Керівництво РФ обіцяє сприяння в працевлаштуванні жителям Криму

Anonim
В рамках VII Тижня російського бізнесу міністр праці і соціального захисту РФ Максим Топілін заявив про необхідність соціальної підтримки населення Криму і Севастополя в частині забезпечення зайнятості. Під час конференції, присвяченій обговоренню актуальних питань взаємодії влади і бізнесу, Топілін підкреслив, що в інтересах місцевих жителів увійшли до складу Росії областей належить виконати велику роботу зі створення сприятливих умов для бізнесу з метою збільшення робочих місць і максимального працевлаштування населення.
Згідно з інформацією Росстату, рівень безробіття в РФ становить близько шести відсотків. Найнижчий - зареєстрований в Центральному окрузі (трохи більше трьох відсотків), високий - у Північно-Кавказькому (тринадцять відсотків). У Санкт-Петербурзі і Москві безробіття знаходиться в межах двох відсотків (1,9 і 1,8 відповідно). Після звернення до центрів зайнятості робота в москві стала реальною для понад 112 тисяч осіб з 154 тисяч звернулися в пошуках роботи громадян. Багато претендентів знайшли роботу, розмістивши резюме в інтернет.

Понад 150 тисяч москвичів звернулося до центрів зайнятості за 2013 рік За даними Департаменту праці та зайнятості населення столиці протягом минулого року безробітними було визнано 46 тисяч городян. База вакансій постійно поповнюється. Так в січні в ній було 150 тисяч пропозицій, на даний момент число вакансій зросла майже до 156 тисяч.
У Москві намічено також створення електронного банку пропозицій роботи для інвалідів, що дозволить полегшити її пошук. Прийнято рішення видачі сертифікатів, згідно з якими місто має намір компенсувати кошти, витрачені на підготовку і перепідготовку московських інвалідів. У минулому році з трьох тисяч звернулися городян з інвалідністю сорока відсоткам була знайдена робота.
Редакції стало відомо, що Департаменту праці та зайнятості передані права Мінпраці щодо перепідготовки пенсіонерів для їх працевлаштування.