З чоловіки в жінку: як змінилися культові кінофраншизи

Anonim
Ми пережили моду на кіно про расову нерівність і рабство в Америці і про проблему утиски гомосексуалів. Очевидним стає, що сьогоднішнє кіновиробництво бере вектор фемінізації, щоб догодити порядку денному і не помиляється: картини з героїнями, а не героями збирають більше грошей. У прокат виходять фільми з помітними назвами «Дружина», «Вдови», а стійкі франшизи з чоловічими персонажами намагаються наздогнати трендом і «змінюють стать» головному герою. Редакція зібрала найяскравіші перетворення кінофраншизи з чоловічих в жіночі.

"Доктор Хто"

Незважаючи на те, що серіал «Доктор Хто» йде вже понад півстоліття і досить успішно, принципових змін в самій концепції шоу не було. З сезону в сезон змінювався акторський склад, навіть головного персонажа в різний час грали Крістофер Екклстон, Девід Теннант і Метт Сміт. Інтерв'ю з Джоді Уіттакер Однак влітку 2017 року створили «Доктора Хто» оголосили про те, що відтепер ключовий персонаж стане жіночим, а вже в грудні того ж року шанувальники серіалу звикали до Джоді Уіттакер в головній ролі.

"Мисливці за привидами"

На жаль, не завжди поява жіночого персонажа - данина поваги феміністкам, так і жінкам в цілому. Досить часто фемінізація франшиз відбувається через кризу ідей. І якщо зміна головного героя для серіалу «Доктора Хто» закономірна і природна, то воскресіння «Мисливців за привидами» виглядає як спроба зібрати касу за рахунок ностальгують глядачів.

Провальна спроба відродити культовий фільм Правда, вийшов зворотний ефект: шанувальники культового фентезі не зрозуміли задум творців фільму і не оцінили зміну акторського складу в особі Білла Мюррея і Дена Ейкройда на комедійних актрис Мелісу Маккарті і Крістен Уіг.

«Друзі Оушена»

Не так давно в прокаті пройшло продовження фільмів про друзів Оушена, який отримав оригінальну назву «Вісім подруг Оушена», за яким зрозуміло, що головні ролі виконали красуні першої величини: Сандра Буллок, Хелена Бонем Картер, співачка Ріанна, а також Енн Хетеуей і Кейт Бланшетт .

Акторський склад «Вісім подруг Оушена» І хоча в пам'яті у глядачів був живий провал «Мисливців за привидами», жіночий варіант друзів Оушена виявився досить вдалим. Можливо, справа в тому, що головні героїні залишаються собою, не намагаючись педалювати радикальний фемінізм.

«Нестримні»

Полюбився багатьом трилогія «Нестримні», створена Сильвестром Сталлоне, відповідає всім запитам на класичний бойовик.Браві бодібілдери-найманці, з ролями яких прекрасно справляються сам Сталлоне, Джейсон Стейтем та Джет Лі в доповненні до них епізодичні Арнольд Шварценеггер, Чак Норріс і Брюс Вілліс, бігають в обмундируванні, виконуючи нелюдськи важкі завдання.

«Найманка» - новий варіант «Нестримних» Може здатися, що в такому фільмі якщо і є місцем жінці, то тільки в якості спокусливої ​​красуні, заради якої герої будуть готові на все. Однак сценаристи Карен МакКулла і Кірстен Сміт вже працюють над створенням ремейка «Нестримні красуні», де ролі можуть виконати Наомі Уоттс і Кейт Бекінсейл. Актриси Меріл Стріп, Мілла Йовович і Сігурні Уівер відмовилися від участі в проекті.
До речі, поки Голлівуд тільки готується зняти ремейк, компанія The Asylum, що спеціалізується на низькобюджетних фільмах, випустила фільм «найманка», що повторює сюжет перших «Нестримних».

"Пірати Карибського моря"

Ще один прийдешній проект - нові «Пірати Карибського моря», які, здається, вже набридли всім, навіть Джонні Деппу. Невідомо, сам беззмінний Джек Воробей вирішив покинути вмираючий проект або ж його звільнили заради пожвавлення франшизи. Тепер фанати обговорюють можливу появу піратки Редді, яка з'явиться замість героя Деппа.

Пиратка Редді в Дісней-ленді Чутки засновані здебільшого на змінами, що відбулися на атракціонах в Дісней-ленд, де Горобця замінили на Редді. Режисери п'ятого фільму про піратів не приховують свого бажання продовжувати працювати над франшизою, але конкретних дат поки все ще немає.

"Джеймс Бонд"

Треба визнати, що Деніел Крейг вже досить постарів і приївся: успіху «Казино-рояля» останній фільм про шпигуна «Спект» може тільки заздрити. На сьогоднішній день творці нової Бондіани оголосили вихід наступного фільму на 2020 рік.

Деніел Крейг і Барбара Брокколі Шанувальники франшизи довгий час обговорювали появу темношкірого актора або жінки на головній ролі. Однак продюсер фільм, Барбара Брокколі, що примітно - жінка, заявила, що «Бонд - виключно чоловічий характер з чоловічими рисами, якими жінка володіти не може»

"Людина амфібія"

Похвально, що російські кіновиробники оцінюють західний ринок і намагаються взяти від нього все найкраще. На жаль, не завжди копіювання голлівудських ідей призводить до успіху в вітчизняних кінотеатрах.

Федір Бондарчук планує перезняти «Людину-амфібію» Федір Бондарчук взявся за створення фільму на основі радянського фантастичного роману Олександра Бєляєва «Людина-амфібія». Багато хто пам'ятає радянську класику 1961 року, що де роль Іхтіандра виконав Володимир Коренєв. У новому проекті дія картини відбуватиметься в Санкт-Петербурзі, а головного персонажа зіграє дівчина.
Сильні жіночі персонажі в голлівудському кіно давно не рідкість. Досить згадати підліткові фільми «Голодні ігри» з Дженніфер Лоуренс або «Дивергент» з Шейлін Вудлі. Однак вони добре виглядають тільки в поєднанні з не менш вдалими «чоловічими» франшизами. Досягти касового успіху неможливо, якщо сліпо слідувати моді на фемінізацію або залучати провальних акторів, про які ми розповідали в нашому матеріалі.