Міністерство фінансів Росії не підтримало пропозицію Роскосмосу зі страхування

Anonim
Мінфін РФ порахував запропоновані Роскосмосом концепції зі страхування неефективними і не став підтримувати його ідеї. Як відомо, Роскосмос пропонував застрахувати все запуски за рахунок держави, а також пропонував ввести обов'язкове страхування всіх співробітників космічної галузі за рахунок бюджетних коштів.
Хоча і запропонована Роскосмосом частина ідей і застосовується на практиці, однак, Міністерство фінансів заявляє, що необхідність обов'язкового страхування космічних об'єктів йде врозріз з Цивільним кодексом Росії. Міністерство фінансів вважає, що при страхуванні, коли проводиться виплата більшої частини страхової премії за рахунок бюджетних коштів (а це приблизно складе 10 млрд. Рублів), але при цьому страховий захист буде коливатися в межах від 7 до 11 млрд. Рублів, є економічно невигідним і недоцільним для держави.

Міністерство фінансів Росії не підтримало пропозицію Роскосмосу зі страхування Цивільний кодекс повинні знати юридичні особи, але ознайомитися з ним не заважає і фізичним особам, щоб мати уявлення про свої права та обов'язки, а також дотримуватися і вміти користуватися ними. З цією метою, вважають експерти, навіть звичайним людям варто ознайомитися з Цивільним кодексом рф останньої редакції, зі змінами та доповненнями до законів, що набудуть чинності 1 вересня нинішнього року. Зміни в Цивільному кодексі Росії продиктовані мінливими умовами життя і вимогами до законодавства. Раніше в законодавстві існували певні прогалини, через які в нижчестоящих правоохоронних інстанціях не всі норми законодавства могли бути дотримані, або у представників влади було своє бачення деяких законів. Тепер же завдяки змінам і доповненням внесена чіткість і ясність.
Як зазначає редакція, Цивільний кодекс повинні знати всі. Але юристи і правоохоронці, з метою дотримання букви закону, повинні не тільки досконало знати і розуміти сенс норм цивільного законодавства, а й вивчати відповідні норми закону, а також необхідно знати роз'яснення вищих судових інстанцій.