Як переїхати до Німеччини?

Anonim
Ідея переїзду в європейські країни цікавить безліч людей. Особливо популярною у росіян останнім часом стала Німеччина. Потрапити туди непросто, але можливо. Тим часом, імміграція - вкрай серйозне і відповідальне рішення, його варто приймати після консультації з компетентним юристом або фахівцем компанії, яка надає послуги з переїзду і влаштування за кордоном.

Що таке ПМЖ?

Під час закордонних поїздок перед жителями Росії і країн СНД виникає ряд питань, які до від'їзду їх абсолютно не хвилювали. У разі, коли за кордон людина їде з наміром працевлаштування, то перед ним постає природне запитання: що ж таке «ПМЖ»?

Переїзд в Німеччину на ПМЖ - вельми непростий процес, але результат того вартий ПМЖ - постійне місцепроживання в будь-якій країні. Росіянин, який оформив ПМЖ, отримує такі ж соціальні гарантії і податкові пільги, як і всі інші громадяни країни. Він може перетинати її межі в будь-якому напрямку, отримувати споживчі і цільові кредити, купувати житло по іпотеці. Єдине обмеження - він позбавлений права голосувати і обиратися на виборну державну посаду. Крім того, він не зможе служити в армії і поліції.

Як отримати ПМП в Німеччині?

Після вступу Німеччини до Євросоюзу в імміграційне законодавство були внесені поправки, і з 2001 року, для отримання німецького громадянства, досить прожити на території Німеччини вісім років. Як же це зробити?
Шлюб. Найбільш простий спосіб отримати ПМЖ - вступити в шлюб з громадянином Німеччини.
Навчання. Реальна можливість пожити деякий час в Німеччині - поїхати туди на навчання. Причому зовсім необов'язково починати там вчитися - можна вчинити і в аспірантуру. У статусі студента, на жаль, не можна отримати ПМЖ, але ці роки зараховуються в термін перебування на території країни, правда, тільки лише в разі подальшого працевлаштування.
Бізнес. Ще один привід для проживання - відкриття власної справи. Але такий шлях підійде тільки тим, у кого є 400-500 тисяч євро. Є така сума? Тоді оформляємо ВНЖ в Німеччині за 60 днів (це реально), і вкладаємо гроші в чиєсь справу або відкриваємо свій бізнес.

Подвійне громадянство в Німеччині

Кожен прибулий до Німеччини на ПМЖ за замовчуванням залишається громадянином Росії. Після прийняття громадянства Німеччини у нього залишається і російське.

Рівень життя в Німеччині є одним з найвищих в світі У Росії подвійне громадянство дозволено, а от у Німеччині - немає. Тобто якщо громадянин РФ прийняв громадянство ФРН - все нормально. А якщо ви, будучи громадянином Німеччини, приймете громадянство якоїсь іншої країни, або ж, вийшовши з російського, знову приймете його, ви автоматично відразу ж втрачаєте німецьке. Якщо хочете залишити російське громадянство, ви зобов'язані протягом року після прибуття в Німеччину встати на облік в генеральному консульстві Росії.
Редакція зазначає, що якість життя в Німеччині незрівнянно з можливим на пострадянському просторі. Тому, якщо є шанс переїхати на ПМЖ в цю країну - краще їм скористатися.