Модні дизайнери: на зміну шпильок в світі приходять кросівки і плоска взуття

Anonim
Модниці всього світу все частіше вважають за краще зручність красі.
Шпильки панували в моді кілька десятків років поспіль. Але останнім часом їх популярність в світі різко пішла на спад, а на зміну прийшла безпечна для здоров'я плоска взуття: кросівки і балетки. Провідні дизайнери вже випустили не одну колекцію взуття, підхопивши модні віяння. Плоска взуття переважає і в роздробі. У знаменитому магазині взуття Kurt Geiger вона останнім часом склала 60% продажів, в John Lewis за 2012 рік попит на неї зріс у два з гаком рази.

Шпильки виходять з моди Менеджер відомого лондонського магазину Selfridges Хелен Еттвуд з цього приводу відгукнувся так: "Це справжня революція! З усієї взуття покупці найчастіше беруть кросівки і плоскі туфлі, які продаються з величезним успіхом практично у всіх цінових категоріях". Зростання продажів відчули і взуттєві інтернет-магазини. Все частіше мешканці столиці звертаються на торгові портали, щоб придбати кросівки з доставкою додому. Їх можна зрозуміти. Більш доступна ціна, можливість зробити замовлення і чекати кур'єра з товаром будинку, не витрачаючи час на їзду до бутика і назад.

Балетки затьмарили шпильки Новий виток популярності наздогнав і знамениті спортивні взуттєві бренди. Наприклад, компанію Nike. Кросівки Nike cortez стали популярними в 70-х роках минулого століття, після того, як на олімпійських іграх в них виступали американські спортсмени. М'яка і зручне взуття досі цінується як найкраща і для занять спортом, і для щоденних прогулянок.

Кросівки Nike cortez "Жінки носять кросівки і вважають за краще туфлі на низьких підборах, - повідомив дизайнер Роберто Каваллі під час модного показу в Мілані. - Такий вплив вулиці. Мені здається, це здорово. Тренд прийшов в модний світ з Лондона".
Редакція «» вважає, що кросівки кросівками, але туфлі на шпильці завжди будуть в моді.