10 найвідоміших довгобудів світу

Anonim
Сьогодні довгобудом прийнято вважати будь-який об'єкт, час здачі якого затягнулося більше ніж на один рік. Хоча для втілення по-справжньому стоять архітектурних задумок часом мало і десятиліть, а деякі з найвідоміших споруд на нашій планеті і зовсім зводилися століттями. Отже, розповідаємо про 10 найвідоміших тривалих будівництвах світу.

Вавилонська вежа - міфологічна «будівництво століття»

Пальма Дейра в ОАЕ, понад 14 років

Мабуть, це будівництво можна назвати одним з найбільш амбітних проектів XXI століття. У 2003 році компанія Nakheel розпочала роботу над створенням найбільшого штучного острова в Перській затоці загальною площею в 42 мільйони квадратних метрів.

Величезний насипний острів в Дубаї Але криза 2008 року внесла свої корективи в плани арабської компанії: терміни остаточної здачі переносилися вже кілька разів. Острів створений, але ніяких дивідендів не приносить: багаті люди не прагнуть відпочивати на будівництві. Хоча статус проекту - «в процесі», Nakheel не планує повертатися до нього в доступному для огляду майбутньому.

Хмарочос Sathorn Unique Tower в Таїланді, більше 27 років

У 1997 році через азіатської економічної кризи в Бангкоку «на паузу» були поставлені багато проектів, в тому числі і майже добудований на той момент 49-поверховий хмарочос Sathorn Unique Tower.

Хмарочос Sathorne Unique так і не був добудований Будівництво будівлі, що почалося ще в 1990 році, до цих пір не відновлено. Однією з причин називають забобонність тайських девелоперів: в 1998 році в хмарочосі, і без того вважається «нещасливим», спалахнула пожежа, що забрав кілька людських життів.

Готель «Ругён» в Північній Кореї, більше 30 років

Пхеньянських готель «Ругён» часто називають нездійсненої мрією корейського комунізму. Будівля висотою 330 метрів мало стати найбільшим готелем світу: майже 400 000 квадратних метрів, 3000 номерів, численні казино, басейни і ресторани … Північнокорейська піраміда з різною швидкістю і змінним успіхом зводилася з 1987 по 2016 рік.

Готель «Ругён» ще й найвища споруда в Північній Кореї У даний момент «Ругён» оголошена владою побудованої, але в експлуатацію все-таки не введена. Причиною вважаються значні промахи проектувальників, через які готель так і не змогла стати придатною до експлуатації. Собор Святого Петра у Ватикані, 120 років Якщо сучасні забудовники зривають дедлайни на десятиліття, то історичні будівлі і зовсім зводяться століттями. Один з найкрасивіших соборів світу, втілення всієї католицької влади - величезний собор Святого Петра, наприклад, будувався 120 років. Втім, це не так довго, якщо врахувати, що площа будівлі становить 15 тисяч квадратних метрів.

Собор святого Петра в Римі - головна церква католиків Крім того, задуми та ідеї щодо будівництва собору в архітекторів не раз мінялися. Над створенням головної будівлі Святого Престолу встигли попрацювати різні покоління великих майстрів: Браманте, Рафаель, Мікеланджело, Порта, Мадерно, Берніні.
Зараз базиліка Святого Петра, здатна вмістити 60 000 прихожан - найбільша історична християнська церква на планеті.

Собор Святого Іоанна Богослова в США, понад 125 років

Кафедральний собор Святого Іоанна Богослова в Нью-Йорку - найпопулярніша визначна пам'ятка Манхеттена. Перший камінь собору був закладений ще в 1892 році. Через постійну зміну керівників будівництва і брак фінансування його стиль весь час змінювався: від візантійсько-романського до неоготичного.

Собор святого Павла, США, Нью-Йорк Роботи, що тривали вже кілька десятиліть, так і не були завершені, але в середині XX століття собор все-таки був відкритий. Безперервної будівництві міцно дісталося від пожежі в 2001 році, після чого 7 років пішло на відновлення збитків. Собор знову відкрили в 2008, але говорити про завершення його зведення поки рано. Офіційні представники церкви все ще намагаються залучити меценатів. Тим часом городяни почали називати пам'ятку «Святий Незавершений».

Церква Саграда Фамілія в Каталонії, понад 135 років

Церква Саграда Фамілія в Барселоні знаходиться в стадії будівництва з кінця XIX століття. Знаменитий на весь світ архітектурний шедевр - дітище геніального Антоніо Гауді. Цьому собору майстер віддав останні 40 років свого життя.

Собор святого сімейства Антоніо Гауді недобудований досі Будівля ж удосконалюється досі. Туристи знають: сфотографувати собор так, щоб в кадр не потрапив баштовий кран, практично неможливо. Влада Іспанії оптимістично планують завершити будівництво до 2026 року (століття смерті Гауді). Більш обізнані і обережні в своїх прогнозах архітектори просто сподіваються, що зведення Саграда Фамілія буде закінчено в XXI столітті.

Міланський собор в Італії, 579 років

Найбільше в світі споруда з білого мармуру, а також одне з найбільш чудових місць Мілана - собор Санта Марія Нашенте (Дуомо) будувався з кінця XIV до середини XX століття. Якщо говорити точніше, ні багато ні мало - 579 років!

Будівництво Міланського собору закінчилося в XX столітті Дуомо не тільки є одним самих приголомшливих соборів з тривалою історією зведення, а й входить до трійки найбільших католицьких храмів планети. Всього в соборі налічується 135 шпилів і 3400 статуй. Будівля, здатне розмістити одночасно 40 тисяч чоловік, сьогодні є місцем проведення музичних концертів, як духовних, так і світських.

Собор Святого Віта в Чехії, 585 років

Нітрохи не поступаються в неспішності своїм італійським колегам чеські будівельники храмів. Базиліка Святого Віта в Празі будувалася майже 600 років: з 1344 по 1929 рік.

Собор святого Вітта в старій Празі Зараз головний собор Чехії і основна резиденція архієпископа Празького. За такий тривалий час будівлі храм придбав безліч найцінніших культурних скарбів: від самої ранньої мозаїки із зображенням Страшного суду до прекрасних вітражів роботи художника Альфонса Мухи.

Кельнський собор в Німеччині, 632 року

У 1248 році був закладений перший камінь одного з головних предметів гордості Німеччини - Кельнського собору. Його будівництво тривало аж до 1880 року. Зведення церкви проходило уривками, за цей час на капітанському містку будівництва змінився десяток майстрів, кожен з яких бачив «правильний» вигляд собору по-своєму. В цілому зведення перлини світової архітектури тривало 632 року.

Кельнський собор - визнаний шедевр архітектурної готики В Німеччині існує легенда, що перший архітектор Кельнського собору продав свою душу дияволу, щоб виконати по-справжньому геніальний креслення. Диявол погодився, але пообіцяв, що собор впаде, як тільки припиниться його будівництво. У всякому разі, так туристам пояснюють те, що реставраційні роботи в храмі йдуть практично цілодобово.

Велика Китайська стіна, 2000 років

І нарешті, якщо ви попросите знайомих назвати найвідоміший довгобуд світу, багато з них напевно згадають про Велику Китайську стіну. Грандіозна споруда і вічний символ Піднебесної.

Велика Китайська стіна - найдовший архітектурний об'єкт в світі Перший камінь був закладений в її основу ще в 400 році до нашої ери. Стіна зберігала кілька правлячих династій, за час будівництва цього об'єкта (а воно було завершено лише в 1600 році) загинуло більше мільйона чоловік, що дозволяє вважати її найдовшим (8 851 кілометр і 800 метрів) кладовищем у світі.Треба відзначити, що цей військовий об'єкт, мабуть, самий вражаючий по тривалості будівництва в нашій добірці. Не дивно, що саме Велика стіна б'є всі рекорди за відвідуваністю в Китаї - щорічно тут буває близько 40 мільйонів туристів.
Більшість з цих архітектурних будівель по праву вважаються пам'ятками в країнах, де вони розташовані. Редакція пропонує вам прочитати про нерукотворних пам'ятки, за якими не доведеться їхати за кордон - про місця сили в Росії.