Анна Самохіна біографія актриси, фото, її чоловіка і доньку

Anonim

Біографія Анни Самохіної

Дитинство і сім'я Анни Самохіної

Рідне місто Анни - Гурьевск. Незабаром сім'я переїхала в місто Череповець, де пройшло її дитинство. Щасливим дитячі та шкільні роки Ані назвати складно. Батько і мама працювали на одному заводі. Жили вони в гуртожитку в жахливих умовах. Разом зі своєю сестрою через відсутність місця в кімнаті дівчинка змушена була спати на матраці в кутку загальної кухні.
Найжахливіше було те, що батько дуже сильно пив. Бійки, крики і биття скла в житті дітей були вже звичною справою. До тридцяти років батько Ані спився і помер. Мама була змушена піднімати дочок сама. Їй було дуже важко, жінка втомлювалася, часто плакала і зривалася. Незабаром мамі вдалося отримати кімнату в комунальній квартирі, і сім'я змогла виїхати з гуртожитку. Але і в комуналці було жити складно. Сусіди часто сварилися, нерідкими були пиятики і поножовщина. Серед усього цього кошмару йшло дорослішання майбутньої актриси.

Актрисі Ганні Самохіної пощастило працювати з легендами радянського кіно Мама придбала фортепіано. В її мріях Аня мала закінчити музичну школу, після чого вийти заміж за військового. Їй хотілося, щоб у дітей життя склалося краще, ніж у неї. Дівчинка займалася і вдома, і в музичній школі, але виходити заміж за військового, як того хотіла мама, вона не планувала.
Після восьмого класу Аня вступила до театрального училища міста Ярославля і вчилася на курсі Сергія Тихонова. Закінчивши училище, вона була розподілена в місто Ростов-на-Дону в ТЮГ.

Початок фільмографії Анни Самохіної

Робота в театрі не задалася, значущих і цікавих ролей майже не було. Зате на неї звернув увагу представник Одеської кіностудії і запросив на проби. Їй запропонували одну з головних ролей в картині «В'язень замка Іф», Анна зіграла Мерседес. Їй пощастило дебютувати з Віктором Авіловим, Михайлом Боярським і Олексієм Петренко. Анна, не дивлячись на те, що досвіду зйомок у неї ще не було, з роллю відмінно впоралася і відразу звернула на себе увагу кількох режисерів. Самохіна була запрошена на роль Рити в кінокартині «Злодії в законі». Це знову була головна роль. У фільму «Дон Сезар де Базан» можна бачити роботу Анни в ролі Марітани. В історичній драмі «Царське полювання» вона з успіхом зіграла княжну Тараканову. Анна Самохіна та Дмитро Нагієв. Після кількох таких успішних робіт, актриса прийняла рішення покинути Ростов-на-Дону і перебратися в Ленінград. Там вона вступила в Театр імені Ленінського комсомолу.

Кращі фільми з Ганною Самохіної

Актриса багато знімалася на початку дев'яностих. Вийшли такі фільми з її участю: «Вовча зграя», «Скажений автобус», «Дура», «Сім'янин», «Тартюф» і ін. В той же період Анна в студії «Діапазон» стала художнім керівником.
Далі в кінематографі почався застій, що стоять ролей майже не пропонували, тому актриса знімалася вкрай рідко. Тільки в кінці дев'яностих років вона зіграла в картині, яка заслуговує на увагу. Акторський склад був дуже сильний. У кінофільмі «Китайський сервіз» разом з Самохіної зіграли ролі Сергій Безруков і Олег Янковський. Анна Самохіна - Актриса У 2001-му році на екрани вийшов телесеріал «Чорний ворон», де роль спадкової чаклунки була зіграна Ганною. Час від часу знімаючись в кіно, актриса не забувала і про театральній сцені. У 2003-му році тольяттинским театром «Колесо» був поставлений спектакль з її участю - це «Наполеон і Жозефіна». Постановка мала чималий успіх і збирала повні зали. З цим спектаклем актриса виїжджала на гастролі з Санкт-Петербург і в Самару.

Останні роки Анни Самохіної

Починаючи з 2003-го року, Самохіна знімалася в основному в телесеріалах. Вона була задіяна в кількох серіях «Бандитського Петербурга», «Три кольори любові», «Даішники», «Дилер» і ін. Останнім серіалом, в якому знялася актриса, став «Колір полум'я».
У 2007-му році в Театрі імені Ленсовета Анна зіграла в постановці «Любов до гробу», в московському театрі «Арбат» вона виходила на сцену у виставі «Нічні метелики Парижа» і ін. Останнім спектаклем над яким працювала Самохіна - це «Пітерський синдром », поставлений продюсерським центром« Арт-Пітер ».

Особисте життя Анни Самохіної

Анна завжди була влюблива. Вперше вона закохалася в школі. Хлопці зустрічалися, що дуже лякало батьків і вчителів. Незабаром батьки хлопчика відправили його вчитися в Москву, що стало справжньою трагедією для Самохіної.

Смерть Анни Самохіної стала великою втратою для російського кіно Поступово в театральне училище, дівчина одразу закохалася в однокурсника. Через рік вони вже були чоловіком і дружиною. Його ім'я - Олександр Самохін. Після отримання диплома подружжя вирушило в Ростов-на-Дону. Там Анна народила дочку Олександру. Шлюб розпався в 1994-му році. Тоді ж актриса вийшла заміж за Дмитра Конорова. Дмитро - бізнесмен. Разом подружжя організувало кіностудію «Діапазон». Шлюб тривав сім років.
Анна два роки прожила в цивільному шлюбі, але ці відносини теж були припинені. Час від часу поряд з актрисою з'являлися різні чоловіки, але тривалими відносини з ними не були. Самохіна стверджувала, що їй комфортніше бути однією.
Анна багато подорожувала, вона готова була відмовитися від якихось матеріальних благ, витративши всі зароблені гроші на поїздки. Особливо вона захоплювалася Китаєм і Індією, захоплювалася езотерикою.

Причини смерті Анни Самохіної

Дуже рано актриса пішла з життя, захворівши на рак шлунка. Хіміотерапія, яка була їй призначена, результату не дала. Вона повільно помирала. Анни розірвано на початку лютого 2010-го року.
Відомо, що багато артистів збиралися влаштувати благодійний концерт, кошти від якого повинні були піти на лікування Самохіної, проте вона була категорично проти.