Кіпрський ВНЗ почав приймати біткоіни

Anonim
Університет Республіки Кіпр вирішив продемонструвати, що він йде в ногу з часом.
Керівництво Університету Нікосії на Кіпрі прийняло рішення почати приймати плату за навчання в електронній валюті біткоіни. Таким чином ВНЗ продемонстрував, що він йде в ногу з часом. Крім того, університет став першим в світі навчальним закладом, яке почало приймати оплату в біткоіни. Також з весни університет збирається запустити програму навчання фахівців в області віртуальної валюти, плануючи таким чином допомогти підприємцям і фінансистам, а також державним чиновникам краще зрозуміти, як функціонують і взаємодіють один з одним і з реальними грошима віртуальні валюти.
Нагадаємо, біткоіни - порівняно молода валюта, але за останній рік її курс стрімко виріс, зовсім недавно досягнувши позначки в 900 доларів за одиницю. Втім, «обвали» цієї валюти, як правило, раптові і досить сильні.

Електронні валюти стають все популярнішими Роль електронних платіжних засобів в світі з кожним днем ​​збільшується. Віртуальні платіжні засоби дозволяють здійснювати покупки, не виходячи з дому, що дуже зручно. За допомогою більшої частини електронних валют можна, крім покупок, оплачувати комунальні платежі і податкові збори, не кажучи вже про оплату онлайн-ігор і поповненні балансу на телефоні. Втім, поки що є деякі труднощі з обміном різних електронних валют один на одного і на реальні гроші. На щастя, в мережі існує велика кількість онлайн-майданчиків, що дозволяють це зробити. Крім того, кошти більшості електронних платіжних систем зазвичай можна без праці перевести на свій банківський рахунок.
Редакція хоче додати, що біткоіни - децентралізована платіжна система. На момент запуску валюти в 2009 році один біткоіни коштував 5 центів. Цікаво, що емісію біткоіни може виробляти будь-який бажаючий, проте в певних межах.