Кращим сценарієм корпоративу в РФ обраний активний відпочинок на природі

Anonim
Як з'ясували аналітики порталу Superjob, більшість росіян віддають перевагу корпоративним заходам, організованим на природі. Причому спільне проведення часу на свіжому повітрі має передбачати фізкультурно-спортивні заходи - футбол, волейбол, пейнтбол та інші. Тим більше що з липня Мінпраці дозволив компаніям відносити витрати, пов'язані з заняттям спортом, на витрати.
Згідно з опитуванням однієї тисячі менеджерів по персоналу, корпоративи у вигляді активного відпочинку на природі вважають найкориснішим для колективу 31 відсоток респондентів. Спортивні ігри, як ні що інше, на їхню думку, сприяють зближенню, підвищенню командного духу і більш продуктивної взаємодії співробітників.
Дані дослідження показали також, що більше 20 відсотків опитаних вважають за краще корпоративи у вигляді виїзду на шашлики, 16 - віддали свій голос за тимбилдинг. Виїзд з колегами в пансіонат, як варіант спільного відпочинку, порахували найкращим вибором 9 відсотків учасників опитування, 7 - хотіли прогулятися на пароплаві.

Кращий корпоратив - активний відпочинок на природі На літні місяці припадає пік корпоративних заходів. Кожна четверта компанія в Росії запланувала оплачений за її рахунок виїзд на природу. В цілому, за статистичними даними, в 2009 році було прийнято проводити корпоративи у менш 20 відсотків підприємств, в минулому році їх кількість зросла до понад 30 відсотків. В даний момент цифра скоротилася до 26 відсотків на тлі невизначеної ситуації у вітчизняній економіці.
Редакція може відзначити, що фахівці не рекомендують організовувати корпоративи у вихідні дні, так як у людини на суботу і неділю, як правило, свої плани. Крім цього, вважається мінусом, якщо керівництво приїжджає на свято, але саме в ньому не бере участь. Не рекомендується також перевантажувати свято занадто насиченою програмою.