10 фактів про троянди, які змусять полюбити їх ще більше

Anonim
Роза - один з найкрасивіших квітів на планеті. Він овіяний музикою, поезією і любов'ю багатьох поколінь людей. Напевно, немає жодної жінки, яка б не посміхнулася, дивлячись на подарований їй букет троянд. Давайте познайомимося з королевою квітів ближче.

Роза - один з найкрасивіших квітів 1. Роза - це національна квітка США, Ірану та Англії.

Роза - національна квітка Великобританії 2. Натуральне рожеве масло - одне з найдорожчих в світі. Воно цінується дорожче золота і платини. Щоб отримати один кілограм рожевого масла, потрібно три тонни пелюсток.

Натуральне рожеве масло використовується в парфумерії 3. У День святого Валентина в світі продається найбільша кількість троянд - 3 мільйони.

Греки присвятили цю квітку Венері 4. Людина, регулярно вдихає аромат троянди, стає доброзичливим і спокійним. Пахощі з ароматом квітки запалюють для підвищення настрою.

Троянди - традиційна прикраса святкового столу 5. Шекспір ​​більше 50 разів згадав троянди в своїх творах. У його честь названий один із сортів з незвичайною серединкою.

Розу «Вільям Шекспір» прикрашає незвичайна серединка 6. Найменша в світі троянда (сорт «Сі») - розміром з рисове зернятко.

Дрібні троянди не менш красиві 7. Найстаріша в світі троянда росте в Німеччині біля собору в Хільдесхайм. Трояндовий кущ дотягнувся до даху цього будинку. Цією троянді близько 1000 років. Рослина було пошкоджено в роки війни, але знову дало паростки від збереженого кореня. У 1945 році кущ був знову усипаний скромними, але красивими квітами.

Тисячолітня дика троянда цвіте в Хільдесхайм в червні 8. Плоди дикої троянди - шипшини - містять більше вітаміну С, ніж лимони. Їх відвар - ефективний засіб для зміцнення здоров'я.

Двокольорові троянди виглядають екзотично 9. У Росії вперше побачили цей дивовижний квітка в 16 столітті. Прикрашати рожевими кущами сади почали за Петра I, при Катерині II троянда стала королевою царських садів.

З пелюсток троянд флористи створюють розамеліі 10. Цікавий сорт троянди «Хамелеон» виведений в Японії. Вранці пелюстки цієї троянди яскраво-червоні, ввечері - білі.

Роза «Хамелеон» відрізняється дивно ніжними пелюстками Всім відомо, що букет троянд - це не тільки знак любові для красуні, це джерело натхнення для поетів і художників. Без ніжних троянд наше життя втратила б свій колір і запах.

Різнокольорові троянди створені не селекціонерами, а хіміками Редакція бажає своїм читачам жити в гармонії з красою. Нехай в вашому саду знайдеться місце хоча б для одного рожевого куща!

З деяких сортів троянд роблять варення