Том Круз - біографія, фото, особисте життя, кращі фільми, дружина, діти, зріст і вагу 2019

Anonim

Біографія Тома Круза

Том Круз (Томас Круз Мейпотер IV, англ. Tom Cruise) - видатний американський кіноактор, режисер і продюсер, відомий за головними ролями в картинах «Людина дощу», «З широко закритими очима», «Магнолія», серії фільмів «Місія нездійсненна» та ін. тричі володар премії «Золотий глобус» і тричі номінант на премію «Оскар».

Актор Том Круз

Дитинство і сім'я

Том Круз народився 3 липня 1962 року в місті Сіракузи, штат Нью-Йорк, в католицькій родині з англійськими, німецькими та ірландським корінням. Його батько, Томас Круз Мейпотер III, був інженером-електриком, а мати, Мері Лі (уроджена Пфайффер) - учителем-дефектологом (деякі джерела помилково називають її актрисою, мабуть, плутаючи з однофамільницею Мішель Пфайффер). Крім Тома у його батьків було ще три дочки: Лі Енн, Маріан і Касс.

Дитячі фото Тома Круза Сім'я жила в бідності і постійно переїжджала з місця на місце, так як у батька бували проблеми з роботою. Він виховував дітей в строгості, часто бував з ними грубий і несправедливий, бив по кожному незначного приводу. Пізніше Том називав його «задиракою і боягузом». Батько дав для мене найважливіший урок про те, як влаштоване життя - він міг спочатку обдурити мене своїм спокоєм, щоб я розслабився і відчув себе в безпеці, а потім - бац! і вдарити. І я почав думати: "З ним щось не так. Йому не можна довіряти. В його присутності я повинен бути обережний "Том ріс закомплексованим дитиною. Найбільше він соромився свого малого зростання, через що намагався спілкуватися переважно з низькорослими однолітками або хлопцями молодшого віку, щоб на їх фоні не виглядати коротуном. Крім того, у майбутньої зірки були некрасиві криві зуби.

Маленький Том Круз (зліва) з батьками та сестрами Оскільки до 14 років хлопчик встиг змінити 15 шкіл, він мав певні проблеми з навчанням і успішністю, які ще більше поглиблювалися його дислексією - захворюванням, при якому людина неправильно сприймає порядок написаних букв в тексті. На щастя, з віком цю проблему вдалося подолати.

У дитинстві Том Круз комплексував через криві зубів і дислексії У 1971 році сім'я переїхала до Канади і оселилася в Оттаві, де батько зайняв посаду технічного консультанта Канадських збройних сил. Тут, в школі Роберта Хопкінса, хлопчик вперше зійшов на сцену в театральному гуртку, і його перший виступ у складі групи з семи учнів викликало фурор на шкільному фестивалі. «Руху і імпровізації були чудові. Вийшов класичний номер у виконанні ансамблю ", - згадував його педагог.

Зірка шкільного театрального гуртка Сподіваючись швидше вирости й зміцніти Том почав також активно займатися спортом. Зокрема, він грав в підлоговий хокей, але виділявся не тільки спортивним талантом, скільки агресивним стилем гри. У свій час хлопчик навіть подумував пов'язати своє життя зі спортом і стати професійним борцем, але травма коліна не дозволила цього зробити.

Дуже молодий Том Круз Коли Тому було 14 років, його батьки розлучилися, і мати разом з усіма чотирма дітьми повернулася в США, оселившись в невеликому будиночку в Луїсвіллі, штат Кентуккі. Юнак вступив до францисканську духовну семінарію в Цинциннаті - він мав намір стати католицьким священиком. Однак уже через рік він відмовився від цієї ідеї і повернувся в звичайну школу.

Будинок в Луїсвіллі, де Том Круз жив після розлучення батьків Сім'ї доводилося дуже нелегко: щоб прогодувати дітей, мати постійно працювала на двох-трьох роботах, та й Тому і його сестрам теж доводилося підробляти після школи. Коли хлопцю було 16 років, мати повторно вийшла заміж. Її новий обранець Джек Саут виявився прекрасним вітчимом, і Том завжди тепло відгукувався про нього: «Він так сильно любив маму, що разом з нею полюбив і нас теж, всіх чотирьох».
Тоді ж, в 16 років за наполяганням вчителя він знову спробував себе в постановці на шкільній сцені і несподівано зрозумів, що знайшов своє покликання. Мати гаряче підтримала сина в його намірі стати актором: в юності вона і сама мріяла театром і кіно, але так і не зважилася спробувати себе в якості актриси, тому що боялася, за її словами, «відійти від церкви, вийти за норми моралі - втратити все, що так високо цінували дівчата в ті часи ».
У 1984 році рідний батько Тома Круза помер від раку.

Кар'єра в кіно

Незважаючи на те, що Том Круз ніколи не навчався акторській майстерності професійно, йому пощастило: вже в 1981 році він пройшов кастинг і почав свою кінокар'єру з невеликій ролі у фільмі «Нескінченна любов», а пізніше, в тому ж році, виконав роль другого плану у фільмі «Відбій».

«Нескінченна любов»: перша роль Тома Круза У 1983 році він знявся в картині «Ізгої» Френсіса Форда Копполи, а потім привабливий молодий актор був запрошений на першу в своїй кар'єрі головну роль - в молодіжній спортивній драмі «Все вірні ходи».

Молодий Том Круз у фільмі «Відбій» Нарешті, в тому ж 1983 році вийшов фільм Пола Брікмана «Ризикований бізнес», і головна роль у цій картині зробила Тома Круза зіркою першої величини. Підкріпили зоряний статус актора і випущений в 1985 році фільм Рідлі Скотта в жанрі фентезі «Легенда», і вийшов в 1986 році надпопулярний фільм Тоні Скотта «Кращий стрілець» ( «Топ Ган»), де одним з партнерів Круза по майданчику став молодий Вел Кілмер . Слоган фільму «I feel the need, the need for speed» ( «Я відчуваю поклик, і це поклик швидкості») дав назву серії гоночних ігор «Need for Speed».

Кадр з фільму «Топ Ган» В цьому ж 1986 року Тому Крузу довелося також виконати одну з головних ролей в драмі Мартіна Скорсезе «Колір грошей», в партнерстві з вже маститим на той момент Полом Ньюманом.

Том Круз і Пол Ньюман на зйомках фільму «Колір грошей» У 1988 році був випущений мелодрама Роджера Доналдсона «Коктейль», проте за головну роль в цьому фільмі Том Круз був номінований на премію «Золота малина» як найгірший актор року. В цілому критики оцінили цю картину негативно, охарактеризувавши її як «позбавлену глибини і драматизму любовну історію, в якій талант Тома Круза витрачається на банальну фантазію про наївному барменів».
Проте, в тому ж 1988 році вийшов по-справжньому успішний фільм, що поклав початок низці більш зрілих і глибоких акторських робіт Тома Круза - «Людина дощу» режисера Баррі Левінсона. У цій картині склався дуже цікавий акторський дует Тома Круза з чудовим Дастіном Хоффманом: Круз зіграв розважливого бізнесмена, який розлючений на батьків і весь світ, а Хоффман виконав трагікомічну роль його старшого брата, безпорадного і хворого на аутизм.

Том Круз і Дастін Хоффман - один з кращих акторських тандемів На хвилі успіху цієї картини критики особливо відзначали чудову гру Тома: «Персонаж Круза своїм егоїзмом і жорстокістю рятує фільм від надмірної сентиментальності. Більш того, його зміна і примирення з минулим уже не настільки сильні для того, щоб він перестав бути закінченим яппі, породженням автомобільної Америки ». Том Круз: інтерв'ю Першому каналу У 1989 році вийшла військова драма Олівера Стоуна «Народжений четвертого липня», яка принесла акторові його перший «Золотий глобус» і номінацію на «Оскар».
У 1990 році він виконав головну роль у спортивній драмі «Дні грому» Тоні Скотта, а в 1992 році - в романтичній драмі Рона Ховарда «Далеко-далеко», причому в цих двох картинах його партнеркою по зйомках стала висхідна зірка Ніколь Кідман, з якою у актора склалися також особисті відносини.

Кадр з фільму «Далеко-далеко» Наступним великим успіхом Круза стала його роль в містичній драмі Ніла Джордана «Інтерв'ю з вампіром» (1994), де він зіграв в блискучому акторському ансамблі з Бредом Піттом, Антоніо Бандерасом, Крістіаном Слейтером і зовсім ще юної Кірстен Данст. За цю роль він був ще раз номінований на премію «Оскар».

Том Круз у фільмі «Інтерв'ю з вампіром» Справжнім успіхом і свого роду «візитною карткою» Тома Круза став фільм режисера Брайана Де Пальми «Місія нездійсненна» 1996 року, в якому він не тільки виконав головну роль, але і дебютував як продюсер. Працюючи над цією картиною, Круз віддавав данину свою дитячу мрію - зіграти суперагента, та покруче, ніж знаменитий «007».Знаменитий трюк Тома Круза з фільму «Місія нездійсненна» І, не дивлячись на прохолодний прийом в професійному співтоваристві через зайву заплутаності сюжету і нестачі психологічної глибини, глядачі полюбили цей фільм за видовищність і динамізм.

З Ніколь Кідман ( «Оскар», 1991) У цьому ж році актор знявся ще в одній чудовій стрічці - «Джеррі Магуайер» Кемерона Кроу - яка принесла йому другий «Золотий глобус» і ще одну номінацію на «Оскар». При зйомках цієї картини партнеркою Круза виступила починаюча на той момент актриса Рене Зеллвегер, для якої ця робота стала стартовим майданчиком для подальшої успішної кар'єри. Критики оцінили фільм як «виключно смачну романтичну комедію на сучасний лад», і він отримав п'ять номінацій на «Оскар», в одній з яких переміг.

«Джеррі Макгуайер» отримав 5 номінацій на «Оскар» У 1999 році Том Круз і його дружина Ніколь Кідман разом виконали головні роди в любовному трилері Стенлі Кубрика «З широко закритими очима». Цей фільм став останньою роботою великого режисера, випущеної в прокат вже після його смерті, і люди сприймали його по-різному: від «великої невдачі» до «великого шедевра», - але більшість сходилася на тому, що він розбурхує свідомість, провокує і полонить своєї таємничої, «осяяної первісними інстинктами» атмосферою. "З широко заплющеними очима". Фінальна сцена У цьому ж році Круз виступив в рідкісної для нього ролі другого плану в драмі Пола Томаса Андерсона «Магнолія». Незважаючи на те, що його персонаж зовсім не головний герой, саме ця робота вважається вершиною драматичного таланту актора, і вона принесла йому ще один «Золотий глобус» і номінацію на «Оскар».

Кадр з фільму «Магнолія» Після цього Круз спродюсував стрічку «Місія нездійсненна-2», в якій він знову зіграв винахідливого суперагента Ітана Ханта. На цей раз картину знімав гонконгський режисер Джон Ву, і в ній задіяний раніше вигаданий ним стиль бойового мистецтва з вогнепальною зброєю "ган-ката», також відомий як «кунг-фу з пістолетом» або «балет з кулями».

Всі трюки на мотоциклі Том Круз робив сам Про цей фільм критики відгукувалися так: «Можливо, ваш мозок і занудьгує по глибині сюжету, але очі вже точно порадіють неймовірною низці динамічних дій». За головну роль в цій картині Том Круз отримав приз «MTV Movie Award».
За першу половину 2000-х років Круз знявся в чотирьох фільмах, які очікував небувалий комерційний успіх і одностайне схвалення критиків. Так, в 2001 році був випущений фантастичний і романтичний трилер «Ванільне небо» Кемерона Кроу, в якому двома партнерками актора стали Кемерон Діаз і Пенелопа Крус, а в ролях другого плану були задіяні Курт Расселл і Джейсон Лі.

«Ванільне небо»: оголений Том Круз У 2002 році вийшов фантастичний трилер Стівена Спілберга «Особлива думка» ( «Minority Report»), в зйомках якого спільно з Крузом брали участь Макс фон Сюдов і Колін Фаррел. Пізніше, в 2008 році Американський інститут кінематографістів назвав цей фільм в десятці кращих науково-фантастичних фільмів за весь час. Том Круз дивиться меми про себе У 2003 році Крус спродюсував японську історичну військову драму режисера Едварда Цвіка «Останній самурай». Фільм мав неймовірний успіх, був висунутий на 4 премії «Оскар» і отримав безліч інших призів і номінацій, а Тома Круза номінували на «Золотий глобус». Але, всупереч надіям Круза, на «Оскар» за кращу чоловічу роль він навіть не був номінований.

Кадр з фільму «Останній самурай» У 2005 році актор знову співпрацював зі Стівеном Спілбергом в роботі над фантастичним бойовиком «Війна світів» за однойменним романом Герберта Уеллса. На майданчиках цього фільму він знімався разом з 11-річною, але вже досвідченої на той момент актрисою Дакотой Феннінг, а в епізоді брав участь 15-річний Ченнінг Татум.

У «Війні світів» Том Круз не рятує світ У 2006 році вийшов ще один спродюсований Крузом шпигунський бойовик про команду Ітана Ханта «Місія нездійсненна-3» режисера Дж. Дж. Абрамса, і цей фільм був прийнятий критиками ще більш доброзичливо, ніж попередні частини : «Стрімкий бойовик з запаморочливими трюками і спецефектами, остання" Місія нездійсненна "демонструє все, чого може побажати навіть самий скрупульозний шанувальник жанру».
Наступним фільмом з Томом Крузом у головній ролі став комедійний бойовик Джеймса Менголда «Лицар дня» (2010), для роботи над яким було відновлено його успішний акторський дует з Кемерон Діаз. І хоча з точки зору деяких критиків в цій картині «логіка і розум відпочивають у вирі дії, поки такі зірки як Том Круз і Кемерон Діаз продають цю нісенітницю», глядачам фільм сподобався і мав видатний касовий успіх. Сцена з бійкою ( «Джек Річер») У 2010 році вийшов четвертий фільм «Місія нездійсненна: Протокол Фантом» режисера Бреда Берда, а в кінці 2012 року був випущений детективний трилер режисера Крістофера МакКуоррі «Джек Річер» зі слоганом «У закону є межі. У нього їх немає ». Для цього фільму Круз знову виступив як продюсер і головний актор, і робота виявилася досить успішною, щоб в 2016 році він зняв продовження «Джек Річер 2: Ніколи не повертайся» за допомогою режисера Едварда Цвіка.
У 2013 році вийшов постапокаліптичний бойовик режисера Джозефа Косинські «Облівіон», при зйомках якого Круз склав яскравий дует з актрисою українського походження Ольгою Куриленко, а також зіграв разом з Морганом Фріменом. Цю картину характеризували як «абсолютно чудовий фільм, в драматизме якого потужний фантастичний сюжет урівноважений поетичністю і романтизмом».

З Робіном Вільямсом У 2015 році був випущений п'ятий фільм «Місія нездійсненна: Плем'я ізгоїв» режисера Крістофера МакКуоррі, який знову порадував актора і продюсера високим рейтингом і касовими зборами.

Том Круз в молодості і зараз У 2017 році Круз виконав головну роль в фентезі-бойовику Алекса Куртцман «Мумія» за мотивами фільму 1932 року, але ця картина виявилася не настільки успішна, як попередні роботи актора. У жовтні 2017 року випущено біографічний трилер режисера Дага Лаймана «Зроблено в Америці», в якому Том Круз зіграв молодого пілота, завербованого ЦРУ.

Особисте життя Тома Круза

У першій половині 1980-х років Том Круз неодноразово вступав у відносини з більш старшими жінками, в тому числі з партнеркою по фільму «Ризикований бізнес» актрисою Ребеккою Деморней (старше Круза на 3 роки), співачкою і гітаристка Патті Скіалфой (старше Круза на 9 років) і знаменитою співачкою Шер (старше Круза на 16 років). За відвертого твердженням останньої, Круз був вельми гарний у ліжку і увійшов до п'ятірки її кращих коханців. «Я була у захваті від Тома Круза, і у нас трапився пристрасний роман», - згадувала вона.

Молодий Том Круз зі своєю першою дівчиною Позитивна репутація актора була відновлена ​​в 1987 році, коли він одружився на актрисі Мімі Роджерс (втім, вона також була старша за Тома, за різними джерелами, на 5-8 років). Мімі долучила Круза до саєнтології, і згодом він став переконаним адептом і пропагандистом цієї релігії - зараз його називають «3-м або навіть 2-м особою» в церковній ієрархії.

Через своєї подружки Мімі Рожденрс Том Круз вдарився в саєнтологію У 1989 році, на зйомках фільму «Дні грому», актор познайомився з молодою актрисою з Австралії - Ніколь Кідман, і у них зав'язалися стосунки. Закоханий Круз розлучився з першою дружиною 4 лютого 1990 року, а 24 грудня того ж року, у віці 28 років, уклав шлюб з 23-річною Ніколь.

Ніколь Кідман вийшла заміж за Тома Круза в 23 роки Подружжя дуже хотіли мати дітей, але зачати власного малюка у них ніяк не виходило. Тому вони вирішили стати прийомними батьками: удочерили Ізабеллу Джейн в 1992 році і всиновили Коннора Ентоні в 1995 році.Згодом Ніколь сама дивувалася власної рішучості створити сім'ю так рано: «До 27 років у мене було вже двоє дітей і чотирирічний подружній стаж. Але я сама так хотіла », - згадувала вона.

Діти Кідман і Круза - прийомні Проте, в лютому 2001 року Круз оголосив дружині про те, що має намір з нею розлучитися. За словами актриси, вона благала чоловіка не кидати її, але він пішов без пояснення причин, відмовившись обговорювати сімейні проблеми. Як з'ясувалося, Ніколь в цей момент була на ранній стадії вагітності, про що подружжя ще не знали. Через стрес від розриву з чоловіком вона втратила дитину - або, по більш пізнього визнанням актриси, вагітність виявилася позаматковою. Чому Тома Круза кидають жінки? Після розлучення пари їх усиновлені діти залишилися під спільною опікою обох батьків, але жили в основному з батьком і були долучені до сайєнтологічної церкви. У віці 26 років дочка Ізабелла вийшла заміж, але жоден з батьків не був присутній на її весіллі, хоча обидва допомагали з організацією та оплатою торжества.
Практично одночасно з розлученням Круз вступив в нові відносини - з Пенелопою Крус, партнеркою по фільму «Ванільне небо». Це був яскравий роман, який здавався дуже перспективним, і молоді навіть подейкували про одруження. Але ситуацію затьмарювало те, що Пенелопа не могла відмовитися від своїх буддистських переконань на користь саєнтології, в той час як для Круза це було дуже важливо. Через три роки пара розлучилася, бо, за словами Пенелопи, саєнтологія виявилася в їх відносинах «третім зайвим».

Відносини Тома Круза і Пенелопи Крус не витримали випробування релігією Пізніше з'явилися повідомлення, що церква стала цілеспрямовано підібрати нову наречену для Круза, але сам він цю інформацію не підтвердив. Так чи інакше, в цей період у нього зав'язалися романтичні стосунки з дівчиною, яка так само, як і він, полягала в сайєнтологічної церкви - британо-іранської актрисою Назанін Бон'яді. Але ця пара не склалася, і відносини незабаром розпалися.

На фото: Назанін Бон'яді У квітні 2005 року Круз почав зустрічатися з актрисою Кеті Холмс, а вже через місяць актор публічно зізнався в любові до неї в ефірі знаменитого «Шоу Опри Вінфрі». 6 жовтня 2005 року пара офіційно оголосила про те, що чекає дитину, і 18 квітня 2006 року біля акторів народилася дочка Сурі.
На відміну від попередніх коханих Круза, Кеті Холмс погодилася повністю прийняти віру і практики саєнтології, і 18 листопада 2006 року пара офіційно вступила в шлюб. На церемонію запросили понад 150-ти гостей. Серед них було чимало зірок першої величини - колеги Тома Круза: Вілл Сміт з дружиною, Джон Траволта, Річард Гір, Джим Керрі, а також красуні Вікторія Бекхем, Брук Шилдс і Джей Ло. Був серед запрошених і творець весільних костюмів нареченого і нареченої - Джорджіо Армані. На вході гостей зустрічали люди в костюмах епохи Відродження, а сама церемонія пройшла в цій середньовічній Палаті зброї.

Весілля Тома Круза і Кеті Холмс Нова сім'я Тома Круза ні в чому не потребувала. До п'яти років у дитини Сурі вже був гардероб вартістю кілька мільйонів, титул найвпливовішої дитини в світі і звання фотографується дівчинки на Землі.

Том Круз з донькою Сурі Подружжя всюди з'являлися разом і сяяли усмішками, хоча у них за спиною просочувалися чутки, що «місіс Круз» живе в «сайєнтологічної пеклі» і знаходиться під наглядом 24 години на добу. 29 червня 2012 року Кеті Холмс несподівано для чоловіка подала на розлучення і зажадала для себе повної опіки над дочкою. Вона також заявила, що відмовляється від саєнтологічних переконань і «тепер вирішила виховувати Сурі в католицьку віру і вже відправила її в приватну католицьку школу на Манхеттені».
Том Круз в цей період знаходився на зйомках фільму «Облівіон», і колеги відзначали, що «… один з найзнаменитіших акторів планети зараз виглядає як один з найсумніших людей на Землі».

У 2012 році «Клуб колишніх дружин Тома Круза» виріс У березні 2017 року пресі з'явилася інформація про роман Тома Круза з колегою по зйомках фільму «Місія нездійсненний-6» 28-річної Ванессою Кірбі.

Ванесса Кірбі - нова дівчина Тома Круза Круз є любителем автоспорту. Він впевнено почуває себе за кермом спорткарів і мотоциклів, як на знімальному майданчику (що дозволяє продюсерам непогано заощаджувати на дублерах), так і в реальному житті.
У 2011 році актор взяв участь в рекламній кампанії гоночної команди «Red Bull», керуючи болід «Формули-1» на трасі Віллоу Спрінгс в Каліфорнії. Крім того, він має ліцензію пілота. Завдяки дружбі з Девідом Бекхемом актор почав підтримувати іспанський футбольний клуб «Реал Мадрид».
Особисті статки Круза оцінюється мінімум в $ 500 мільйонів.

Переконання і громадська діяльність

Том Круз активно бере участь в соціальних програмах сайєнтологічної церкви і є затятим її пропагандистом, бореться за її визнання в Європі як однієї з офіційних релігій.

Том Круз - саєнтолог зі стажем У 2003 році він заснував «Нью-Йоркський фонд деінтоксікаціі рятувальників» і вніс в нього значні кошти з метою надання медичної допомоги пожежним і рятувальникам - ліквідаторам наслідків найбільшого теракту в Нью-Йорку 11 вересня 2001 року. В рамках медичної програми фонду використовується, зокрема, метод «деінтоксікаціі», розроблений засновником саєнтології Роном Хаббардом як частина саєнтологічного «моста до повної свободи».
Багато професійні лікарі критикують цей підхід як псевдонауковий і небезпечний з медичної точки зору, проте деякі пацієнти заявляли, що стали відчувати себе набагато краще. За даними Управління пожежної охорони, окремі пожежні після проходження програми «деінтоксікаціі» приєдналися до сайєнтологічної релігії, а кілька людей через це навіть залишили сім'ї.
У 2004 році лідер сайєнтологічної церкви і найближчий друг Круза Девід Міцкевич заснував «сайєнтологічну медаль свободи» і нагородив його цією медаллю. Том Круз у фільмі «Солдати невдачі» У січні 2004 року Круз виступив з шокуючою заявою: «Я вважаю, що психіатрія повинна бути оголошена поза законом». Він піддав нещадній критиці актрису Брук Шилдз за те, що вона приймає антидепресант для лікування від післяпологової депресії. Круз заявив, що хімічного дисбалансу в організмі не існує, і психіатрія - це лженаука. На це актриса відповіла, що Крузу має сенс «зосередитися на порятунок світу від прибульців і дозволити жінкам, які страждають на післяпологову депресію, самостійно вирішувати, яке лікування вибрати». Пізніше, в серпні 2006 року Круз вибачився Брук Шилдз за свої висловлювання на її адресу.
Але це був не єдиний випадок, коли він виступав проти психіатрії, яку саєнтологія не визнає. На цьому грунті актор серйозно посварився з режисером Стівеном Спілбергом - той кілька разів згадав при Крузе про свого друга психіатра і про ліки, які той виписував. Через пару днів вхід в приймальню цього доктора перегородив численний пікет саєнтологів, і Спілберга це не на жарт розлютило.

Тома Круза звинуватили в носінні накладних сідниць Том Круз є засновником і членом ради «Голлівудського фонду освіти і грамотності», який допомагає неписьменним дорослим навчитися читати - акторові близька ця тема, оскільки він сам в дитинстві страждав дислексією і зазнавав труднощів при читанні. Він також здійснює фінансову підтримку багатьох інших благодійних організацій, зокрема, Центру дитячої діабету Барбари Девіс, Фонду Елізабет Глейзер для дітей, хворих на СНІД, фонду підтримки інвалідів H.E.L.P., фонду Джекі Чана і ін.

Том Круз зараз

Влітку 2018 року виходить фільм «Місія нездійсненна-6», в якому Круз знову грає головну роль і бере участь в продюсуванні.У серпні 2017 року, виконуючи трюк для цієї картини, актор отримав серйозну травму - перелом двох кісток гомілковостопного суглоба. До жовтня він частково відновився і знову включився в зйомки, однак подальше самостійне виконання актором трюків знаходилося під питанням.

Том Круз і раніше в строю Поряд з офіційними нагородами, актор має і кілька неформальних «титулів», отриманих в різні роки:
  • найсексуальніший чоловік з нині живих за версією журналу «People» (1990),
  • № 1 в рейтингу «100 зірок, які домоглися успіху» журналу «Forbes» (2006),
  • № 3 в рейтингу зірок кіно за всю історію за версією журналу «Empire» (1997, 2005),
  • № 4 за сумою принесених касових зборів за 1990-і роки,
  • чемпіон за касовими зборами за 2005 рік (обігнав Тома Хенкса, який утримував цю позицію 6 років),
  • актор кіно, який краще за всіх одягається, на підставі глядацького голосування (1997),
  • один з 50 найкрасивіших людей планети за версією журналу «People» (1990, 1991, 1997),
  • № 14 в рейтингу найвпливовіших персон за версією журналу «Premiere» (2003, 2005, 2006).