Юрій Аксюта біографія, фото, особисте життя, його дружина і сім'я 2019

Anonim

Біографія Юрія Аксюти

Дитинство і сім'я Юрія Аксюти

Юрій народився в старому районі Таллінна недалеко від Балтійського вокзалу. Свого часу цей район вважався буржуазним. Хлопчик навчався в п'ятій школі міста і з успіхом її закінчив. Його захопленням була музика, Юра збирав платівки, частина з яких він зберігає все життя. Після школи Аксюта вступив до театральної студії при російською драматичному театрі Таллінна, а в 1975-му році він вже був студентом ГІТІСу.
На першому ж курсі у нього почався роман з однокурсницею Тетяною Голубятникова. На другому курсі молоді люди одружилися. Їх весілля була першою на курсі. Вже під час навчання Юрій працював в Центральному дитячому театрі. Випускником ГІТІСу Аксюта став в 1980 році і відразу пішов в армію. Частина, в якій він служив, знаходилася в Москві, тому іноді у вихідні він міг бувати вдома.

Початок кар'єри продюсера Юрія Аксюти на радіо

Після армії Аксюта майже відразу помітив Левітан і запросив його на радіо, де той почав свою кар'єру на посаді звукорежисера Держтелерадіо. Це не була робота по професії, і сам Юрій Вікторович говорить про роботу на радіо як про не найкращу стороні своєї біографії. Зате йому вдалося попрацювати з такими людьми, як Левітан і Ольга Висоцька. Пізніше Аксюта почав вести кілька програм, перейшовши працювати в дикторський відділ. Наступна його посада була - режисер дитячої редакції на Всесоюзному радіо.

Завдяки продюсеру Юрію Аксюта на небосхилі російській естраді запалилося багато зірок На початку перебудови (в 1990 році), французами в Москві була заснована перша музична радіостанція, яка називалася «Європа плюс». Аксюта став першим працюючим в прямому ефірі ді-джеєм на цій радіостанції, через деякий час став головним її редактором, а в 1992 році - програмним директором. Генеральним продюсером «Європи Плюс» Юрій Вікторович став в 2001-му. Виходить, що досить тривалий час він визначав музичну політику успішної комерційної радіостанції. Дружина Юрія Вікторовича вважає, що саме з Аксюти і почалася «Європа Плюс».

Відомі проекти Юрія Аксюти

У 2002 2003 роках він пропрацював генеральним продюсером «Хіт-FM». На початку 2003 року його запросили на «Перший канал», де Аксюта очолив Дирекцію музичного мовлення. Під його керівництвом на каналі виходили багато популярні проекти. Найбільш вражаючі - це «Фабрика зірок», «5 зірок», «Вища ліга» та «Дві зірки». «Свіжіші» проекти - це «Надбання республіки» і «Голос». У 2009 році він успішно впорався з проектом «Євробачення», будучи його виконавчим директором. Відкриття проходило на Воробйових горах, півфінал і фінал в «Олімпійському», а закриття в Гостинному Дворі. За успішне проведення конкурсу Аксюта був нагороджений президентом Росії грамотою. Юрій Вікторович Аксюта про програму «Голос» Взагалі, з «Євробаченням» у Юрія Вікторовича багато пов'язано. Ще в 2002 році на запрошення Костянтина Ернста він був коментатором конкурсу, коли той проходив в Естонії. З тих пір Аксюта мав до конкурсу найбезпосередніше відношення. У 2009 році він конкурс не коментував, так як був занадто зайнятий організаційною роботою. «Євробачення», на його думку, є великим святом і унікальним форматом, які роблять свою справу. На конкурсі багато музики і вся вона різна.
У 2012 році на каналі з'явився новий голландський проект, назва якого «Голос». Як розповідає Юрій Вікторович, вперше про цей конкурс він дізнався з Інтернету і відразу їм зацікавився. Після покупки прав, почався відбір учасників. Багатьох претендентів Аксюта прослуховував і відбирав сам, а з самого початку їх було майже десять тисяч. Головним, що привертає і організаторів, і журі, і глядачів в проекті «Голос» - це щирість.

Юрій Аксюта в даний час

У 2013 році проект продовжили, був запущений проект «Голос-2», який вже завершився. В результаті цього шоу на всю Росію стали відомі такі імена, як Наргиз Закірова, Гела Гураль, Тіна Кузнєцова та інші.Чи буде «Голос» продовжено і в наступному році поки точно невідомо. Юрій Вікторович вважає, що кожен проект на телебаченні має свій «термін життя», приходить час, коли краще не продовжувати, щоб глядачі запам'ятали його «на підйомі». Вечірній Ургант. В гостях у Івана Юрій Аксюта і Дмитро Нагієв Наступний новий проект, який побачили глядачі «Першого каналу» - «Дитячий голос». Аксюта обіцяє ще більше емоцій.

Особисте життя Юрія Аксюти

Юрій Вікторович одружений на Тетяні Аксюта (Голубятникова) - відомій актрисі. Їхня донька Поліна народилася в 1984 році. Батьки її дуже любили, і Тетяна возила дівчинку щоліта на море, піклуючись про здоров'я Полі. Через те, що дочка з дитинства дуже любила читати, її віддали у французьку спецшколу, закінчивши яку, Поліна надійшла в Сорбонну, але через два з половиною роки повернулася додому. Вона не захотіла вчитися у Франції і вибрала Літературний інститут у Москві. Не дивлячись на дуже великий конкурс, дівчина змогла вчинити самостійно, не користуючись становищем і знайомствами батьків.

Продюсер Юрій Аксюта з дружиною Тетяною
Тетяна Аксюта працювала в театрі, знімалася в кіно, брала участь в радіопостановках. Подружжя не допомагали в кар'єрі один одному. Кожен всього добивався сам. Зараз Тетяна Володимирівна викладає в драматичному гуртку, передає свій досвід дітям, а у вільний час ходить в басейн і тренажерний зал. З театру вона пішла. Як висловилася сама актриса, їй набридло грати дітей.
Акторська родина прожила довге сімейне життя, вони відсвяткували срібне весілля, проте, в даний час, Юрій Аксюта пішов з сім'ї.