про актора досить мало. Його обраницею стала російська актриса, співачка, модель, композитор Оксана Григор'єва, але відносини пара офіційно не оформила. У 1997 році у них народився син Олександр. Далтон дуже любить проводити час з сином. Їх спільним захопленням стала рибалка.

Тімоті Далтон і Оксана Григор'єва У 2007 році пара розлучилася. Причиною став гучний скандал: папараці оприлюднили зв'язок Оксани Григор'євої і шведського мільйонера Петера Бломквіста. Тімоті Далтон, як справжній джентльмен, ніколи не відзивається погано про колишню цивільній дружині. Оксана відповідає йому тим же, підкреслюючи в інтерв'ю, що вони змогли зберегти хороші відносини і як і раніше разом виховують сина. До слова сказати, саме Далтон підтримав Оксану під час її не менше гучного скандалу з Мелом Гібсоном.