У Росії встановлено новий рекорд нафтовидобутку

Anonim
У Росії встановлено черговий "нафтової рекорд". Видобувні компанії повідомляють про цифру в 10 млн 530 тис. Барелів на добу.
Однак це кращий показник лише за сучасну історію Росії. На заході соціалізму в 1988 році видобуток нафти в РРФСР досягала позначки 11 млн. 70 тис. Барелів на добу. Після різкого спаду видобутку в 1996, нафтовидобувні компанії вийшли на результат 10 млн. 370 тис. В 2012 році. В цьому році нафтові знову показують рекордні цифри.

Як повідомляє аналітичне видання, що належить JPMorgan, істотний внесок у досягнення "нафтових рекордів" внесла Роснефть, яка збільшує видобуток на Ванкорському родовищі. У минулому році компанії вдалося добути там 18 млн. 300 тис. Тонн чорного золота, в цьому році нафтовики прогнозують рекордні 25 млн. Тонн. Не міг не відзначитися також і Газпром. Держкорпорація нарощує виробництво газового конденсату. В даний час газовикам вдалося отримати 350 тис. Барелів. Зростанню видобутку також сприяють зростання ціни на нафту. У лютому 2013 року вона досягла пікових 119 доларів за барель.

Також аналітики повідомляють про збільшення експорту нафти російськими компаніями. За їхніми словами, цей показник досяг 78 млн. 400 тис. Тонн нафти за період січень-квітень. Загальний обсяг експорту з Росії - 34,5% від загальної маси.

Таким чином, в березні Росія зберегла перше місце за обсягом видобутку, яке зайняла в минулому році, залишивши позаду Саудівську Аравію. Напевно незабаром постане питання про будівництво нових АЗС. І як ніколи стане важливо проектування АЗС. А для успішного виконання проекту АЗС, гранично важливо поєднати дві взаємовиключні один одного речі - терміни виконання та якість.