Короткий огляд смартфона Samsung Galaxy S4

Anonim
Південнокорейська компанія ще до виходу свого нового флагмана з лінійки Galaxy максимально підігрівала до неї інтерес. Хоча і без цього маркетингу Samsung Galaxy S4 вийшов на славу.

Виробник вирішив випускати смартфон в трьох моделях з 16 Гб, 32 Гб, і 64 Гб внутрішнього простору, за які користувачеві доведеться розщедритися на суму від 29990 до 38600 рублів.

Якщо порівнювати новинку з попередником, то з відстані їх можна легко сплутати. При виробництві корпусу використовувався все той же глянсовий пластик. Єдиною відмінністю між S4 і S3 став збільшений екран першого при практично тих же габаритах корпусу, які, до речі, вдалося в старшій моделі навіть зменшити. Тепер вони склали 136.6х69.8х7.9 мм при вазі всього лише 130 гр.

На цей раз компанія Samsung явно вирішила заощадити на комплектації свого флагмана, тому навіть не поклала в коробку гарнітуру.

Інженери компанії вбудували в смартфон не 5-ти дюймовий екран, як у всіх флагманів цього року, а саме 4.99-дюймовий екран зі звичним вже роздільною здатністю 1920х1080 точок. При такому дозволі практично не помітний PenTile. Радує хороший запас яскравості, який дозволить комфортно працювати з пристроєм на вулиці в будь-яку погоду. Хоч кути огляду і максимальні, але при нахилі смартфона картинка на екрані починає віддавати синявою.

Запускатися додатки на Samsung Galaxy S4 будуть завдяки процесору Snapdragon 600 з 4-ма ядрами від компанії Qualcomm або 8-ми ядерному чіпу власного виробництва Exynos 5410 Octa. Крім потужних процесорів смартфону справлятися з поставленими завданнями будуть допомагати графічні прискорювачі Adreno 320 і PowerVR SGX 544MP3. Відповідати за багатозадачність допомагатиме 2 Гб ОП, правда після завантаження операційної системи користувачеві з розпорядження залишиться тільки близько 950 Мб, але не переживайте, Вам і цього з головою вистачить для завантаження будь-яких додатків.

У смартфоні використовується 2 камери, що стало нормою для флагманів цього року. Основна має сенсор EXMOR R з роздільною здатністю 13 Мп від компанії Sony. Південнокорейська компанія провела хорошу роботу з програмного поліпшення камери, яка вилилася в розробку таких програм, як Dual Camera, Drama Shot, Story Album. Якщо подивитися на додатки, то варто виділити додатки із серії S, такі як S-Beam, S-translator.

Samsung Galaxy S4 володіє всіма сучасними модулями, від інфрачервоного порту до Wi-Fi Direct, і підтримкою LTE-мереж тільки у версії з процесором від Qualcomm.

Інженерам вдалося помістити в цей корпус акумулятор ємністю 2600 мА * год, якого цілком вистачить для використання смартфона протягом одного робочого дня.

В якості ОС на флагмані південнокорейської компанії буде встановлена ​​Android 4.2.2. Додатково програмісти компанії Samsung оснастили смартфон фірмовою оболонкою TouchWiz, яка відрізняється яскравим дизайном.