Валерій Гончаров біографія гімнаста, фото 2019

Anonim

Біографія Валерія Гончарова

Дитинство і сім'я Валерія Гончарова

Валерій народився в Харкові в звичайній комунальній квартирі на дві сім'ї в старому п'ятиповерховому будинку, будинку, в якому всі один одного знали, були на виду. У нього два старших брата. Мама з татом розлучилися, коли хлопчикові було близько десяти років.
Валера ходив в дитячий сад, і спогади про цей час до сих пір викликають у нього усмішку. Вони з другом часто пустували, могли знайти сигарети і курити на дитячому майданчику. Але в цілому, особливих проблем батькам він не доставляв, намагаючись з дитинства бути відповідальною людиною.

Український гімнаст Валерій Гончаров досяг висот у спорті Спортом, а саме спортивною гімнастикою, хлопчик почався займатися з шести років, коли ходив ще в старшу групу дитячого саду. Коли ж він пішов в школу, став зовсім самостійним «маленьким дорослим». Рано вранці, коли було ще темно, юний спортсмен йшов з дому і їхав самостійно на громадському транспорті на перше тренування, потім була школа і знову тренування. Додому він повертався, коли день вже закінчувався, близько семи-восьми годин вечора.
У нього залишалося мало і часу, і сил на те, щоб зробити уроки. Вранці ж, все починалося знову, і так день у день. Дитинства, як такого, Валерій не пам'ятає.Це був постійний працю, тренування та навчання. Основи спортивної майстерності він отримував в динамівській школі. Завзятість, терпіння і величезна праця принесли свої плоди, він став кращим українським гімнастом.

Початок спортивної кар'єри Валерія Гончарова

Уже 2000 року спортсмен став призером Олімпійських ігор, а так же чемпіоном в 2004-му. Олімпіада 2000 у Сіднеї була дебютом для гімнаста. Українська збірна з Гончаровим посіла друге місце, поступившись Китаю і обігнавши команду Росії. Валерій Гончаров на Олімпіаді Улюблений снаряд спортсмена - паралельні бруси і перекладина. Він завжди виконує складну програму. Зв'язку з двох перельотів, яка майстерно виконується Гончаровим, більше не виконує ніхто в світі. Не можна не сказати про його проблемному місці - це зіскок з поперечини. Частенько гімнаст або невдало приземлявся, або зривався. Саме так сталося і на Олімпіаді, що проходить в Афінах, і в Чьяссо на гімнастичному турнірі.

Валерій Гончаров в даний час

Заслуги Гончарова в гімнастиці значні. Отриманий ним титул олімпійського чемпіона у Афінах (2004 рік) є величезним досягненням в його біографії і кар'єрі. 2004 рік приніс гімнастові в фіналі Кубка світу заслужену перемогу. У 2005-му і на Кубку світу, і на Кубку Європи він став третім. Крім перемог на міжнародних змаганнях, Гончаров неодноразово ставав чемпіоном України.

Український гімнаст Валерій Гончаров покинув великий спорт Олімпіада 2008 року, що проходить в Пекіні, була для Валерія менш вдалою, але при цьому він показав там свою стандартну програму з кількома новими елементами. Сьогодні Валерій - заслужений майстер спорту України. Гончаров пішов зі спорту. «Біола - Ігри Чемпіонів» - дитячо-спортивний напрямок, яке сьогодні підтримує спортсмен. Крім цього, він займається реалізацією кількох нових напрямків, пропагує здоровий спосіб життя і як і раніше всією душею відданий гімнастики.

Особисте життя Валерія Гончарова

Батьків Валерія вже давно немає в живих. Особливо близький спортсмен був з матір'ю, яка його виховала. Зараз, через багато років, він дуже шкодує, що не мав можливості проводити з нею більше часу, часто їдучи на збори.
У Гончарова дві вищі освіти. Він закінчив інститут фізкультури, так само отримав диплом Національної юридичної академії. Його можна охарактеризувати, як дуже скромного, врівноваженого і інтелігентної людини. Він завжди дотримувався активної життєвої позиції, тому йому вдавалося досягати поставлених цілей. Валерій присвятив гімнастики близько двадцяти семи років і вважає, що саме вона вплинула на становлення його характеру.
Був в його житті і цирк «Дюсалей», в якому він провів майже рік. На питання, а чи не хотілося йому назавжди залишитися в Америці чи Канаді, спортсмен відповів, що у свій час було таке бажання, проте незабаром він зрозумів, що в Україні є деякі чинники, які утримують його на батьківщині. Такими факторами гімнаст вважає друзів і рідних, а так же душевний друг до друга ставлення. Пробувши рік далеко від дому, він зрозумів, що не зможе виїхати назавжди. Валерій Гончаров У 2004 році Гончаров одружився з Іриною Яроцькій - української гімнастки. Спочатку був рік романтичних залицянь, коли він робив їй невеличкі сюрпризи, дарував квіти. У них прекрасні відносини, чудова сім'я. Валерій, за словами Ірини, вміє ставитися до жінки, як справжній чоловік. Це закладалося з дитинства, коли ще хлопчиком він бачив, як мама ставиться до дружин його старших братів, які відносини в їх сім'ях. Все побачене він переніс і в свою сім'ю. У 2009 році у Гончарова народився син, хлопчику дали ім'я Марк.
Сім'я часто буває в гостях у батьків Ірини в Києві, де, як розповідає сам гімнаст, теща завжди зустрічає їх безліччю смачних страв. Однак найсмачнішою їжею на світлі Валерій вважає борщ. Він жартома каже, що без борщу, це не життя.
На пенсії гімнаст себе не представляє.Він хоче залишатися здоровим і молодим якомога довше. Людини триматися на плаву і рухатися вперед, на думку Гончарова, змушує залученість в будь-який процес.