Віктор Ющенко біографія, фото, особисте життя, його сім'я і дружина 2019

Anonim

Біографія Віктора Ющенка

Дитинство і сім'я Віктора Ющенка

Віктор Андрійович Ющенко, відомий державний діяч, народився 23 лютого 1954 року в невеликому селі Хоружівка Недригайлівського району на Сумщині (Україна). Батьками хлопчиками були прості вчителі сільської школи.
Батько - Андрій Андрійович (1919-1992) - учасник ВВВ, вчитель англійської мови. Мати звали Варварою Тимофіївна (1918-2005). Вона була вчителькою математики і фізики. За деякими відомостями родина Ющенків, можливо, мала козацьке походження. У сім'ї було двоє синів - Віктор і його старший брат Петро Ющенко, який народився в 1946 році.
У 1971 році юнак закінчив місцеву середню школу. За словами вчителів сільської школи, Ющенко був виконавчим і не виявляв надмірних амбіцій, а тим більше прагнення бути лідером.

Кар'єра Віктора Ющенка в Радянські часи

Студентські роки Ющенко пройшли в самому корумпованому ВНЗ тодішньої України - Тернопільському фінансово-економічному інституті. Віктор закінчив його в 1975 році, отримавши диплом бухгалтера.

Віктор Ющенко в молодості Трудова діяльність молодого фахівця почалася в серпні 1975 р колгоспі ім.40-річчя Жовтня в селищі Яворів в Івано-Франківській області на посаді заст. головного бухгалтера. У жовтні 1975 року він був призваний в армію, служив в прикордонних військах і демобілізувався в листопаді 1976 року.
У грудні 1976 прийнятий на роботу в райвідділ Держбанку СРСР в смт. Ульянівка, в рідній Сумщині, пропрацювавши тут більше восьми років на посаді економіста. У 1977 році отримав членство КПРС. У зв'язку з отриманням посади в республіканській конторі Держбанку СРСР в 1985 році прибуває до Києва на постійне місце проживання. 1986 рік приніс Ющенко підвищення і тепер він - заступник начальника управління з кредитування АПК в Держбанку СРСР. У 1989 році був призначений заст. голови правління республіканської контори Агропромислового банку СРСР.

Віктор Ющенко в сучасній Україні

У 1991 році був реформований в АК АПБ «Україна». 26 січня 1993 р Віктор Андрійович був призначений головою Національного банку України, ставши третім на цій посаді в історії незалежної України. Ющенко, будучи главою НБУ, став одним з основоположників фінансової реформи в Україні. Віктор Ющенко про Евромайдане і майбутньому України Під час його керівництва була вперше введена в обіг українська національна валюта - гривня. У 1996 році, коли в Україні був дуже високий рівень інфляції, НБУ, в особі голови В. Ющенко, продовжував грошову реформу. В цьому ж році ЄБРР надав Ющенко статус кращого банкіра року.
В кінці 1999 року, в зв'язку з надійшли пропозицією очолити уряд України, Віктор Андрійович залишив пост глави НБУ.3 грудня 1999р. Ющенко прийшов на пост прем'єр-міністра України. А вже навесні (квітень) 2001 року, після катастрофічної критики Верховної Ради України, йде у відставку. У серпні 2001 року його призначили директором Українсько-Російського інституту менеджменту та бізнесу ім. Б. Єльцина, ким він і пробув до квітня 2002 р В січні 2002 року під керівництвом Ющенка було сформовано опозиційний щодо влади політичний блок «Наша Україна». З 14 травня 2002 по 23 січня 2005 рр. він народний депутат України 4-го скликання.

Віктор Ющенко - Президент, Помаранчева революція

6 липня 2004 року, своєю постановою № 134, Центрвиборчком України зареєстрував Ющенко в якості кандидата на пост Президента України. В ході передвиборної виборчої кампанії, імовірно в вересні, він був отруєний діоксином, що неминуче позначилося на зовнішньому вигляді майбутнього Президента.
Після двох турів виборів, а після і судових процесів, в січні 2005 року постановою Центрвиборчкому Ющенко визнаний легітимним переможцем повторного туру голосування і офіційно проголошений третім Президентом України. За що сидить Юлія Тимошенко? Лекція Віктора Ющенка Якраз в 2004 році, в зв'язку з невдоволенням народу України результатами виборів, на Майдані Незалежності в Києві була реалізована всесвітньо відома акція «Помаранчева революція», названа так через оранжевого кольору прапорів партії «Наша Україна». «Помаранчева революція» висловлювала загальнонародний протест проти фальсифікації результатів президентських виборів.
Президентство Ющенка характеризувалося висновком на абсолютно новий рівень зовнішньополітичної інтеграції України в європейський простір та НАТО. Наприклад, Дмитро Медведєв, який був тоді президентом Російської Федерації, схильний вважати, що саме під час президентства Ющенка відносини між Росією і Україною почали погіршуватися.
У 2010 році на чергових виборах Президента, Віктор Андрійович набрав лише 5,45% голосів виборців, посівши відповідно лише п'яте місце. За твердженнями цілого ряду передових ЗМІ, це найменший відсоток голосів, серед діючих президентів у світовій історії, які брали участь у виборних перегонах. Так закінчилося президентство Віктора Ющенка, а четвертим Президентом став Віктор Федорович Янукович.

Особисте життя Ющенка Віктора Ющенка

Віктор Ющенко - батько двох дітей - доньки Віталіни і сина Андрія, що народилися від першого шлюбу зі Світланою Михайлівною Колесник. У 1993 році літаку Віктор познайомився з американкою українського походження Катериною Михайлівною Чумаченко (за деякими джерелами - Катрін Клер). Відносини, що виникли між ними, згодом привели до розлучення Ющенко з першою дружиною.

У Віктора Ющенка після отруєння почалися проблеми з обличчям А вже в 1998 році Віктор і Катерина одружилися і через рік (в 1999) з'явилася на світ їхня дочка Софія. Потім в 2001 р - дочка Христина, а в 2005 р - син Тарас. Віктор Ющенко вже дід - дочка Віталіна народила дочку Ярину (від цивільного шлюбу з Михайлом Гончаровим) і сина Віктора (від шлюбу з Олексієм Хахлёвим). Досягнення Віктора Ющенка
Протягом усієї своєї кар'єри Ющенко вдавалося час від часу домагатися певних успіхів в певних сферах діяльності. Найбільш значущими особистими досягненнями були захист дисертації, визнання в світі як кращого банкіра (6-е місце, журнал «Global Finance»), присвоєння звання «Заслужений економіст України». Віктор Андрійович є володарем багатьох державних і зарубіжних нагород і орденів. У 2005 році кандидатура Ющенка була подана на здобуття Нобелівської премії миру.