Вчені розробили простий і швидкий метод визначення віку плям крові

Anonim
Дане відкриття хіміків має величезну важливість для криміналістики. Інформація про час появи плями крові робить можливим назвати час скоєння злочину. Однак експерти-криміналісти в даний час не можуть отримати достатньо достовірні результати.
Вся справа в тому, що вимірювання швидкості руйнування гемоглобіну за допомогою наявних оптичних методів не дозволяє визначити точний час виникнення плями крові. Хімік Михайло Березін з вченими Університету Вашингтона в Сент-Луїсі розробив методику визначення віку плям крові, засновану на явищі самосвеченія (флуоресценції) залишків триптофану, що входить до складу білків крові.

Явище самосвеченія допоможе в розкритті злочинів Хіміки спочатку вивчали тривалість самосвеченія зразків крові з метою використання даного явища для діагностики різних захворювань, а потім вже прийшли до висновку, що їх методика може стати корисною для криміналістів. - Американець Кліфтон Бішоп давно займається цією проблемою. Вчений зазначає, що робота Березина дуже важлива, а її результати можуть стати корисним інструментом для експертів-криміналістів, - пише один з мешканців Твіттера в своєму блозі.
Однак Бішоп зазначає, що інновація може виявитися недостатньо надійною. Адже дослідження показали, що метод працює чудово в тому випадку, якщо зразок крові заповнює чашки Петрі стерильні, а ось як поведе себе флуоресценція краплі крові, якщо потрапить на тканину і проведе якийсь час в контакті з бактеріями, нікому поки невідомо. Березін повністю згоден зі своїм колегою і пояснює, що до перетворення в повноцінний криміналістичний метод його методика повинна пройти ще дуже довгий шлях випробувань.
Редакція сайту «Узнайвсе» бажає вченим успіхів в їх наукових розробках.