Що потрібно врахувати при покупці поличних стелажів?

Anonim
Одна з основ ведення успішного та прибуткового бізнесу полягає в максимальній віддачі кожної одиниці коштів, вкладених у придбання сировини, транспортування, реалізацію та зберігання готової продукції на складах.

Говорячи про складських приміщеннях, фахівці відзначають, що і в цьому аспекті можна заощадити чимало коштів, оптимізувавши завантаження складу за рахунок використання спеціального обладнання, своєчасної заміни зношених конструкцій на нові і т.д.

Купуючи стелажі на склад, дуже важливо врахувати технічні особливості кожного типу обладнання, оскільки будь-яка помилка в попередніх розрахунках здатна привести до збільшення витрат і виникнення необґрунтованих ризиків.

Розглянемо окремий випадок покупки поличних стелажів для важких вантажів, як найбільш поширеного типу складського обладнання. З яких критеріїв слід виходити, маючи намір придбати конструкції даного типу?

Запас по навантаженню

Наявність додаткового запасу міцності гарантує покупцю поличних стелажів безпеку товару, що зберігається або продукції, а також відсутність ризику виникнення псування і пошкоджень вантажу при надлишкових або нерівномірно розподілених навантаженнях на конструкцію. Довідаєтеся у продавця, який запас по навантаженню має дане обладнання, і які показники навантаження вважаються гранично допустимими?

мобільність споруд

Організовуючи на складі стелажні системи з конструкцій поличного типу, кріплення деталей виробляють за допомогою зачепів і болтів. Кріплення за допомогою зачепів здійснюють в процесі складання конструкцій, призначених для швидкого стаціонарного монтажу. З'єднання за допомогою болтів, в свою чергу, дозволяє забезпечити міцність і жорсткість споруд, які, при цьому, не займають великої кількості часу в монтажі і демонтажі. При покупці такого обладнання уточніть, який тип з'єднання буде використовуватися при складанні.

Економія площі складського приміщення

При покупці стелажів поличного типу беріть до уваги висоту складського приміщення, за рахунок використання якої можна також оптимізувати завантаження складу. Переконайтеся, що купується обладнання дозволяє створювати багатоярусні конструкції, що витримують запланований обсяг навантаження.

Якість обладнання та раціональність рішень

Приймаючи рішення про придбання складського обладнання, деякі покупці віддають перевагу спорудам від зарубіжних виробників, вважаючи, що імпортна продукція багаторазово надійніше вітчизняних аналогів. Фахівці підкреслюють, що в наші дні принципової різниці в якості поличних стелажів від вітчизняних та імпортних виробників - немає, хоча за вартістю вони відчутно різняться. До чого ж переплачувати за відомий імпортний бренд, якщо можна придбати набагато дешевше, не менше якісні, вітчизняні складські стелажі?