Що в імені тобі моєму?

Anonim

«Що в імені тобі моєму? ..»
Людині допитливому завжди цікаво відкрити для себе походження і значення імен, російських і іноземних. Адже, даючи його своїй дитині, ми не просто виділяємо його з безлічі йому подібних, ми немов пишемо його долю. На думку деяких езотериків, в тому як ви назвете дитини, буде сакральний код, через який можна сконструювати майбутнє цього маленького чоловічка.
Є легенда, що в Індії місцевих жителів лякала традиція англійців-колонізаторів писати свої імена на табличці вхідних дверей. Вони вважали, що, знаючи як тебе звати, хто завгодно може навести порчу на людину, і старанно його приховували.
У російській традиції такого страху, звичайно, немає, хоча ми до сих пір не можемо перейняти західної традиції носіння бейджиків: щось нас насторожує в тому, що незнайомець може назвати нас по імені.
Недарма при хрещенні дитини його ім'я обов'язково пов'язувалося з якимось християнським святим, який ставав небесним покровителем, захисником дитини. Навіть зараз, якщо імені малюка немає в так званих Святцях, священик перед обрядом хрещення обов'язково запропонує батькам правильне християнське ім'я.
Але за кожним ім'ям крім покровителя варто сенс, дізнатися який допоможе цікава наука, ономастика, саме вона розшифрує значення. На сайті FamilySpace кожен користувач зможе дізнатися не тільки це, але навіть значення прізвища, зможе знайти своїх родичів в різноманітних архівах, зібраних на цьому ресурсі.
Каталог значення імен, представлений на сайті, містить найбільш популярні чоловічі та жіночі. Для тих, хто цікавиться значенням свого імені, дуже легко скористатися запропонованою інформацією.
Наприклад, ви шукаєте значення імені Олександр після того, як ви натиснете на вбрання слово воно вам відкриється. Читаємо, що походження його грецьке і містить в собі два кореня: «алекс», що в перекладі означає «захисник», і «андрос», що перекладається як «людина». Виявляється, Олександр, Андрій і Олексій - за своїм походженням імена-родичі!
Далі зареєстрований користувач може прочитати детальну характеристику-портрет Олександра. А ось якщо читач не згоден із запропонованим описом, він може в онлайн-режимі висловити своє ставлення до цього. Для цього на панелі праворуч є два кольори, зелений і червоний. Зелений означає, що користувач погодився із запропонованою характеристикою, червоний ж - що не згоден.
А якщо вам не захочеться голосувати, ви можете просто прочитати статтю і по насиченому зеленому зрозуміти, де зійшлося колективне позитивну думку, а по червоному - де негативне. Варто ще звернути увагу на такі позиції в статті, як сумісність. Виявляється, чоловічі імена та жіночі імена можуть і не збігтися! Коштує це обов'язково перевірити, а також запам'ятати все іменини, щоб більше стало приводів для свята.
Сайт FamilySpace - справжня сімейна соціальна мережа, де кожен користувач знайде багато цікавої для себе інформації.