У Новосибірській області значно зросли обсяги видобутку будівельного піску

Anonim
Загальнопоширені корисні копалини широко використовуються в будівництві.
Якщо порівняти показники перших шести місяців минулого року з нинішніми, то за поточне півріччя в Новосибірській області загальнопоширених корисних копалин було видобуто на 6% більше. Цей показник становить 4 млн. 907 тис. Куб. метрів. Обсяг видобутку будівельного вапняку виріс на 17,7%, а будівельного піску - на все 86,8%.

Пісок для будівництва необхідний Найбільший приріст показали підприємство «Стариця», крім того, «Лівобережний піщаний кар'єр» і «Новосибірський річковий порт». Всі вони займаються видобутком піску і гравійних матеріалів уже не перший рік. Будівельними вапняками займаються компанії «Сибірський Антрацит» та «Іскітімізвесть». А будівельний пісок продовжили здобувати ТОВ «Речмаркетінвест» і «Кар'єр». Виділення надрокористувачами додаткових коштів дозволило провести роботи, що стосуються геологічного вивчення існуючої в регіоні мінерально-сировинної бази.Зокрема, геологи дослідили саме наявність будівельних матеріалів. За перше півріччя проведено кілька державних експертиз існуючих запасів корисних копалин.

Видобуток будівельної сировини зростає Для обробки таких будівельних матеріалів, як пісок, вапняк, доломіт, піщано-гравійна суміш застосовується спеціальне промивальне обладнання. Як стверджують експерти bruce-eng.ru, такі установки, що поставляються, в основному, з Північної Ірландії, дуже затребувані в будівельній галузі, але їх монтаж і установка вимагають обов'язкової присутності фахівців.

Видобуток піску «Згідно з даними державної експертизи, приріст запасів піску досяг позначки 2182 тис. Куб. м., а приріст цегельної сировини склав 501 тис. », - цитує Мережа главу обласного департаменту природних ресурсів Юрія Марченка.
Редакція «» рада такої продуктивної роботи Новосибірської області в даному напрямку.