Джуд Лоу - біографія, фото, особисте життя, діти, зріст, вага, кращі ролі 2019

Anonim

Біографія Джуда Лоу

Джуд Лоу - британський актор театру і кіно, багаторазово відзначений преміями «Оскар», «Золотий глобус», BAFTA, Сезар, кавалер французького ордена Мистецтв і літератури.

Британський актор Джуд Лоу У його фільмографії можна зустріти такі видатні проекти, як «Талановитий містер Ріплі», «Холодна гора», «Близькість», «Шерлок Холмс», «Гаттака», «Анна Кареніна», «Меч короля Артура».
Не сумніваємося, що вірні шанувальники зможуть продовжувати цей список ще дуже довго, ну а тим, хто тільки познайомився з цим видатним актором, пропонуємо дізнатися цікаві подробиці його життєвого шляху.

Дитинство. перші ролі

Джуд з'явився на світ 29 грудня 1972 року в Луішеме, південно-східному районі Лондона. Його батьки - шкільний учитель англійської мови Маргарет Енн Хейворт і педагог молодших класів Пітер Роберт Лоу. У родині вже підростала його старша майже на три роки сестра Наташа (зараз - фотограф і графічний дизайнер).

Дитячі фото Джуда Лоу Майбутнього актора назвали на честь пісні Пола Маккартні «Hey, Jude!», Якого батьки новонародженого просто обожнювали. Втім, є версія, що за ім'я йому варто сказати «спасибі» роману Томаса Харді «Джуд Непомітний».

Джуд Лоу з сестрою Наталею Мама і тато Джуда були завзятими театралами і прищепили любов до сцени і синові. У 6 років маленький Джуд Лоу дебютував в дитячому спектаклі, а в 13 років став частиною трупи Національного музичного юнацького театру, де згодом був зайнятий в постановках «Йосип і його дивовижний плащ снів» (1989), «Кинута дитя» (1988), « жахливі батьки »(1995).

Батьки Джуда Лоу були шкільними вчителями За роль в останньому він був номінований на премію імені Лоуренса Олів'є як «видатний новачок», а також єдиний з каста був запрошений в бродвейську версію. До слова, глядачі назвали «Жахливих батьків» скандальним спектаклем, так як в одній зі сцен Джуд Лоу з'являвся абсолютно голим.

Юний Джуд Лоу в спектаклі «Кравець з Глостершира» Перша поява хлопця на телебаченні відбулося в 1986 році.Його запросили в один з епізодів молодіжного ток-шоу «Кишенькові гроші». Джуд Лоу в передачі «Кишенькові гроші» (англійська мова) У 16 років він кинув школу, після того як отримав роль важкого підлітка Нейтана Томпсона в британській мильній опері «Сім'ї».

«Сім'ї»: Джуд Лоу і Джонні Лі Міллер У 1994 році Лоу дебютував в повному метрі - це був малобюджетний фільм «Шопінг», в якому знімалася і його майбутня дружина Седі Фрост.

Кадр з фільму «Шопінг» (1994)

кар'єрний злет

У 1996 році Джуд знявся в мелодрамі «Люблю тебе, не люблю тебе», а після - в драмі «Схильність». Через рік актор з'явився вже в кадрі біографічної драми «Уальд», присвяченої творчості і пікантним моментів з особистого життя Оскара Уальда. Таблоїд Evening Standard назвав роботу Лоу кращим дебютом року.

Джуд Лоу в молодості: роки, що передують популярності Після успіху на батьківщині і на підмостках Бродвею Лоу почав зніматися в картинах голлівудських режисерів. Так, в 1997 році він знявся у фантастичному трилері «Гаттака» разом з Умою Турман і Ітаном Хоуком. Він грав Джерома Юджина Морроу - генетично ідеальної людини (у фільмі їх називали «Придатними»), який був покалічений через нещасного випадку. На жаль, фільм був досить зустрінутий глядачами і провалився в прокаті.

Кадр з фільму «Гаттака» (1995) У 1997 ж році актор знявся у фільмі Клінта Іствуда «Північ у саду добра і зла» разом з Кевіном Спейсі і Джоном Кьюсаком.
Хоча всі три картини вийшли комерційно посередніми, гру Джуда Лоу критики виділяли окремо, характеризуючи його як «чарівного парубка з природним магнетизмом і спекотної зовнішністю».

Джуд Лоу схожий на молодого Клінта Іствуда (зліва) Більш тепло зустріли такі фільми з його участю: мелодрама «Я люблю тебе, я тебе не люблю» (1997), «Музика з іншої кімнати» (1998), «Мудрість крокодилів» ( 1998).

Ще трохи молодого Джуда Лоу Восени 1997 року Джуд Лоу одружився на Седі Фрост і в тому ж році разом з дружиною і приятелем Юеном Макгрегором заснував кінокомпанію Natural Nylon, що проіснувала до 2004 року. Під її ім'ям побачили світ фільми «Екзистенція», «Небесний капітан і світ майбутнього», «Власність Махоуоні». Головні ролі в них відповідно виконував сам Джуд Лоу.

Засновники кіностудії Natural Nylon Але по-справжньому проривний роллю Лоу став багатий марнотратник життя Діккі Грінліф з драми «Талановитий містер Ріплі» з Меттом Деймоном і Гвінет Пелтроу в головних ролях. За цю роботу Джуд Лоу був номінований на «Оскар» ( «Краща чоловіча роль другого плану») і «Золотий глобус» (аналогічна номінація). Зйомки запам'яталися йому також зламаним під час сцени на яхті ребром і уроками гри на саксофоні. «Талановитий містер Ріплі», фрагменти У 2001 році Лоу знявся в голлівудській драмі «Ворог біля воріт», екранізації історичної битви за Сталінград. Фільм критики прийняли стримано, особливо російські - в картині присутні багато історичних невідповідностей і ляпів, які впали в око Росії.

Джуд Лоу у фільмі «Ворог біля воріт» Тоді ж Джуд прийняв пропозиції Стівена Спілберга знятися у фантастичному фільмі «Штучний розум» про час, коли роботи живуть пліч-о-пліч з людьми. Герой Лоу - робот, створений спеціально для любовних утіх - поповнив колекцію нагород актора «Золотим глобусом».

«Штучний розум»: Джуд Лоу в ролі ерокіборга Черговий сплеск інтересу глядачів до актора принесла історична картина «Холодна гора», оповідав про згубний для мільйонів американців періоді Громадянської війни. Стрічка пройшла в кінотеатрах з успіхом і зібрала 173 мільйони доларів, а Джулія принесла ще одну номінацію на «Оскар».

Кадр з фільму «Холодна гора»

Розлучення і творча криза

Поки кар'єра Джуда Лоу стрімко розвивалася, його сімейне життя виявилася на межі краху. Шлюб з Седі, яка подарувала акторові двох дітей (сина Рафферті в 1996 і дочку Айріс в 2000), тріщав по швах. Лоу приділяв дружині занадто мало уваги.А коли в 2002 році в родині з'явився третій малюк Руді через графік роботи Джуд зміг провести з новонародженим і дружиною всього чотири дні, після чого відбув на зйомки.
Напруга в родині зросла і після того, як в пресі з'явилася інформація про роман Джуда з Ніколь Кідман, партнеркою по «Холодній горі», яка як раз пережила гучний розрив з Томом Крузом. Актори заперечували зв'язок, але шлюб Джуда і Седі це не врятувало. У 2003 році вони розлучилися.

У 2003 Джуд Лоу і Седі Фрост розвелися Після розлучення Седі звинуватила Джуда в тому, що через його поведінки у неї почалася затяжна депресія. Більш того, вона заявила, що малятко Айріс знайшла на підлозі належить йому таблетку екстазі, через що загриміла в лікарню і ледь врятувалася від смерті.

Айріс Лоу в дитинстві проковтнула екстазі батька і ледь не померла Весь 2003 рік преса смакувала подробиці шлюборозлучного процесу і нового роману Джуда Лоу з Сієною Міллер, його партнеркою по фільму «Красунчик Алфі».

подальша кар'єра

Незважаючи на сумнівну популярність в таблоїдах, в 2004 році кар'єра Лоу знову пішла вгору. Так, він зіграв невеликі ролі в «Авіаторові» з Леонардо Ді Капріо і «Лемоні Снікет» з Джимом Керрі: в першій стрічці він перетворився в голлівудського ідола 30-х років Ерола Флінна, в другій - в самого оповідача Лемоні Снікета. У тому ж році журнал People назвав його найсексуальнішим чоловіком з нині живих.

Імпозантний Джуд Лоу в «Авіаторові» (2004) Варто відзначити і психологічну драму «Близькість» про роман письменника невдахи, хто чесно заробляє на життя написанням некрологів, і стриптизерки (Наталі Портман). Картина зібрала в прокаті 115 мільйонів доларів.
У 2009 році Гай Річі представив глядачам чергову кіноадаптацію пригод легендарного сищика з Бейкер-Стріт. На цей раз в Шерлока Холмса перетворилися Роберт Дауні-молодший, ну а його вірного супутника доктора Ватсона зіграв Джуд Лоу, якого обрали на роль з більш ніж 20-ти маститих акторів. Класична історія в версії скандального режисера так сподобалася глядачам, що в 2011 році тандем Дауні і Лоу повернувся в сіквелі «Шерлок Холмс: Гра тіней».

Роберт Дауні-молодший і Джуд Лоу - ще одні Холмс і Ватсон Участь Джуда Лоу в що вийшов в тому ж році «Воображаріумі доктора Парнаса» було пов'язане з трагічними подіями - загибеллю Хіта Леджера, який і був Тоні Шепард, ключовим героєм стрічки. На момент його смерті був відзнятий ще не весь матеріал, і знімальна група вийшла зі становища, «пропустивши» його персонаж через чарівне дзеркало, що міняє вигляд. В результаті Тоні побували Джуд Лоу, Колін Фаррелл і Джонні Депп. Всі отримані гроші вони перерахували на рахунок дочки покійного колеги Матильди Леджер.

Кадр з фільму «Воображаріум доктора Парнаса» У 2012 році Джуд Лоу порадував поціновувачів класичної літератури, знявшись в голлівудській екранізації «Анни Кареніної» з Кірою Найтлі. Йому належало зіграти Кареніна, чоловіка головної героїні.

Джуд Лоу в ролі Кареніна

Особисте життя Джуда Лоу

Після розлучення з Седі Фрост Джуд Лоу три роки зустрічався з Сієною Міллер, поки не попався на зраді з нянею його дітей від першого шлюбу.

На фото: Джуд Лоу і Сієнна Міллер У 2008 році він недовго зустрічався з моделлю Самантою Берк, від якої у нього народилася дочка Софія.

Саманта Берк та її дочка Софія Незабаром після розриву з Берк актор повернувся до Сієнні, але в 2011 році вони розбіглися остаточно.

Діти Джула лоу і Седі Фрост подорослішали У березні 2015 року Джуд Лоу став батьком в п'ятий раз. Мамою з'явилася на світ малятка Ади стала співачка Кетрін Хардінг, яка виступає під псевдонімом Кет Кавелл. Але спільна дитина не змусив актора піти під вінець - їх роман довжиною в місяць, що почався зі знайомства в Лондоні і продовжився в Чехії, на знімальному майданчику фільму «Шпигун», закінчився після закінчення зйомок.

Кетрін Хардінг (праворуч)

Цікаві факти

На його лівій руці є татуювання, набита в честь першої дружини: «You came along to turn on everyone, Sexy Sadie» ( «ти прийшла, щоб всіх завести, сексуальна Седі). Це рядок з пісні «Sexy Sadie» The Beatles.

Присвячена дружині татуювання Джуда Лоу У 2009 році актор закидав апельсинами групу студентів Нью-Йоркського університету, які підглядали в вікно його квартири.

Вони встигли зняти його тренування Хресної матір'ю його дочки Айріс стала супермодель Кейт Мосс. «Стиковка» - короткометражка з Джудом Лоу (російські субтитри) У молодості, коли Лоу був зарахований до трупи Національного молодіжного музичного театру, його помилково поселили в жіночий гуртожиток, так як в адміністрації вирішили, що ім'я «Джуд» жіноче. Початківець актор нічого не сказав і хотів було заселитися в кімнату до дівчат, але ті закотили скандал, і його перевели в чоловіче гуртожиток.
Джуд Лоу - затятий фанат футбольного клубу «Тоттенхем Хотспур».

Джуд Лоу зараз

Серед останніх проектів за участю Лоу варто окремо відзначити кілька. По-перше, серіал «Молодий тато» (2016), головний герой якого - вигаданий кардинал 47-річний Ленні Белардо, обраний наймолодшим Папою Римським в історії. Поєднання ватиканських інтриг довелося глядачам до душі, і серіал був продовжений на другий сезон. «Молодий тато» Джуд Лоу може все Навесні 2017 року російський прокат вийшов новий фільму Гая Річі «Меч короля Артура» з Чарлі Ханнем в головній ролі. Джуд Лоу зіграв антигероя, обманом захопив престол короля Вортігена, дядька Артура.

«Меч короля Артура»: Джуд Лоу в ролі Вортігена Багато галасу наробило твердження Джуда Лоу на роль молодого Альбуса Дамблдора в сіквелі «Фантастичних тварюк» - фільмі по всесвіту «Гаррі Поттера», події якого передують серії фільмів про юного чарівника. Автор книг Джоан Роулінг не приховує, що Дамблдор - гомосексуал, і багато шанувальників ворожили, чи передасть Лоу цю рису в свого персонажа. «Для мене це тільки додаткова грань, яка створює образ великого мага, якого всі ми сильно полюбили», - прокоментував він ці чутки.

Джуд Лоу зіграє молодого Дамблдора Також Гай Річі анонсував вихід третьої частини «Шерлока Холмса» в колишньому акторському складі (Лоу, Дауні-молодший і Рейчел МакАдамс), але поки не назвав точну дату. Початок зйомок довелося перенести через завантаженість Дауні в кіновсесвіту Marvel.