Кращі магазини комп'ютерної техніки Казахстану: Топ-12

Anonim
Як повідомляє кореспондент Total.kz, компанія Executive Consulting провела дослідження з метою з'ясувати рівень задоволеності клієнтським сервісом магазинів комп'ютерної техніки Республіки Казахстан.
В ході опитування, проведеного через Інтернет, були зібрані відповіді від більш ніж 2 000 респондентів. Важливою умовою була недавня покупка комп'ютерної техніки ціною від 7 500 тенге. Отже, рейтинги магазинів комп'ютерної техніки за різними параметрами були складені на основі оцінок, поставлених їх клієнтами.
У перелік потрапили 12 найбільш великих компаній з продажу комп'ютерної техніки. Очолив Топ-12 клієнтський сервіс торгової мережі «Білий Вітер», де можна купити навіть протиударний мобільний телефон - а точніше, їх продавці-консультанти. З 100 балів купівельної оцінки індекс задоволеності склав цілий 61 бал. На другому місці опинився магазин «Disti» - хоча і з великим відривом (всього 34 бали). Даний магазин також відомий своєю чудово організованою кур'єрською службою, яка допоможе доставити замовлення в будь-який зручний час. Кожен товар також може бути зарезервований на три доби. Ще однією перевагою магазину «Disti» є доступні ціни на всю продукцію.
Третє місце було віддано мережі «Меломан» - індекс задоволеності респондентів клієнтським сервісом склав 31 бал.
Далі в списку потрапили по порядку: «Alser», «Logy Com», «Планета Електроніки», «Мрія», «Технодім», «Alsi», «Sulpak» і «Еврика».
Відносно частки ринку лідерами виявилися «Технодім», «Alser» і «Sulpak».
При проведенні консалтингових досліджень була знайдена статистична залежність між уподобаннями клієнтів і їх задоволеністю клієнтським сервісом. Навіть серед тих респондентів, які перед здійсненням покупки комп'ютерної техніки обійшли кілька магазинів, більшість все ж обрало «Білий Вітер».
Варто зазначити, що 1/4 всіх респондентів, які відвідали зарубіжні Інтернет магазини техніки комп'ютерної, придбали її там же, обґрунтовуючи це високою якістю товару та привабливими цінами. В цьому плані Інтернет магазини Казахстану в значній мірі їм програють.
З'ясувалося й те, що проведення промо-акцій і різних рекламних кампаній відмінно стимулює купівельну активність в цілому і підвищує попит на окремі товари. Проте, найбільше на усвідомлений вибір впливає саме особистий досвід і рівень обслуговування.