Як вирощувати кінзу?

Anonim
Кінза - пряна зелень, яку людство використовує в їжу з незапам'ятних часів, про що свідчать знахідки археологів, які виявили її насіння при розкопках єгипетських гробниць. Листя кінзи і петрушки дуже схожі, за що її іноді називають «арабської» петрушкою. Є у рослини та інші народні назви. У Росії її часто називають коріандром.

Кінза любить рясний полив

Як виростити хороший урожай кінзи?

Грунт: Найкраще вирощувати кінзу на легких супіщаних, суглинних грунтах. Вона вважає за краще затінені ділянки, тому грядку бажано підготувати під плодовим деревом з розлогою кроною. У процесі підготовки грядки в грунт вноситься близько 3 кг перегною або зрілого компосту на кожен квадратний метр грунту. Кращими попередника для кінзи є бобові і зернові культури. Садимо зелень. Петрушка, кріп, кінза, шпинат через 18 днів! посів: Для посіву вибирають кінець квітня. Кінза - холодостійка рослина, але довго проростає через щільну шкірки насіння. Перед посівом рекомендують стратифікована кінзу для прискорення проростання (стратифікація - тривале витримування насіння на холоді для прискорення проростання).
Зелень на підвіконні - Все буде добре Грядку під посів кінзи перекопують на глибину до 20 см, розрівнюють і поливають. Через кілька годин закладають насіння, висаджуючи їх рядами в зволожений грунт на глибину 2 см.
догляд за кінзою нескладний. У початковому періоді вегетації грядки треба поливати 2 рази тиждень, використовуючи 3-5 л води на квадратний метр. Коли зелень переходить в активне зростання, норму поливу збільшують в 2 рази.
Кінзу вражає іноді борошниста роса і іржа.Заходи боротьби: спалювання рослинних залишків, ведення правильного сівозміни та глибока переорювання ділянки.

Як зберігати кінзу?

Свіжа зелень повинна щодня входити в раціон харчування людини. Речовин, необхідних організму для активної життєдіяльності, в свіжої зелені більше, ніж у багатьох інших продуктах. Закуска з кінзи рецепт приготування Також як петрушку і кріп, в холодильнику кінзу можна зберігати трохи довше, не допускаючи в'янення. Для цього в поліетиленовий пакет, контейнер або стакан наливають трохи води, поміщають туди зелень, закривають і прибирають на нижню полицю холодильника.

Виростити свіжу кинзу можна на вікні Редакція пропонує вам познайомитися зі статтею про вирощування селери.