Нове слово в ПАММ системі

Anonim
Уже кілька років на ринку forex є інвестиційний інструмент, який називається ПАММ рахунок.

Багато брокерські компанії вже освоїли цю технологію взаємодії трейдера і інвесторів. Обороти таких керованих рахунків ростуть щоквартально. Все більше людей пробують себе в ролі керівника засобами на валютному ринку або в якості інвестора. Але зовсім не давно з'явився новий варіант співпраці між учасниками фінансового ринку. Така система, названа ПАММ 2.0, поки що впроваджена всього в декількох компаніях, але ймовірно, що з'явиться і у інших брокерських компаній.

Для початку, варто згадати, що ж таке ПАММ рахунок і в чому його переваги. Важливими можливостями для трейдера є можливість торгівлі на одному депозиті, де розміщені особисті кошти керуючого, а так само всіх його інвесторів. Потім, це, звичайно ж, розподіл прибутку між усіма інвесторами і торговцем в автоматичному режимі. А так же, можливість приєднання коштів клієнтів до торгівлі без участі самого спекулянта. Таким чином, трейдер може займатися своєю форекс стратегією і не відволікатися на організаційні питання, пов'язані з інвесторами. Все більше керівників вибирають саме такий спосіб роботи з клієнтами.

Для інвестора є свої вигоди при роботі саме через ПАММ рахунок. По-перше, передаючи кошти в управління, людина може бути повністю впевнений, що продавець не має технічної можливості зняти або перевести кудись кошти свого клієнта. По-друге, трейдеру так само доводиться ризикувати своїми коштами на рахунку. Звичайно, це не гарантує, що не буде збитковості, але збільшує ймовірність того, що керуючий буде використовувати в торгівлі тільки перевірені раніше форекс стратегії. Немає ніякого сенсу спекулянта ризикувати і своїми грошима більш ніж того вимагає торгівля. По-третє, інвестор має можливість ознайомитися з успіхами всіх доступних ПАММ рахунків, щоб прийняти рішення про те, куди саме варто інвестувати капітал.

У більшості випадків, є можливість поспілкуватися з керівником і отримати від нього відповіді на питання, що цікавлять. Наприклад, деякі потенційні клієнти цікавляться, руками або форекс радниками торгує трейдер? Для деяких і таке питання може бути принциповим при виборі ПАММ рахунки. Взагалі, сам по собі сервіс дуже зручний і перспективний.Тож не дивно, що була створена нова версія, яка має певні вагомими перевагами, про які розповімо нижче.

Нова технологія ПАММ 2.0 володіє всіма перевагами свого попередника. Крім цього, були впроваджені деякі нововведення. Найголовнішим стало введення розподілу ризиків між інвесторами і самим керівником. Тепер, у разі втрат на рахунку, трейдер несе деяку матеріальну відповідальність за втрати коштів клієнтів. Наприклад, якщо був виставлений заздалегідь ризик в розмірі 40%, то це означає, що в разі фінансової втрати на ПАММ рахунку, трейдер зобов'язується повернути 40% втрачених грошей всім інвесторам. Для цього, фіксується системою сума самого керуючого, яка буде необхідна в разі несприятливого розвитку подій, щоб відшкодувати всім клієнтам по 40% від втрат. У зв'язку з цим, на ПАММ рахунку 2.0 є обмеження по максимальній сумі інвестицій в роботу керуючого. Чим більше у нього своїх грошей, тим більше може до нього приєднуватися інвесторів, а точніше, їх коштів. Як і раніше, трейдер може сам вибирати, як саме вести торгівлю, використовуючи для цього форекс радників або торговельну систему. Головне що змінилося, це фінансова сторона розподілу ризиків. Інвестори тепер чекають розвитку ПАММ 2.0 у всіх брокерських компаніях.