Азія заробляє на «яблучних клонах»

Anonim
Виробники в Азії всіма силами намагаються перевершити продукцію Apple, а також використовувати її популярність для просування власних гаджетів.
Новинки, представлені на найбільшій ІТ-виставці Computex 2011, що відбулася минулого тижня в Тайвані, були клонами продуктів американської Apple - планшета iPad, смартфона iPhone і ноутбуків MacBook.
Багато стендів було відведено аксесуарам «яблучної» продукції - дітищ Стіва Джобса.
Більші азіатські компанії, які давно вийшли за межі локального ринку, до «околояблочним» темам звертаються з більшою обережністю. Ноутбуки Asus, Acer і ViewSonic, намагаються не просто використовувати, а намагаються перевершити нові розробки Apple. При цьому в своїх продуктах вони поєднують перевірені яблучним брендом «фішки» з власними ідеями і дешевими цінами.
Наприклад, представлений на виставці ноутбук ASUS UX21 має явну зовнішню схожість з Apple MacBook Air: цілісний алюмінієвий корпус, товщина в місці кріплення кришки - 17 мм, вага - близько 1 кг. Як і в MacBook Air, в ASUS UX21 використовується цілісний SSD-накопичувач (SATA 3) замість звичного жорсткого диска (HDD).