Дерев'яні надбання Томська обшиють сайдингом

Anonim
Адміністрація міста пообіцяла закінчити ремонт до форуму Innovus-2013.
Адміністрація міста Томська планує обшити сайдингом 5 дерев'яних житлових будинків. Це буде зроблено до 22 травня. 22-26 травня в місті відкриється XV інноваційний форум. До цього ж часу буде відреставрована штукатурка на 14-ти шлакоблочних і цегляних многоквартірніках.

Ці будівлі будувалися ще в минулому столітті Новий вид придбають фасади будинків на вулиці Пушкіна, Іркутськом тракті, вулицях Транспортній, Робочої та Ковальському узвозом. Фасади дерев'яних будинків, треба сказати, не ремонтувалися ще з часів їхньої будівлі. А деякі були зведені в далекому 1937 році. Всього на реставрацію потрібно близько 18 мільйонів рублів.
Зовнішнє оздоблення будівель створює їх індивідуальність, одночасно захищаючи будівельні конструкції від негативних впливів. Кращим матеріалом для таких цілей вважається сайдинг. Облицювання будівель сайдингом проста і доступна кожному, що сильно знижує матеріальні витрати на зведення будь-якого будинку.

Дерев'яні будинки - надбання Томська "Сума ремонту на один фасад від 500 000 рублів до 1,5 млн … Питання про виділення коштів вирішено … Ремонтні роботи стартували в першій декаді травня", - цитує Інтернет представницю міської адміністрації.
Редакція «» рада за томські будівлі, які знайдуть друге життя.