Експерти розповіли про переваги промислового очищення обладнання сухим льодом

Anonim
Сьогодні одним з найбільш ефективних методів очищення обладнання вважається очищення за допомогою сухого льоду. Фахівці називають цей процес кріобластінгом.
Експерти розповіли про переваги промислового очищення обладнання сухим льодом. Основа такого способу очищення - розпорошення гранул сухого льоду.

Експерти розповіли про переваги очищення обладнання сухим льодом Під визначенням сухий лід розуміється хімічна сполука - двоокис вуглецю, яке знаходиться в твердому стані. Цей матеріал не токсично, не горить, без запаху і смаку, а також безбарвно. Сухий лід теж не є електропровідниками. Іншими словами цей метод очищення називається кріобластінг. Тиск, при якому йде очищення, дорівнює 7-14 барам, все залежить від того, яке саме сучасне обладнання застосовується.
Швидкість, з якою маленькі гранули сухого льоду подають на поверхню, що очищається, менше, ніж швидкість звуку. Здійснюється викид гранул з допомогою стиснутого повітря. І температура гранул дорівнює мінус 79 градусів, саме тому при ударі вся поверхня охолоджується, а бруд на поверхні стає крихкою, просто починає ламатися. З величезною швидкістю вилітаючи з апарату, вдаряючись об поверхню, сухий лід миттєво змінює свій агрегатний стан. Тверді гранули перетворюються в газоподібна речовина. Причому, кожна гранула відразу збільшується в розмірах приблизно в 800 разів.Через цю особливість сухого льоду вся грязь на поверхні спочатку стискається, відшаровується, а потім віддаляється струменем, яка подається з апарату. Сухий лід, перетворившись в газ, випаровується сам, це важливо, тому що немає необхідності прибирати його після процесу очищення.

Основа кріобластінга - струминне розпорошення гранул сухого льоду Редакція сайту зазначає, ще одна перевага цього виду промислової очистки - після гранул льоду на поверхні зовсім не залишається ніяких слідів. Це можливо також завдяки тому, що гранули - НЕ абразивний матеріал.