Депутати Санкт-Петербурга відремонтують астрономічну обсерваторію

Anonim
Депутати Петербурга пропонують відремонтувати Пулковську астрономічну обсерваторію до ювілею. Так, в 2014 році цієї споруди виповниться вже 175 років.
Парламентарії недавно звернулися до міністра РФ Дмитра Медведєва для того, що він переглянув питання проведення реставрації будівлі Головної астрономічної обсерваторії РАН, а також споруд та доріг біля обсерваторії.
Як каже голова комісії з освіти, науки і культури Максим Резник, зараз будівля Пулковської обсерваторії, звичайно, знаходиться в досить важкому стані, а до ювілею його потрібно привести в порядок, надати сучасного вигляду. До речі, сьогодні такі сучасні будматеріали, як цегла облицювальна керамічна, металочерепиця дозволяють вишукано оформляти вікна, карнизи, арки, колони. І на засіданні також підкреслили те, що РАН повністю забезпечити не може проведення всіх необхідних робіт - грошових коштів, які організація виділяє цієї обсерваторії, зовсім недостатньо.
Варто нагадати, що раніше частина території біля Пулковської обсерваторії збиралися забудовувати житлом, комерційною нерухомістю. Але вчені запевнили, що досить активне будівництво може позбавити наших астрономів умов для важливих наукових досліджень. Це також може привести до того, що даний заклад все ж доведеться закрити. У підсумку комісія по внесенню змін до Генерального плану залишила всі ці землі в резерві аж до 2025 року.
Додамо, Пулковська обсерваторія побудована була за проектом Брюллова, відкрили її в 1839 році. Зараз вона залишається головною астрономічною обсерваторією РАН і охоплює багато напрямків наукової діяльності.
На думку, обсерваторію в Санкт-Петербурзі, швидше за все, доведеться закрити на час проведення будівельних робіт.