Про вплив текстилю на якість сну

Anonim
Вночі температура людського тіла знижується і для того щоб зберегти тепло ми використовуємо ковдри. Важливо щоб в таких виробах використовувалися тільки якісні і екологічно чисті матеріали, наприклад шерсть овеча.

Існує два типи ковдр з такого наповнювача - набивні і стьобані. І перш ніж купити ковдру з овечої вовни фахівці рекомендують спробувати, який вигляд буде більш комфортним і приємним.

Мікроклімат, що створюється під ковдрою з натуральним наповнювачем, найбільш комфортний для людини. Вовна при правильній обробці не має запаху і володіє рядом корисних властивостей крім чудових теплоізоляційних характеристик. Так будова волокна таке, що воно перешкоджає накопиченню пилу і потожірових виділень людини. Вироблена і оброблена шерсть не схильна до інфікування пиловим кліщем.

Однак як з'ясували британські вчені в ході масштабних досліджень: навіть при відсутності безпосереднього контакту шкіри людини з наповнювачем, відзначається благотворний вплив на ряд органів людини. Так виявлено факт нормалізації функціонування серцево-судинної системи при тривалому використанні ковдр або пледів з наповнювачем з виробленої вовни вівці.

Це спостереження виявилося лише побічним результатом в цілій серії експериментів, покликаних встановити залежність якості сну від матеріального і соціального статусу людини. Дослідження проводилися шляхом статистичного оцінювання показників звернення за медичною допомогою за встановленими діагнозами, пов'язаних з порушеннями сну.

В ході дослідів було виявлено і деякі інші цікаві факти, пов'язані з впливом навколишнього середовища на якість сну і піддослідних. Так у більшості випробовуваних практично у всіх контрольних групах відзначалася яскраво виражена залежність якості нічного відпочинку не тільки від матеріалів ліжку, але і від їх стану в процесі сну. Наприклад тактильні відчуття від зім'ятою простирадла мало сприяють спокійному сну.

Людина уві сні робить мимовільні рухи, і постільна білизна має тенденцію при цьому утворення складок, викликаючи неприємні відчуття.Тільки добре натягнута і закріплена простирадло зберігає своє становище протягом усієї ночі. Є різні способи її фіксації на матраці і самий простий і зручний це вшита по контуру гумка. Така нехитра технологія дає хороші результати.

Розумніше придбати якісні простирадла на гумці в інтернет магазині Best-tex.ru, де є великий асортимент такої продукції. Зручний рубрикатор сайту дозволяє зробити вибір з великої кількості позицій. В описах товарів вказані всі необхідні дані про матеріал і розмірах вироби.

Економити на якісних постільних речей є неприпустимим. Цей висновок підказують не тільки дослідження університетських лабораторій, а й простий життєвий досвід будь-якої домогосподарки.