Найбільш високооплачувані професії

Anonim
Є загальні рейтинги найбільш престижних і високооплачуваних професій, а є рейтинг високооплачуваних спеціальностей, вважаються виключно жіночими. Дізнаємося про перспективні професії.

Які жіночі професії самі оплачувані?

Жінки прагнуть заробляти не менше чоловіків, тому освоюють різні професії, в тому числі і ті, які більш звичні для представників сильної статі. З'ясуємо, які посади, займані жінками, можуть принести їм найбільший дохід. Розглянемо рейтинг, складений журналом Forbes.

Жінки директора отримують найбільші зарплати Однією з найбільш високооплачуваних є професія виконавчий директор. Річна зарплата такого фахівця становить в Америці близько вісімдесяти однієї тисячі доларів. Відсоток жінок, що займають цю посаду - близько 25%.
Наступна престижна професія забезпечує річний дохід в розмірі сімдесяти шести з половиною тисяч в рік - стільки отримує фармацевт. У цій професії жінок - близько сорока трьох відсотків. На тисячу доларів менше за рік отримують адвокати, де жінок тридцять сім відсотків.

Фармацевт входить в рейтинг найбільш високооплачуваних професій Сімдесят три з половиною тисячі - річний дохід менеджера інформаційних і комп'ютерних систем. Ця професія на четвертому місці за прибутковістю. Частка фахівців жіночої статі в даній професії становить двадцять вісім відсотків.
Розробник програмного забезпечення в рік заробляє шістдесят вісім тисяч доларів. Відсоток жінок в професії дорівнює двадцяти одному відсотку. Жінка-лікар отримує за рік шістдесят чотири тисячі, а дохід жінки-програміста - шістдесят одна з половиною тисяча.

Лікарі теж непогано заробляють Жінка на посаді аналітик в сфері управління за рік заробляє шістдесят одну тисячу доларів, причому в цій професії жінок практично стільки ж, скільки і чоловіків. Дві останні професії в десятці найбільш оплачуваних - це фахівець з теорії обчислювальних машин, що займається розробкою нових технологій, і лікар-трудотерапевт. Їх річний дохід - шістдесят тисяч.
Відомо, що жінки і чоловіки однієї професії заробляють далеко не однаково. В середньому жінки отримують на двадцять відсотків менше чоловіків в одній і тій же посаді.

Найбільш високооплачувані професії в Росії

Можна розглянути Російський рейтинг високооплачуваних професій. На першому місці знаходиться посаду генерального директора. Його місячний дохід становить близько двохсот сімдесяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Сто дев'яносто дві тисячі заробляє комерційний директор, сто сімдесят дві тисячі - фінансовий директор і сто сорок три тисячі - технічний директор.

Директора входять в рейтинг найбільш високооплачуваних професій Близько ста дев'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян заробляють менеджери нових проектів. Достойно оплачується робота професійних консультантів. Їх зарплата порядку вісімдесяти семи тисяч в місяць. Головному бухгалтеру платять в середньому сімдесят одну тисячу, а аудитору шістдесят сім тисяч.
Менеджер - затребувана професія, яка оплачується в межах від шістдесяти до сорока семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Зарплата інженера-проектувальника близько шістдесяти тисяч, а виконроб і бухгалтер заробляють близько сорока п'яти тисяч.

Менеджер є не тільки затребуваною, а й оплачуваною професією До затребуваним можна віднести професії юриста, дизайнера і супервайзера. Їх зарплата коливається в районі п'ятдесяти тисяч. На сайті є докладна стаття про найбільш затребуваних професіях.

Найперспективніші професії

Перспективною називають ту професію, яка здатна забезпечувати дохід, завдяки якому можна гарантувати собі дуже хорошу або нормальне життя. Причому цей дохід повинен бути стабільним, що дозволяє спокійно дивитися в майбутнє.

IT-фахівці отримують багато грошей Однією з перспективних вважається професія IT-фахівець, не залишиться без роботи фінансовий аналітик. Користуються попитом на ринку праці фінансові консультанти і кредитні експерти. Багато компаній мають потребу в маркетологів та юристів. Непогані гроші заробляють торгові представники. Це затребувана перспективна професія, але вона відноситься до тяжких, так як домогтися в ній успіху під силу не кожному.
Хорошим стартом на шляху до однієї з перспективних посад може бути якась із затребуваних професій - менеджер по роботі з клієнтами, секретар, діловод.

Професія секретар вважається перспективною Перспективною є і така професія, як викладач. З підвищенням рівня, зростають доходи і затребуваність викладача, особливо якщо він є доктором або
кандидатом наук. До перспективних можна віднести професії лікаря, фармацевта і психоаналітика.
Окремо слід сказати про робітничих спеціальностях. Деякі з них забезпечують дохід набагато вище багатьох нібито перспективних професій - це і кранівник, і токар-верстатник, а так само багато інших.

Найбільш високооплачувана професія в світі

Згідно з безліччю рейтингів, складених за рівнем доходу різних фахівців, можна зробити висновок, що з усіх професій найбільш високооплачуваною в світі є хірург із зарплатою близько ста вісімдесяти однієї тисячі доларів на місяць. Щоб стати висококласним фахівцем, які отримують подібну зарплату, слід вчитися від десяти до п'ятнадцяти років.

Хірург одна з найбільш високооплачуваних професій у світі У Росії першу позицію в списку найбільш високооплачуваних професій займає посаду керуючого директора Інвестбанку. У рік такий фахівець заробляє близько трьох мільйонів доларів.