У Піднебесній представили ідею надрукованого на 3D-принтері інтер'єру

Anonim
У Китаї представлений архітекторський проект американської компанії Emerging Objects, в якому реалізована ідея застосування технології тривимірного друку не тільки для швидкої побудови стін і даху, а й для оформлення внутрішнього простору. Експериментальний інтер'єр створений з унікальних прозорих елементів з солі і легких додаткових компонентів. Автори, професори архітектури та дизайну з Каліфорнійського університету в Берклі і в Сан-Хосе, відзначають, що існує давня традиція будівництва з соляних блоків, зокрема, на Близькому Сході і в умовах пустелі.
Звичайно, напівпрозорі сольові стіни для широт з більш суворим кліматом не дуже актуальні. Тому сьогодні для їх оформлення знаходить широке застосування, наприклад, інтер'єрний друк, яка гармонійно виглядає в приміщеннях торгових центрів, кафе, ресторанів. Широкоформатний друк незамінна при виготовленні рекламних банерів, підготовці оригінального оформлення презентацій, концертів, а також для створення ексклюзивних елементів декору в квартирах.

Інтер'єрна фотодрук дозволяє створювати гармонійну атмосферу Оформлення за допомогою фотодруку виходить незвичайно вишуканим і індивідуальним, дозволяючи поєднувати відтінки стін з кольором меблів, світильників, покриття для підлоги. На кухні інтер'єрний друк виглядає не тільки сучасно і стильно, але і забезпечує функціональні вимоги - можливість тримати її в чистоті і порядку.
Проте, проект Emerging Objects заслуговує на увагу, демонструючи можливості прогресивних технологій.

Запропоновано унікальний інтер'єр, зроблений із солі на 3D-принтері Елементи для будівництва розроблені з міцного природного матеріалу, причому, недорогого в порівнянні з доступними сьогодні складовими для 3D-друку. Природні властивості солі в запропонованих будівельних блоках, дозволяють денному світлу проникати у внутрішній простір приміщення. Створювані предмети меблів і компоненти водостійкі, легкі, не завдають шкоди навколишньому середовищу і підлягають переробці.
Редакція з'ясувала, що форма будівельних елементів придумана розробниками на основі голку, жител ескімосів. Принцип їх зведення складався в укладанні прямокутних блоків по колу шарами, з невеликим зсувом до центру кожного з них. В результаті виходив сферичний купол.