Дмитро Ревякін біографія, фото, його дружина і група Калинов мост 2019

Anonim

Біографія Дмитра Ревякіна

Дитинство і сім'я Дмитра Ревякіна

Діма народився в Новосибірську, а все дитинство провів в Забайкаллі, в Читинської області, в селищі Первомайський. Захоплення музикою у нього з'явилося ще в дитинстві, Діма займався в музичній школі, вчився грати на баяні.
Іншим його захопленням було читання. Мама викладала літературу, в будинку було багато книг. Любов сина до книг була щеплена саме матір'ю. Закінчивши школу, молодий чоловік став студентом електротехнічного інституту міста Новосибірська. Діма писав вірші. Відомо, що він іноді вів студентські дискотеки, виступаючи в ролі диск-жокея.

Початок кар'єри музиканта Дмитра Ревякіна

Будучи студентом, Дмитро записав кілька сольних альбомів. Один отримав назву «Обломов дошка», а інший - «Всякі різні пісні». Записав він їх за одну ніч. Студенти його факультету були першими його слухачами. Можна сказати, що майбутня музична група взяла початок саме з цих сольних альбомів. Треба відзначити, що багато хто з тих пісень стали неймовірно популярними, проте були серед них і ті, які більше ніколи не виконувалися Ревякіна публічно.

Дмитро Ревякін і група Калинов мост Сибірська рок-група була офіційно організована в 1986-му році. Музику і тексти писав Дмитро. Біля витоків стояв так само Дмитро Селіванов, який був студентом того ж електротехнічного інституту.
Обидва Дмитра були добре відомі в їхньому навчальному закладі, обидва вони були відсіяні комісією, яка відбирає студентів в художню самодіяльність. Зустріч під дверима кабінету і стала днем ​​освіти групи, яка спочатку називалася «Здоров'я», яка проіснувала рік. Потім була організована група «Рівнодення». Тільки в 1986-му до дуету приєдналися Віктор Чаплигін та Андрій Щенников, тоді групу перейменували, з'явилося знайоме назва - «Калинов Мост».

Дмитро Ревякін і «Калинов Мост»

Хлопці свій перший виступ провели в електротехнічному інституті. Незабаром з Ревякін і хлопцями з «Моста» познайомився Костянтин Кінчев. Саме він сприяв тому, що група з Сибіру приїхала з концертом в Ленингр. З першого ж свого виступу «Калинов Мост» вразив публіку. Dmitry Revyakin -Kalinov most / Дмитро Ревякін «РІДНА» Багато в чому завдяки самобутньої поезії і оригінальної мелодії Ревякіна концерт в Москві пройшов на «ура». Творча міць групи здивувала глядачів. Відомо, що група не отримала приз через Дмитра, що проспівала в мікрофон слово, яке вживати не можна було.Матюкальник хоч і залишилися без призу, однак стали відомі на всю країну.

Переїзд Дмитра Ревякіна в Москву

Через рік Ревякін разом з групою знову опинився в Москві, де вони повинні були виступати. Там відбулося знайомство зі Стасом Наміним. Він запропонував хлопцям записуватися в своїй студії. Так, восени 1988-го року «Калинов Мост» перебрався в повному складі в Москву.
Рік виявився важким. На ділі все було не так райдужно, як хотілося: невдалі концерти, зірвані записи, розлад в колективі. Возз'єднавшись в первісному складі, група повернулася на батьківщину. Саме Ревякін став ініціатором возз'єднання всіх хлопців. У Новосибірську «КМ» відпрацьовував нові пісні, а в столицю тільки приїжджав з концертами або на запис альбому.

Золотий час в творчості Ревякіна: дискографія «Калинова моста»

Час після повернення з Москви Дмитро Ревякін вважає золотим. У групі було повне взаєморозуміння. Він в той період написав багато пісень, іноді кілька пісень писалися їм за один день. Робив він це в будь-яких умовах: в автобусі, в готелі, між репетиціями, на студії і так далі. На початку дев'яностих років результат творчості поета і музиканта став нагадувати етнічний рок, «неофолк». З'явилися російські танцювальні інтонації, шаманські співи, наспіви кочових народів. Світ поезії Дмитра - безсюжетність, абстрактні образні ряди, метафори. Вокал Ревякіна змінюється з агресивно-гарчить на витає, легке, майже фольклорне спів.
У 1992-му група практично розпалася. Залишилися тільки Ревякін і Смоленцев. Разом їм довелося працювати над «Поясом Ульчі» - пісенним епосом, що є вершинним альбомом групи. Дмитро Ревякін: «Не потрібно змагатися з Цоєм» Протягом кількох років хлопці збиралися, то знову розбіглися. У 1995-му вийшов альбом «Травень», який став найкасовішим їх альбомом. Після цього «КМ» не стало. Знову «Калинов Мост» возз'єднався тільки в 1997-му році. Ревякін разом з групою вирушив на гастролі в Лондон, де хлопці виступали в Університеті. Дмитро був дуже здивований, зрозумівши в Англії, що під його музику можна танцювати.
У 1998-му Ревякін разом з «КМ» став учасником Лондонського фестивалю, а незабаром хлопці поїхали в закордонний вояж. Вони виступали в Іраку та Ізраїлі. Там Дмитро продовжував працювати, він написав дві пісні.

Ревякін в даний час

Працездатність Дмитра останнім часом можна назвати позамежної. Щорічно виходять по одному, а іноді і по два альбоми, причому всі вони відмінної якості. Не можна сказати, що творчість він поставив на «потік».

Дмитро Ревякін зараз регулярно випускає нові альбоми У 2007-му «КМ» випустив альбом під назвою «Крижаний похід». Ця назва напряму вказує на таке історична подія, як відступ армії Колчака в Забайкаллі. На думку Захарова відродження Росії почнеться саме зі Сходу.
З кінця 2010-го року Дмитро почав працювати над сольним проектом. У 2012-му вийшов його сольний альбом, де кожен твір - як маленький шедевр. Цю роботу можна назвати різноманітної і міцною, всі пісні там не схожі одна на іншу.

Особисте життя Дмитра Ревякіна

Відомо, що назва групи запропонувала дівчина Дмитра, яка пізніше стала його дружиною і музою. Її звали Ольга. У шлюбі народився син. Однак дружина Дмитра померла, і сина він виховує один.
Альбом «Серце», випущений групою «КМ» в 2009-му році, був присвячений померлу дружину Ревякіна.
Зараз музикант постійно живе в Москві, де продовжує свою творчість разом з групою «» КМ », його батьки залишилися в Читі.