Григорій Лепс біографія, фото, особисте життя Лепса, слухати пісні онлайн 2019

Anonim

Біографія Григорія Лепса

Російський співак Григорій Лепс (справжнє прізвище - Лепсверідзе) народився 16 липня 1962 року в Сочі. Його батько - Віктор Лепсверідзе - працював на м'ясокомбінаті, мама - Нателла Семенівна - на хлібозаводі.

Григорій Лепс з батьками Григорій Лепс навчався в середній школі №7 Сочі і, за власним зізнанням, був ахів учнем, викладачі його називали не інакше, як «проклятий двієчник». Зате майбутній співак захоплювався музикою і спортом. Він закінчив музичне училище і опанував майстерністю гри на ударних інструментах, а після пішов в армію. Після демобілізації Григорій Лепс почав співати в ресторанах Кавказу і грати в рок-групах.У 80-х навіть виконував соло в групі «Індекс-398».

Переїзд до Москви

У сочинських ресторанах Григорій Лепс співав ночі безперервно. Втома знімав тільки алкоголем, інші засоби вже не працювали. Артист зрозумів, що якщо не підніметься на наступну сходинку, то видихається як артист. Тому вирішено було їхати в Москву. Причому, підкреслює артист, до російської столиці він поїхав нема за славою, як такої.

Москва не відразу скорилася Григорію Лепсу Москва зустріти не гостинно. Артист був мало кому цікавий. Тому він почав багато пити і навіть зловживати наркотиками. Зовнішній вигляд був відповідний - вага артиста досягав 100 кілограмів. Люди, які обіцяли допомогти з кар'єрою - зникли.
Втім, в Москві артист не бідував. Зізнається, що на посиденьки в ресторанах вистачало.

Зоряна кар'єра Григорія Лепса

Творчий зростання Григорія Лепса почався в 1995 року. За рік до цього він почав записувати свій перший альбом під назвою «Бережи Вас Бог». Туди і увійшла відома пісня «Наталі». На композицію зняли відеоряд. Правда, сам Лепс побачив його, коли лежав з виразкою шлунка в Боткінській лікарні. Саме з цієї ж причини він не зміг виступити на «Пісні-95». Хвороба забрала в артиста 35 кілограмів. З того часу Григорій Лепс не приймає алкоголь і наркотики. Григорій Лепс - Наталі (живий виступ) У 1997 році світ побачив другий альбом Лепса «Ціле життя». І тоді ж артист заспівав на проміжному концерті «Пісня року - 97» з композицією «Роздуми мої». Через рік Григорій виступає вже у Алли Пугачової на «Різдвяних зустрічах». Там він виконав пісню «Все одно побачу».

Григорій Лепс на концерті

Без голосу. Новий виток в кар'єрі Григорія Лепса

Ще через два роки Григорій Лепс випустив альбом «Спасибі, люди». Тоді ж зняв кліпи на пісні «Ну і що», «Щур», «Перший день народження» і «Шелест». А незабаром втратив голос і пережив операцію. Після відновлення, в 2002 році артист презентував альбом «На струнах дощу», зняв кліпи на пісню «Я вірю, я дочекаюся» і «Чарка горілки на столі». Григорій Лепс - Чарка горілки У 2004 році Григорій Лепс записав платівку «Парус», яка складалася з пісень Володимира Висоцького в аранжуванні Євгена Кобилянського. На заголовну композицію «Парус» був знятий кліп. У березні співак вийшов на сцену в Кремлі з двогодинної програмою «Парус. Live ». На концерті були виконані композиції з диску «Парус» і кращі треки з попередніх альбомів.

Григорій Лепс знає, як боротися зі складнощами Через рік Лепс презентує першу збірку під назвою «Вибране … 10 років», а через рік записує альбом «Лабіринт» і знімає три кліпи на пісні «Вона», «Завірюха», «Лабіринт». До речі, пісню «Лабіринт» у свій репертуар порадила взяти Алла Пугачова.

На концертах Лепса часто немає вільних місць Черговий альбом «В центрі Землі» з'явився в 2006 році. Восени того ж року артист дав концерт в спорткомплексі «Олімпійський» «У Центрі Землі. Live ». Зал слухав як нові композиції, так і вже відомі.

«Я - живий!» Альбоми і кліпи Григорія Лепса

У 2007 році Лепс випустив збірки кращих відеокліпів «Я - живий!» І кращих пісень «Все життя моя - дорога …». А через кілька місяців збирає слухачів в Державному Кремлівському Палаці на концерт-презентацію нового альбому композицій з репертуару Висоцького «Другий». Ірина Аллегрова і Григорій Лепс. Я тобі не вірю В тому ж 2007 році Григорій Вікторович записав знамениті дуети «Я тобі не вірю» з Іриною Аллегрової і «Вона не твоя» зі Стасом П'єхою. На хіти пізніше зняли кліпи. До речі, музику для композицій писав композитор Віктор Дробиш.

Григорій Лепс на межі життя і смерті

9 листопада 2008 року Григорія Лепса екстрено госпіталізували в реанімацію міської лікарні Дмитрова. Можливий діагноз «кровотеча і відкрита виразка шлунка». Через добу артиста спеціалізована бригада медиків швидкої допомоги доставила в московську клініку, через 14 днів Григорій виписався і вже 1 грудня дав сольний концерт в Санкт-Петербурзі.

Григорій Лепс віддає всього себе пісні Три дня лютого 2009 Григорій Лепс присвятив презентації нової програми «Водоспад». Він співав для слухачів в Кремлівському Палаці. Три концерти відвідали більше 15 тисяч осіб. Через місяць після концертів Григорія Лепса знову госпіталізували, на цей раз з «гострим бронхітом». Але вже в травні артист знову на ногах - з гастролями в Німеччині.
У жовтні 2009 року він випускає альбом «Водоспад» з 16-ма новими піснями. А в кінці листопада він дає концерт в СК «Олімпійський». У комплекс послухати Лепса прийшли 18 тисяч осіб. Григорій Лепс - Найкращий день Через рік Григорій Вікторович перевидав свій альбом «Водоспад» і випустив збірку кращих пісень під назвою «Берега. Вибране ».
У лютому 2011 року співак знову презентує платівку. У «Крокус Сіті Холі» він представив «Пенсне». На пісні «Зради» і «оберніться», з альбому, він зняв кліпи.

Співпраця з Розенбаумом

Влітку 2011 року Григорій Лепс почав працювати над спільною пластинкою з колегою Олександром Розенбаумом. За участю Розенбаума і Кобзона був знятий відеокліп на композицію «Вечірня застільна». І незрозуміло з якої причини Григорій Лепс повернувся до шансону, проте багато хто говорить, що творчість Олександра Розенбаума стоїть на рівень вище інших виконавців цього жанру. Григорій Лепс - Гоп-стоп (Live) У липні на концерті в честь свого дня народження Лепс вперше виконав пісню «Я стану водоспадом».
Через кілька днів Григорій заспівав разом з групою «Вельвеt» пісню «Капітан Арктика» на відкритті «Нової хвилі» і представив композицію «Доля-Зима». А в інші дні конкурсу виконав «Любов нас вибирає» і «Моє весняне танго».
18 жовтня 2011 року указом президента Дмитро Медведєв Григорій Лепс був удостоєний звання «Заслужений артист Російської Федерації». Лепс і Тіматі-Лондон В грудні співак разом з Тіматі представив пісню «Реквієм по любові», а також презентував спільне творіння з Розенбаумом «Берега чистого братства» на сцені Державного Кремлівського палацу. Деякі особисті пісні артисти виконали дуетом ( «Найкращий день», ( «Качине полювання», «Чарка горілки на столі»). На сцені працювали дві команди музикантів.

Шанувальники Григорія Лепса захоплюються тембром його голосу Лепс відомий своїм особливим, так би мовити «гарчить», тембром голосу. Сам він називає свій стиль «естрадною піснею з елементами року». Як зізнається артист, у нього є шансон пісні, але зараз вони йому не цікаві.

Особисте життя Григорія Лепса

Перша дружина Григорія Лепса Світлана Дубинська вчилася разом з артистом в музичному училищі. Шлюб закінчився розлученням. Зараз співак одружений вдруге, на балерині з балету Лайми Вайкуле Ганні Шапликовой.

Григорій Лепс з дружиною і дочками У артиста четверо дітей. Від першого шлюбу у Лепса дочка Інга (1984 року народження), вона живе у Великобританії. Друга дочка Єва народилася в 2002 році, третя - Ніколь - в 2007 році. Єдиний син Вано (Іван) з'явився на світ 6 травня 2010 року.

Григорій Лепс зараз

Лепс знаходиться в прекрасній творчій формі. Він збирає повні зали, записує нові пісні та пробує себе в новому амплуа. У січня 2015 Григорій Лепс провів в рідному Сочі музичний фестиваль «Різдво на Роза Хутір», гостями якого стали зірки вітчизняної естради: Йосип Кобзон, Крістіна Орбакайте, Стас Михайлов, Ірина Аллегрова, Валерій Меладзе, Стас П'єха та багато інших. Гала-концерт фестивалю з Червоної галявини подивилася мільйонна аудиторія Першого каналу. В на початку 2015-го Григорій Вікторович вперше виступив в ролі конферансьє, ставши в парі з Гаріком Мартиросяном провідними в шоу «Головна сцена» на телеканалі «Росія-1».

Григорій Лепс на сліпих прослуховуваннях. Проект «Голос» У наприкінці 2015 року Лепс разом з Поліною Гагаріної, Олександра Градського і страйкуючими співак посів крісло наставника в популярному проекті «Голос» на Першому каналі. Учасник команди Григорія Лепса, ієромонах Фотій став переможцем конкурсу.