BASF розробив ефективний інструмент для захисту деревини

Anonim
Відомий німецький хімічний концерн запатентував інноваційну технологію збереження і захисту від короїдів та інших видів жуків і комах заготовленої деревини. Storanet - економічно вигідний і екологічно чистий спосіб боротьби з шкідниками лісового господарства без використання рідких хімпрепаратів і практикуються сьогодні систем розпилення, які можуть негативно впливати на операторів і навколишнє середовище. Він передбачає застосування для покриття колод спеціальної багаторазової сітки, що складається з поліефірних волокон з унікальною, розробленої BASF просоченням. Метод забезпечує істотне поліпшення і стійкість захисту.
Над проблемою захисту деревини працюють і інші компанії. До новаторським методам належить, наприклад, її термічна обробка. Доведено, що термодревесина, зберігаючи позитивні властивості натурального дерева, набуває нові корисні якості - стійкість до гниття і дії вологи, міцність і пружність, дивно красиву фактуру і колір. Багато експертів називають термодерево матеріалом майбутнього.
Для охорони лісових ресурсів виключної технологією визнана Storanet. Просочення активним інсектицидною речовиною дозволяє контролювати величину хімічного препарату на поверхні мережі. Застосування нового рішення гарантує аналогічний рівень захисту від шкідників лісу при використанні в 8 разів менше активного хімікату в порівнянні зі звичайною обробкою. Тому новий підхід особливо актуальний для застосування в природних заповідниках, де обробка розпиленням хімпрепаратів строго регламентована.

BASF створив інноваційні сітки для захисту деревини Сітки забезпечать належний стандарт якості деревини при будь-яких погодних умовах, вони зручні у користуванні, не вимагають спеціальної підготовки персоналу, зменшують на 70 відсотків витрати в порівнянні з рідкими інсектицидами. Storanet зберігають властивості протягом півроку, можуть використовуватися повторно до 5 разів і дозволяють застосовувати для їх утилізації екологічно прийнятний варіант.
Редакції стало відомо, що петербуржець Юрій Хвтісшівілі змайстрував з дерева макет представника вітчизняного автопрому 50-х років минулого століття мотоцикла "Іж-49". На виготовлення унікального виробу майстер витратив 4 місяці.Його неможливо відрізнити від справжнього, тому деякі відвідувачі столярної майстерні, де стоїть макет, запитують - для чого мотоцикл пофарбували фарбою під дерево.