Російські регіони приєднуються до програми будівництва житла економ-класу

Anonim
Глава Мінбуду Михайло Мень уточнив терміни початку роботи програми.
58 регіонів нашої країни візьмуть участь в програмі, яка передбачає будівництво будинків економ-класу. Керівник Міністерства будівництва і житлово-комунального господарства Михайло Мень пояснив, що офіційно програма стартує в Росії вже 3 липня. Перші будинки в рамках її реалізації будуть побудовані в Підмосков'ї, а також в Ярославській і Тульській областях. Інтерес, який регіональні чиновники проявляють до програми, величезний. Зниження вартості житла, яке стане можливим з її допомогою, - це величезний поступ вперед. За 4 найближчі роки планується побудувати 25 мільйонів «квадратів» житла. І це крім тих обсягів, які будуються щорічно.

Житло економ-класу - саме затребуване За словами Михайла Мене, російська нерухомість економ-класу буде доступна категоріям громадян, які стануть учасниками програми.Як правило, це середній клас росіян, яким під силу взяти іпотеку, використовувати власні накопичення або вкласти в майбутнє житло материнський капітал, але при цьому у них поки немає можливостей придбати собі квартиру за ринковою ціною. У список учасників програми здатні увійти і незаможні громадяни, якщо регіони допоможуть їм в плані придбання житла.

Програма допоможе з покупкою нерухомості Після закінчення терміну роботи програми буде проаналізована її ефективність і успішність. Якщо показники будуть гідними, Мінбуд після 2017 року продовжить термін її дії. Мень повідомив, що мета міністерства - здавати в експлуатацію щорічно 100 мільйонів кв. м житла. Тому для реалізації програм будівництва залучають і вітчизняних, і зарубіжних інвесторів.

Будівництво піде активніше «У Криму, який тепер офіційно є територією Росії, налічується 31 тис.« Квадратів »аварійного житла. Ця проблема потребує вирішення, і всі, хто проживає в цих будинках, в найближчі роки повинні в'їхати в нові квартири. Більш того, вже знайдено 100 мільйонів, які підуть на капремонт будинків в Криму », - уточнив Мень.