Audi замінить сталеві пружини

Anonim
Виробник автомобілів люксового сегмента компанія Audi переходить на нові технології і планує використовувати пружини з полімерів.
В автомобілях Audi замість металевих пружин амортизатора встановлюватимуть деталі нового покоління, зроблені з армованого скловолокном полімеру. Це вже не пластик, а набагато більш інноваційний винахід. Головним плюсом нових пружин називають виграш у вазі запчастин. Пружини з полімеру майже в два рази легше традиційних сталевих. Другий плюс - немає необхідності захищати ці деталі від корозії, їх навіть не потрібно фарбувати. Спочатку такі пружини будуть встановлювати в амортизаторах середньорозмірних моделей в топовом виконанні. Крім цього, на кожен амортизатор встановлюватимуть абсолютно нові генератори, що виробляють енергію.

Сталь замінять полімером Ульріх Хакенберг, який обіймає посаду керівника відділу технічного розвитку Audi, зазначив: "Ці полімерні пружини допомогли зменшити масу на одному з найважливіших ділянок - в шасі".
Експерти http://novaton.com.ua/ вважають, що це дозволить помітно поліпшити керованість автомобіля і знизити вібрації при русі. Таким чином полегшена конструкція стане ще і більш комфортною. Це нововведення стане однією з ряду нових технологій, використаних для створення нової системи рекуперації енергії. В тому числі, планується збирати тепло від нагрівання пружин і амортизаторів і використовувати його для отримання електрики. Далі його можна використовувати, зокрема, для підзарядки акумулятора.

Нові пружини набагато легше Блогери вважають, що ідея при всій своїй оригінальності не позбавлена ​​практичного сенсу і більш цікава, ніж інші мертвонароджені "е-мобілі".
Редакція порталу нагадує, що такі технології будуть використовуватися на найбільш дорогих комплектаціях і не всім виявляться по кишені.