Копійка гривню береже. Коли і на чому економити?

Anonim
Світськими персонами зібрані прості поради, які розповідають про те, як модно не переплачувати в поширених життєвих ситуаціях.
Багато хто пов'язує поняття «економія» з жадібністю чи бідністю, але тим не менш дуже складно знайти людину, яка погодиться переплачувати в тих місцях і за ті послуги, на яких міг би пристойно заощадити.
Правильно розпоряджатися своїми фінансами і раціонально управляти витратами - це справжнє мистецтво, і якщо дотримуватися всього кілька простих правил, можна не просто зберегти власний або сімейний бюджет, але і відкласти непогану суму грошей на покупку дорогої речі, замість того щоб брати її в кредит і переплачувати вдвічі. Відмінною економією коштів є дисконтна карта, яка дозволяє пристойно заощадити на досить простих речах. Та й господарям магазинів, салонів і ресторанів дуже вигідно залучати клієнтів, заохочуючи їх дисконтними картами. Майже кожен поважаючий себе заклад робить замовлення дисконтних карт, після чого продумує гнучку дисконтну систему.
Варто з акцентувати увагу на тому, що однією з найсерйозніших статей за видатками є продукти харчування. Як показує статистика, місячні витрати середньостатистичного росіянина на продукти харчування складають приблизно 6000-7000 рублів. Але ж продукти - це не те, на чому можна сильно економити, так як покупка прострочених або сумнівних продуктів завдасть значної шкоди не тільки вашому гаманцю, а й здоров'ю в цілому.

Завжди приємно мати дисконтну карту в модний магазин одягу Реально заощадити можна на одязі. Розпродажі дають можливість добре заощадити, але є і зворотна сторона медалі - так можна купити непотрібні речі, зрадівши низькими цінами. При покупці одягу теж необхідно складати список, як і перед походом до супермаркету.
Як не дивно, але на власному здоров'ї також можна заощадити, регулярно відвідуючи лікарів з метою профілактики найпоширеніших хвороб.
Редакція сайту "" радить всім своїм читачам вести раціональну економію.