За один рік російський ринок електронної комерції збільшився на 27%

Anonim
За підсумками минулого року обсяг російського ринку електронної комерції зріс на 27%. Він подолав позначку в 400 мільярдів російських рублів.
Директор Російської асоціації електрокомунікацій пан Сергій Плуготаренко на одній з конференцій розповів, що 280 мільярдів рублів в 2012 році довелося тільки на продаж фізичних товарів.
Обсяг венчурних інвестицій в російські стартапи, більшу частину яких зараз займають інтернет-проекти, оцінений багатьма експертами за підсумками 2012 року в 792 мільйонів американських доларів. І багато хто з рітейлерів готові вкласти в розвиток найбільших інтернет-магазинів, сервісів, і тому у багатьох компаній, основний напрямок яких є просування сайту, на сьогодні досить роботи.

За один рік російський ринок електронної комерції збільшився на 27% Сергій Плуготаренко також зазначив, що обсяг вітчизняного ринку інтернет-реклами за 2012 рік виріс приблизно на 35%, досяг 56 мільярдів. Для порівняння, в Америці ринок за такий же період зріс лише на 15%. Але в США обсяг ринку інтернет-реклами склав 36 мільярдів доларів. Як зазначає Сергій Плуготаренко, електронна комерція вважається сьогодні традиційним драйвером зростання світового інтернет-ринку.
Обсяг же російської ігрової індустрії фахівці Російської асоціації електронних комунікацій оцінили в 42 мільярди рублів. У минулому році обсяг продажів всіх мобільних додатків в країні склав 161 мільйон доларів. Учасниками конференції РИФ і КІБ стали провідні експерти галузі, деякі представники державних відомств.

Обсяг венчурних інвестицій в російські стартапи оцінений експертами в 792 мільйонів доларів Один з блогерів Твіттера Аріанна пише: «Обсяг вітчизняного ринку мережевої реклами за минулий рік помітно виріс».
На думку редакції, так як ринок інтернет-реклами росте, це дає можливість розвиватися компаніям, які займаються просуванням сайту. Ці послуги стають все більш затребуваними з кожним роком.