Шайа ЛаБаф (Shia LaBeouf) - біографія, фото, особисте життя, дівчина, зріст і вагу 2019

Anonim

Біографія Шайи ЛаБаф

Харизматичний і талановитий американський актор Шайа ЛаБаф, добре відомий не тільки своїми яскравими ролями в картинах «Трансформери», «Параноя», «На гачку», а й гучними скандалами і дивними перфомансами. Лауреат премій «Бафта» і «Сатурн».

На фото: Шайа ЛаБаф

Дитинство та юнацькі роки

Майбутній актор народився в Лос-Анджелесі в досить специфічною єврейській родині, яку він сам потім називав «непоганий, але досить дивною». Взяти хоча б бабусю, яка на зло своїм батькам змінила одну букву в прізвищі, після чого вона стала звучати в перекладі з французької як «яловичина». У поєднанні з ім'ям Шайа, яке перекладається староєврейського як «Божий дар», виходить абсолютно безглуздий поєднання, яке, судячи з усього, тішило його батьків.

Шайа ЛаБаф з батьком Батько Шайа, Джефрі Крейг ЛаБаф, повернувшись з в'єтнамської війни, так і не зміг адаптуватися до мирного життя, змінив безліч професій та на момент народження сина працював клоуном в шапіто. Мати, Шейна Саїд ЛаБаф, дизайнер за професією, теж була «не від світу цього», захоплювалася езотерикою, танцювала в нічному клубі.

Шайа ЛаБаф з матір'ю Джефрі рідко бував удома, більшу частину часу випивав з друзями-ветеранами, вживав героїн. Періодично він намагався зав'язати, відвідував збори анонімних алкоголіків (часто разом з сином), але через деякий час знову зривався.
Коли Шайа виповнилося десять, батько був уже не в змозі самостійно впоратися із згубною залежністю і потрапив в наркологічну клініку. Мати подала на розлучення і пішла з сім'ї, забравши сина.

Шайа ЛаБаф в дитинстві Грошей їм не вистачало, доводилося часто переїжджати з квартири на квартиру, а хлопчикові, відповідно, змінювати школи. Не маючи постійних друзів, з якими можна поділитися своїми проблемами, Шайа став виливати думки на папері. Одного разу мати поцікавилася, чим зайнятий її син, і з подивом виявила досить кумедні скетчі з легким нальотом цинізму і чорного гумору. Вона організувала йому виступ в своєму клубі, і до п'ятнадцяти років хлопець вже впевнено почував себе в жанрі стендапа.

Перші кроки до успіху

Незабаром у Шайа з'явився власний агент, який сприяв його просуванню в акторських колах.До цього у хлопчика вже був невеликий досвід роботи в кіно - з 1999 він знімався в серіалах, де грав епізодичні підліткові ролі. Першу популярність ЛаБаф принесла робота в картині «Скарб» (2003), де його партнером стали Джон Войт і Сігурні Вівер. У ній несподівано проявився драматичний талант молодого актора, який до цього виконував, в основному, легкі комедійні ролі. «Скарб» (2003) - трейлер Успіх закріпила картина «Тріумф» (2005), де Шайа зіграв одну з центральних ролей. Не минуло непоміченим поява ЛаБафа в фентезі «Я - робот» (2004) і містичній драмі «Костянтин» (2005). Величезною удачею для актора стала участь у фільмі «Параноя» (2007), після виходу якого він здобув світову популярність. Але справжнім подарунком долі стала для Шайа роль школяра Сема в блокбастері «Трансформери» (2007), завдяки якій він став висхідною голлівудською зіркою.

На піку популярності

Проект «Трансформери» приніс своїм творцям сотні мільйонів доларів, ніж надихнув їх на створення другої і третьої частини. Завдяки цьому ЛаБаф зміг суттєво поправити своє матеріальне становище і більше не піклуватися про гроші, які, справедливо варто зауважити, ніколи не стояли у нього на першому плані.

Проект «Трансформери» приніс небувалий успіх Після успіху «Трансформерів» до актора вишикувалася черга з маститих режисерів. Стівен Спілберг зняв його в четвертій частині «Індіани Джонса» (2008) і запросив на головну роль у своєму продюсерському проекті «На гачку» (2008). «На гачку» - трейлер У 2009 ЛаБаф взяв участь в незвичайному кіноальманаху «Нью-Йорк. Я люблю тебе », що складається з дванадцяти новел, знятих різними постановниками. Серед них був Андрій Звягінцев, а також Наталі Портман і Скарлетт Йоханссон, для яких цей фільм став режисерським дебютом.

У 2009 ЛаБаф взяв участь в незвичайному кіноальманаху «Нью-Йорк. Я люблю тебе »Через рік актор знявся в культовій драмі Олівера Стоуна« Уолл-стріт »(2010), де склав компанію самому Майклу Дугласу. Його наступним яскравим появою на екрані став дует з Томом Гарді в картині «Поза законом» (2012). Далі були зйомки в картині «Німфоманка» (2013) Ларса фон Трієра, під час яких він познайомився зі своєю майбутньою дружиною.

Шайа ЛаБаф фанатично ставиться до кожної своєї ролі Примітно, що актор дуже фанатично відноситься до своїх ролей і намагається максимально вжитися в образ екранного персонажа. Під час зйомок в картині «Поза законом» він брав алкоголь, працюючи над бойовиком «Небезпечна ілюзія» вживав ЛСД, а для ролі у військовій драмі «Лють» вибив собі передній зуб. Варто також зауважити, що і за межами знімального майданчика він не раз шокував оточуючих своєю ексцентричною поведінкою, чим заслужив звання «голлівудського божевільного».

Скандали за участю Шайа ЛаБаф

Актор із завидною регулярністю виявляється в центрі гучних скандалів і, схоже, йому це подобається. Мова навіть не йде про регулярні сутички з поліцією, численні арешти і водінні автомобіля в нетверезому вигляді. Останнім часом Шайа тяжіє до оригінальних перфомансам, які викликають бурхливий суспільний резонанс.

Актор також відомий скандалами і перфомансами На прем'єру фільму «Німфоманка» Ларса фон Трієра він з'явився в залі з пакетом на голові, на якому було написано «Я більше не знаменитий». Через кілька років ЛаБаф влаштував акцію в ліфті Оксфордського університету, в якому катався цілий день, спілкуючись з людьми і викладаючи події в інтернет.
Подібний захід він одного разу провів в одному з нью-йоркських кінотеатрів, в якому три дні поспіль дивився свої фільми, запросивши через соцмережі всіх бажаючих скласти йому компанію. У 2017 році актор поодинці вийшов протестувати проти Дональда Трампа і своєю поведінкою викликав агресивну реакцію проходять повз прихильників президента. Зав'язалася бійка, в ході якої постраждало кілька людей.Shia LaBeouf - «Just Do It» Через кілька місяців після цього випадку він влаштував п'яний дебош в боулінгу, після якої була примусово направлений в наркологічну клініку. До цього Шайа вже не раз ставав пацієнтом спеціалізованих установ і не приховує, що має проблеми з алкоголем і наркотиками.

Особисте життя Шайа ЛаБафа

У житті актора було багато романів, більшість з них відбувалися на знімальних майданчиках. Не стало винятком і знайомство з майбутньою дружиною, актрисою Мией Гот, партнеркою по фільму «Німфоманка». Їхня перша зустріч відбулася в 2012 році, чотири роки закохані перевіряли відносини, а в 2016 повінчалися.

Шайа ЛаБаф і Міа Гот Сімейна ідилія тривала недовго, і восени 2018 пара розлучилася. Розлучення обійшлося без скандалів, подружжя поділили майно і мирно розійшлися. Основною причиною розриву стала хворобливий потяг Шайа до спиртного.

Талія Барнетт і Шайа ЛаБаф Актор досить швидко втішився в обіймах Талії Барнетт, колишньою коханою Роберта Паттінсона. Парочка не приховує взаємної симпатії і вже кілька разів потрапляла в об'єктиви камер світських репортерів. Їй на зміну прийшла актриса Саша Лейн.

Шайа ЛаБаф зараз

В черговий раз пройшовши лікування від алкогольної залежності, Шайа знову повернувся до роботи. Влітку 2018 року в прокат вийшов трилер «Податківець», в якому актор зіграв головну роль. Паралельно він приступив до зйомок автобіографічній картини «Лапочка» ( «Солодкий хлопчик»), яку глядачі побачать в 2019 році. Шайа став співавтором сценарію фільму, в якому розповідається про його складні стосунки з батьком. Роль молодого ЛаБафа, якого в картині звати Отіс Лорі, виконає Лукас Хеджес, образ батька втілить на екрані сам Шайа.