Російські виробники підвищили ціни на внутрішньому ринку

Anonim
Російським виробникам поліетилентерефталату довелося підняти ціни на внутрішньому ринку через зростання цін на східному ринку.
Зростання котирувань на ПЕТФ на азіатських ринках, який стартував з початку грудня минулого року, продовжується і в січні. За підсумками минулого року, ціна на ПЕТФ з східного ринку з поставкою в РФ зросла приблизно до 1,67 тис. Доларів за одну тонну.
Так як в РФ відсутні будь-які складські залишки, це зміна цін дозволило російським виробникам пляшкового ПЕТФ підвищити ціни на пропозицію в січні на 2 тис. Рублів за одну тонну. Справа в тому, що російські поліефірні волокна користуються широким попитом, їх застосовують для виготовлення одягу, інтер'єру та постільних речей, а також багато чого іншого.
Прийдешні зміни цін на внутрішньому ринку може повністю залежати від динаміки курсу російського рубля по відношенню до долара США. Зміцнення рубля в грудні 2012 року і січні 2013 року частково вирівняв котирування ПЕТФ на ринку в Азії.Якщо в майбутньому курс рубля знизиться, а ціни на ПЕТФ на ринках Кореї і Китаю не знизиться, це дасть сплеск в подальшому зростанні цін на російському ринку виробничих матеріалів.

Поліефірні волокна У грудні минулого року ціна на російський ПЕТФ для внутрішнього ринку піднялася на 1,6 тис. Рублів за одну тонну. Взимку купівельна активність значно зросла, що дало можливість виробникам завершити рік без складських залишків.
Редакція сайту "" вважає, що на російському ринку ціни щодо стабільніше іноземних ринків.