У Приангарье в червні почнуть брати плату за капремонт

Anonim
Уряд Іркутській області на засіданні 20 березня схвалив програму капітального ремонту в багатоповерхових житлових будинках, розташованих на території регіону. Документ, прийнятий відповідно до Житлового кодексу РФ, передбачає накопичення коштів на капремонт шляхом справляння внесків з власників квартир. Будь-який ремонт або перепланування квартири можуть бути проведені згідно з законодавчими нормами тільки за допомогою фахівців. Для оплати їх праці, розробки проектної документації та кошторису на здійснення будівельного контролю вносити плату зобов'язані всі, незалежно від того, коли виникне необхідність в проведенні такого ремонту - через 2 роки або через 20. Проект розрахований з 2014 року на 30 років з розбивкою на п'ятирічні програми. Нарахування почнуть виробляти через 3 місяці після опублікування затвердженої програми.
Дія документа поширюється на 15 тисяч будинків з площею загального майна понад 33 мільйонів квадратних метрів. Чи не були включені до реєстру тільки вдома, які підлягають знесенню або знаходяться в аварійному стані, і таунхауси.

В Іркутській області затвердили програму капремонту багатоквартирних будинків У список об'єктів, що підлягають капремонту, включені міжквартирні сходові клітини, ліфти, коридори, фасади, дахи, підвали з наявними інженерно-технічним обладнанням та інші системи, які призначені для обслуговування будівлі.
Відповідно до закону, в першу чергу капітальний ремонт запланований в тих будинках, в яких потрібно його проведення на дату приватизації.
Редакції нагадує, що громадяни, які проживають у неприватизованих квартирах, платити внески на капітальний ремонт не повинні. В даному випадку плата стягується з муніципалітету як власника квадратних метрів.