Автомобілі з АКПП вимагають особливого обслуговування

Anonim
Автоматична трансмісія будь-якого сучасного автомобіля являє собою неймовірно складний і важливий механізм, навантаження на який дуже висока.
Вона є найважливішим агрегатом сучасного автомобіля. Його працездатність визначає можливість безпечного використання транспортного засобу. Вибравши машину з автоматичною коробкою передач варто пам'ятати, що це один з найскладніших агрегатів, тому при експлуатації слід керуватися правилами і вказівками, докладно описаними в документації на машину. Так, наприклад, транспортувати авто з АКПП можна тільки на евакуаторі.
Обслуговування автоматичної коробки передач, і вже тим більше ремонт, доцільно проводити тільки на станціях техобслуговування, що спеціалізуються на даній марці.

Автомобіль з АКПП дуже вимогливий в обслуговуванні Для того, щоб визначити, скільки коштує відремонтувати АКПП, необхідно провести ретельну діагностику. Слід виявити, які деталі вимагають заміни. Якраз виходячи з вибору деталей, а також ціною робіт по ремонту і заміні - вираховується і власна вартість ремонту.

Щуп для перевірки рівня масла в АКПП знаходиться під капотом автомобіля Недолік або надлишок олії в АКПП негативно позначається на працездатності агрегату. Як перевірити рівень масла в акпп? Автомобіль необхідно завести і проїхати 15-20 км, для прогріву масла в коробці передач до робочої температури в 90 градусів. Зупинившись на рівній горизонтальній поверхні, перевести АКПП в положення "Р", і не вимикаючи двигун, перевірити щуп з АКПП для рівня "HOT". Щуп знаходиться в підкапотному відділі автомобіля. Часто умови, при яких варто перевіряти масло, пишеться на щупі там же, де і тип використовуваного в коробці масла.Для правильного виміру рівня масла користуйтеся рекомендаціями, викладеними в документації по експлуатації автомобіля.