Високоякісне обладнання для ресторану

Anonim

Будь-який відвідувач ресторану очікує швидкого і якісного обслуговування з боку персоналу, можливості поласувати смачними і ситними стравами, насолодитися келихом чудового вина і відпочити від буднів, отримати позитивний імпульс. Ресторан - це симбіоз індустрії харчування та розваг, сучасна інтерпретація найбільш затребуваних людьми послуг, лаконічно виражених відомою фразою: «Хліба і видовищ». Підбір персоналу, визначення місця розташування, популярність бренду, висока репутація - все це визначає фінансовий успіх закладу. І в цьому ж ряду найважливіший аспект - наявність сучасного професійного кухонного обладнання та безперебійне його функціонування.Для ресторану преміум-класу необхідно ретельно підібрати всі компоненти найвищої якості, не залишаючи без уваги жодного нюансу. Але цього недостатньо, необхідно розташувати це обладнання найбільш раціонально, щоб домогтися виконання усіх функцій цих компонентів. Це і дасть можливість швидко і якісно приготувати будь-які страви, заявлені в меню.

Щоб правильно і грамотно обладнати ресторан, потрібні злагодженість і концептуальна узгодженість дій менеджера, який відмінно розбирається в технологіях приготування їжі, і шеф-кухаря, також відмінно розбирається в кухонному устаткуванні, в можливостях його застосування з максимальною віддачею. Замовляючи ресторанне обладнання, не можна покладатися на неперевірених постачальників, треба мати гарантії якості придбаного устаткування, здатного безвідмовно працювати в самому напруженому режимі. Важливо також заручитися гарантійними зобов'язаннями постачальників, що забезпечують сервісне обслуговування обладнання і користуються високою репутацією.

Важливою умовою якісної роботи кухарів є створення комфортних умов, це досягається не тільки зручним розташуванням устаткування, але і побутовими умовами для персоналу, наявністю системи витяжок, вентиляції та кондиціонування, безперебійного гарячого і холодного водопостачання. Все обладнання повинно відповідати нормам травмобезопасности і екологічним нормам, а також бути ергономічним і зручним в експлуатації. Не варто тільки забувати регулярно очищати від накопичилася бруду і пилу, щоб не знижувалася ефективність використання кухонного обладнання. Це дозволить працівникам кухні та стюардингу без зайвої напруги виконувати свої обов'язки, що позитивно позначається на ритмічності видачі та якості видаваних страв. І тоді в ресторані не буде відбою від відвідувачів, якщо процес налагоджений чітко, меню велике і різноманітне, а сервіс вишуканий, що відповідає найвищим вимогам.