Олександр Мамут біографія, фото, його дружина і діти 2019

Anonim

Біографія Олександра Мамута

Олександр Леонідович Мамут - бізнесмен, медіамагнат. У 2015 році його статки обчислювалися сумою в 2,5 млрд доларів. З 2008 року він увійшов до списку Forbes найбагатших людей в світі. В аналогічному вітчизняному переліку з двохсот найбагатших підприємців в 2012 році він займав 40-у позицію, в 2015-му - 36-ю.
Він був співвласником або власником багатьох компаній. Серед них - група компаній Rambler & Co, рітейлер «Евросеть», «Корбина Телеком», видобувні підприємства Oriel Resources Plc, «Поліметал», кінотеатр «Піонер», книговидавнича група «Аттікус», інститут «Стрілка», театр «Практика», нічний клуб The Most та інші.

Мамут Олександр Леонідович В мас-медіа про Мамут висловлюються з одного боку як про інтелігентному, розумному, скромному, доброзичливому і видатну людину, з іншого - як про закінчену циніка, авантюриста і лицемірство, здатному зрадити з легкістю і з удаваним жахом в очах.

Дитинство Олександра Мамута

Майбутній мільярдер з'явився на світ 29 січня 1960 року в Москві в інтелігентній родині. Його мама, Ціцілія Людвігівна, була адвокатом і главою сім'ї - приймала рішення, оскаржити які було не можна.Папа, Леонід Соломонович, мав більш поступливим характером і переважно був зайнятий науковими дослідженнями в галузі теорії держави і права. Він мав вчений ступінь доктора юридичних наук і був одним з укладачів промов Бориса Єльцина і проекту Конституції РФ.

Олександр Мамут народився в сім'ї юристів Їхня сім'я разом з однією з бабусь проживала в комунальній квартирі на Таганці в одній кімнаті. У дитинстві Саша дуже любив читати, благо в їхньому будинку була хороша бібліотека. Навчався він добре, віддаючи перевагу літературі і мові, але мав вибуховим характером.
І, що цікаво, він любив ходити в школу, але не стільки заради знань, скільки через бажання і можливості спілкування. Пізніше Мамут відзначав, що є прихильником того, щоб школярів вчили не розрізненим фактами, наприклад, назв планет або столиць всіх країн, а вмінню будувати відносини з людьми, робити кар'єру, дружити.

Навчання Олександра Мамута

У 1977 році юнак закінчив школу і вступив на юрфак МГУ. Про вибір іншої спеціальності не могло бути й мови в родині, де розмови велися тільки на юридичні та політичні теми. Завдяки наявності в університеті військової кафедри, в армії Саша не служив. Після здобуття вищої освіти він протягом 4 років працював юрисконсультом в друкарні.
За цей час Олександр, як юрист, набув досвіду, підготувався і вступив до аспірантури. Потім він перейшов на роботу до Уповноваженого.
В одному з інтерв'ю Мамут відзначав, що на його тверде переконання кожна людина повинна постійно розвиватися, рухатися і вірити, що краще обов'язково чекає попереду. Він також вважає, що стосунки - це спільний біг, а в'янення любові відбувається, коли один з пари починає гальмувати.

Початок підприємницької діяльності Олександра Мамута

У 30-річному віці бізнесмен заснував юридичне бюро під назвою АЛМ і «АЛМ-консалтинг». Назва складається з власних ініціалів підприємця. Потім, підвищуючи планку, створив банк «Лефортовський», «Бізнес і співробітництво» (пізніше «Імперіал»), Комерційний Банк «Компанія з проектного фінансування» та інші.

Олександр Мамут навчався з майбутніми політиками і підприємцями Після 3 років він став співвласником мережі «Сьомий континент». У 1998 році - заснував «АЛМ-девелопмент» і також став радником керівника адміністрації глави держави.
На початку тисячоліття він займався бізнесом в різних сферах - банківській, торговій, телекомунікаційної, фінансової, нафтової, видавничої. Зокрема, Олександр входив до керівництва МДМ-Банку, Собінбанку, страхових, інвестиційної компаній «Ингосстрах», «РЕСО-Гарантії», «Трійка Діалог».

Бізнес Олександра Мамута

У 2000-2008 рр. Мамут став членом правління Російського союзу промисловців і підприємців (РСПП). У 2001 році в партнерстві з Романом Абрамовичем і Олегом Дерипаска він заснував благодійний Фонд сприяння науці. Через рік увійшов в число засновників ЗАТ «Шостий канал». Олександр Мамут і Олексій Кудрін: Від нафтової голки до людського капіталу У 2005 році Олександр став главою ради піклувальників театру нової драми «Практика», через рік - відкрив ресторан The Most в Москві. У 2008-му - придбав рітейлера "Евросеть", купив і поставив під реконструкції кінотеатр «Піонер», в 2009-му - був основним спонсором і попечителем медіа інституту «Стрілка».

Особисте життя Олександра Мамута

Медіамагнат був двічі одружений, від двох шлюбів має 5 дітей. Це Микола, Петро, ​​донька Есфір і прийомні сини Леонід і Дмитро.
Першою дружиною Олександра стала його однокласниця Марія Гнєвишева. Правда, закоханий він був в іншу дівчину зі школи, в Надію Лямін. Вона і стала його другою дружиною. Вона з відзнакою закінчила школу, а потім і МДІМВ.

Олександр Мамут з ​​дружиною Надією і трьома синами Їх роман почався в 1993 році, і йому не завадило те, що обидва тоді вже мали сім'ї.Олександр відчував до Надії симпатію з юних шкільних років, але дівчина віддала перевагу тоді йому онука Леоніда Брежнєва Андрія і народила в шлюбі з ним двох синів Леоніда і Дмитра.
Вони зустрілися випадково в 1993 році, що і послужило початком їх довгих і теплих відносин. Після розлучень вони одружилися і жили в любові і дружбі. У шлюбі народився їх спільний син Микола, Олександр так само подбав і дав прекрасну освіту дітям дружини від першого шлюбу. Микола вчився в Московській економічній школі, а вищу освіту здобув у Великобританії.

Діти Олександра Мамута: Микола, Леонід і Дмитро Однак сімейна ідилія закінчилася в 2002 році, коли Надія захворіла на запалення легенів і пішла з життя.
Після її смерті Олександр більше не одружився, але у нього були романтичні стосунки, і варто зауважити, що його пасії були заміжніми жінками. Серед його обраниць була Анастасія, дочка режисера Павла Чухрая. Вона пішла до Мамуту від чоловіка Антона Табакова.
Потім Мамут знову став причиною розлучення своєї нової пасії, Олени Ахмадулліної з її чоловіком Аркадієм Вовком, з яким вони прожили разом 7 років. До неї Олександр також незабаром втратив інтерес.

Олександр Мамут недовго зустрічався з Оленою Ахмадуліна Мамут - турботливий син і батько. Він купив батькам квартиру на Арбаті з видом на Дом-музей скульптора Олександра Бурганова, в лютому 2015 передав дітям 3,59 відсотків акцій в Polymetal.
Зі студентських років він продовжує дружити з Романом Колодкиним, який став дипломатом, близько спілкується також з Романом Абрамовичем. Олігарх зі своєю дружиною Дашею Жуковою був серед гостей Мамута на святкуванні його 55-річчя в Єврейському музеї та центрі толерантності. Інтерв'ю Олександра Мамута для телеканалу Дощ З друзями дитинства, багато хто з яких стали відомими людьми, він як і раніше спілкується. Кілька разів вони майже всім колишнім класом виїжджали на пароплаві на шашлики. Причому фінансуванням заходів займається, як правило, він сам. Зі своїми університетськими друзями він часто грає в футбол.
Мамут зізнавався, що любить кіно, театр, книги, футбол, автомобілі, а також подорожувати. Близько трьох місяців в році він проводить за кордоном.

Олександр Мамут сьогодні

Продовжуючи дотримуватися принципу сталого розвитку, бізнесмен у 2011 році придбав цінні папери Номос-банку, потім - більше 60 відсотків акцій нідерландської продуктової мережі Spar, купив книжкову мережу Британії Waterstones. У 2012 році він став одноосібним володарем міжнародної медійної фірми SUP Media.

Олександр Мамут продовжує нарощувати свої активи У 2014 році магнат став гендиректором Групи компаній з близько п'ятдесяти проектів Rambler & Co (входять ресурс Rambler, Gazeta.ru, Lenta.ru, портали «Чемпіонат», «Афіша», соцмережа Kanobu.ru, блог LiveJournal, сервіс Price.ru, сайт для батьків Letidor.ru та інші проекти). Він також є акціонером гірничорудної компанії з видобутку золота і срібла «Поліметал».