Оцінка вартості земельних ділянок

Anonim
Останнім часом найбільш значущим і затребуваним в сфері експертних організацій є оцінка вартості земельної ділянки.
Як правило, це тривала і важка процедура, яку грамотно провести здатні лише професіонали. Зазвичай оцінка землі проводиться спільно з оцінкою розпочатого будівництва або вже готового приватного будинку, але можливо і окреме провадження даної процедури. Основні етапи оцінки складаються з декількох пунктів, таких як - визначення завдання, збір даних, інформації, розрахунку вартості землі і узгодження звіту.

Оцінка землі зазвичай проводиться на етапі планування будівництва Оцінка земель, як правило, проходить згідно з нормативними документами, однією з метою яких є кадастрова оцінка землі. Найчастіше для цього використовується порівняльний метод. Така оцінка, як правило, має масовий характер і проводиться одночасно на території всіх околиць. Для більш точної оцінки проводиться аналіз різних властивостей ділянки, таких як - фізичні характеристики, розвиненість інфраструктури, розташування ділянки, різного роду поліпшення, проведені на цій місцевості.

Добре мати будиночок в селі Зрозуміло, оспорювання кадастрової вартості є дуже відповідальним процесом, в якому беруть участь різні фахівці. Основною причиною розбіжності в кадастровій оцінці є неможливість детально оцінити конкретну ділянку. Побічним явищем даної проблеми є те, що власник стикається з необхідністю платити земельний податок виходячи з кадастрової вартості, яка суттєво перевищує ринкову. В результаті заперечування кадастрової вартості, ви зможете щорічно заощадити досить велику суму. Все це, безумовно, процес трудомісткий і багатогранний, але якщо ви звернетеся до професіоналів, терміни можуть бути істотно скорочені.